$50000 期指倉實錄

714 回覆
36 Like 1 Dislike
unknown巴 想問你用邊間行玩期
邊間佣金最低
你間行係咪用sp trader
假如係,除左sp trader畫圖睇index外 仲有無用其他tools

我用緊致富 有sp trader
最平就係一通
仲有用price depth同price alert

致富同一通比較有咩好壞? 因為有個一通戶口係手 覺得去證卷行開戶口好煩

我冇用過一通 聽講緊要時間連唔到線
致富so far用落都冇乜問題 不過貴左d
一分錢一分貨

短線上升軌,中線下降軌以及38.2%線造成阻力
短線支持位50MA以及22300左右

如果STC能夠升穿阻力線 指數有望進一步突破
樓主今日226個陣有冇平張call
我22510 call左 226平左
樓主今日226個陣有冇平張call
我22510 call左 226平左

冇 呢張會擺下先
目標睇228-23000?
unknow巴,用k線畫支持阻力,畫影線準啲定開收價準啲
唉, 上個月尾一野跌了千尻幾點挾爆了我個倉
unknow巴,用k線畫支持阻力,畫影線準啲定開收價準啲

我個人冇特定準則 總之連得愈多愈好
目標睇228-23000?

希望會有 但現階段樓上幾大阻力下 待變
唉, 上個月尾一野跌了千尻幾點挾爆了我個倉

冇set死止蝕?

一小時圖高位調整 區間約150點 有待向上/向下突破
RSI14 暫時企穩50以上

聽日日市既possible dh&dl
留名,短期睇趺
22675 平
唔知今日會唔會惡到破埋下降軌
唔知今日會唔會惡到破埋下降軌

等睇22830
22675 平

今日嚴守紀律 一見下跌軌頂就執行止賺
雖然後期繼續上升 但係始終紀律大於所有 絕對唔可以貪心 或者臨時改變計劃
RR ratio = (22675-22499)/(22499-22340) = 176/159 = 1.1:1
不過今次係止蝕位set得唔好 令到RR ratio 達唔到2:1 下次要注意下
22760 long
22875 平倉

仲有一條下降阻力線

仲有一條下降阻力線

貼錯

開個即市group 交流啦

仲有一條下降阻力線

貼錯

日線出左底肩, 之後再突破

新手亂畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞