$50000 期指倉實錄

714 回覆
36 Like 1 Dislike

你係真倉?
其實手續費幾多
你覺得期指同動物有咩主要分別(應該玩邊個)

真倉黎 來回買賣大概$30左右

唔介意 細佬再問
1,2張細期個cost幾多
最大risk係咪輸哂,會否輸凸
期手續費係咪間間一樣
來回計係咪期手續費低d
可唔可以清楚講下期同動物槓桿分別

好心依d咁簡單既問題自己google下啦 少少功課都唔做下就想學人炒
unknown bro
可唔可以講下基本期指玩法,規則,(long short...) 證券行點買等等

fd search 浮浪者
有詳細教學
我玩左一個月都未夠 仲學緊

你係真倉?
其實手續費幾多
你覺得期指同動物有咩主要分別(應該玩邊個)

真倉黎 來回買賣大概$30左右

唔介意 細佬再問
1,2張細期個cost幾多
最大risk係咪輸哂,會否輸凸
期手續費係咪間間一樣
來回計係咪期手續費低d
可唔可以清楚講下期同動物槓桿分別

一張細期按金$13650
最大RISK係會輸凸 不如果你戶口唔夠補按金 會自動幫你斬倉
手續間間差唔多 不過一通最平
期手續相對於正股算平
期每點$10 而牛熊隻隻唔同 愈近回收價愈高槓杆 不過風險就愈大

我建議你直接玩期指啦
LM

今日高位升至日線20MA附近遇到阻力後下跌
而一小時圖升至通道頂位置見阻力後下跌以及出現小底
會否黎個短暫既回調?

自膠

上星期靠北水推左成500點連700都升左有10蚊
但琴日雖然低開完好夠力爆返上但尾段都開始回又冇乜北水
今日睇落都係磨既多午市應該冇乜大波幅
呢幾日北水應該都唔會多只要外圍冇大上落港女呢幾日小回調機會大
但比我寧願等回到22000範圍做好倉等下一浪好過而家做淡搏佢個一二百點等陣又比人挾爆春袋

利申燈力可媲美大師大家睇完笑下就算唔好跟
簡單d講,當大户吸到某一個max stock level就會停,之後開始派貨,識數倉就會知大户23500樓上冇派過貨,目的就係假身唔想比人大長put。23000附近開始派,暫時仲有約1000點既貨未派。
簡單d講,當大户吸到某一個max stock level就會停,之後開始派貨,識數倉就會知大户23500樓上冇派過貨,目的就係假身唔想比人大長put。23000附近開始派,暫時仲有約1000點既貨未派。

巴打點解呢句熟口熟面

好煩

巴打點解呢句熟口熟面

Binbin有力

巴打點解呢句熟口熟面

財經台都有潮文

巴打點解呢句熟口熟面

財經台都有潮文

等巴打落order派貨

明天EMA20下降至22164
如果企得穩 有可能回補下降裂口

一小時期貨MACD STC BUY SIGNAL
RSI上升受阻
夜期暫時仲守到上升軌以及繼續突破FLAG
下一站目標有機會達到22300

RSI重上升軌
高位暫時受阻
巴打daytrade好勁

RSI重上升軌
高位暫時受阻

日線rsi升得好勁,好詭
想問下樓主點入門 用咩證卷公司 同埋一日trade幾耐?
巴打daytrade好勁

撞正單邊only
unknown巴 想問你用邊間行玩期
邊間佣金最低
你間行係咪用sp trader
假如係,除左sp trader畫圖睇index外 仲有無用其他tools

我用緊致富 有sp trader
最平就係一通
仲有用price depth同price alert
想問下樓主點入門 用咩證卷公司 同埋一日trade幾耐?

入門你講緊期指定講緊炒市?
如果講炒市 我都係由睇書著手 學下基本技術分析 邊睇邊試唔同indicator 同埋感受下個市
奶得多野 就慢慢嘗試搵出命中率較佳既策略
後尾再做埋backtest 用黎增加策略既命中率或者創新招式

證券公司用緊致富

平時返工好少玩DT 如果係屋企通常會由朝trade到晚 (因為好有趣)
unknown巴 想問你用邊間行玩期
邊間佣金最低
你間行係咪用sp trader
假如係,除左sp trader畫圖睇index外 仲有無用其他tools

我用緊致富 有sp trader
最平就係一通
仲有用price depth同price alert

致富同一通比較有咩好壞? 因為有個一通戶口係手 覺得去證卷行開戶口好煩
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞