$50000 期指倉實錄

714 回覆
36 Like 1 Dislike

Bb線實際上有咩參考價值?
淨係知中線係20天線 同睇落係預測升跌範圍
未知仲有咩可取之處
個市惡到

未知仲有咩可取之處

我用黎睇爆邊/開單邊
如果價格長期貼通頂or 通底咁行就係行單邊
如果通道收細 價格係中間上落橫行 去到尾有機會會向其中一邊發展 即係爆邊
利申9up 最好google 下
今次應該真係開波啦掛
樓主仲唔平左張long佢
樓主仲唔平左張long佢

平左啦 岩岩update返
為左貪埋23810 搞到蝕返轉頭
止蝕都違反左1:2 RR ratio 下次注意返先

未知仲有咩可取之處

你依問題可謂一石激起千重浪,bb(20,2)裏面,20啫係20天線,2啫係標準差正負2,最大既問題係統計學上既標準差同常態分佈用係炒股票上可唔可行?而且BB樣本係取自20sma(好似係),佢既標準差同股價既波幅可能有好大分別,在下整理一下再同大家一齊研究下,暫時睇住以下條back testing 片先

https://youtu.be/lzAnjNfiURA

未知仲有咩可取之處

你依問題可謂一石激起千重浪,bb(20,2)裏面,20啫係20天線,2啫係標準差正負2,最大既問題係統計學上既標準差同常態分佈用係炒股票上可唔可行?而且BB樣本係取自20sma(好似係),佢既標準差同股價既波幅可能有好大分別,在下整理一下再同大家一齊研究下,暫時睇住以下條back testing 片先

https://youtu.be/lzAnjNfiURA

我覺得個巿幾強
好多恆指大既成份股都好靚

可能一宣報加息就升
我覺得個巿幾強

可能一宣報加息就升

不過岩岩望過下通常1 2月升 3月都會有回調
因為要進行第一季收割獲利?
我覺得個巿幾強

可能一宣報加息就升

睇下夜期跌到...
我覺得個巿幾強

可能一宣報加息就升

唔似
加上今個月幅度未夠 如果24100 係頂變相佢今個月最少下試22800 左右
咁樣會穿晒月線週線
內銀股隻隻都強勢 要咁大幅度下試我覺得比較難

好粗疏咁睇 恆指/國指 既週線月線都好靚
絕對有穿24400 既勢

睇埋恆權既未平倉合約分佈 佢如果真係向上行最少行到24600-24800 先有回既可能
10月頭至12月尾先做完一個成10%以上既調整,好少三個月都唔夠又一次大幅度調整,10%以下既調整就無視佢啦,如果想賺晒所有波幅,最後多數一無所獲
10月頭至12月尾先做完一個成10%以上既調整,好少三個月都唔夠又一次大幅度調整,10%以下既調整就無視佢啦,如果想賺晒所有波幅,最後多數一無所獲

岩呀巴打
長渣期貨 用權做 covered call 殺時間值 其實仲好過食波幅

最少佢企得番23800 左右已經係好好巿底
國指其實已經穿過上年九月個頂 仲要企得好穩 絕對係靚

過去穿過25000 既月份好少 基本上一穿25000 就直上 今季有睇頭

unknown 巴有冇念過炒國指 幅度大好多

呢d 市想食波幅 隨時左一巴右一巴

岩呀巴打
長渣期貨 用權做 covered call 殺時間值 其實仲好過食波幅

最少佢企得番23800 左右已經係好好巿底
國指其實已經穿過上年九月個頂 仲要企得好穩 絕對係靚

過去穿過25000 既月份好少 基本上一穿25000 就直上 今季有睇頭

unknown 巴有冇念過炒國指 幅度大好多

我都想坐期指 但未識用期權做對沖
國指有諗過 但要培養下對國指概念同習慣佢既波幅跳動規律先 btw 國指圖真係幾靚 而且容易睇好多

係 其實多年黎24000 水平都已經好高

睇大戶d 淨好倉 應該仲有誠意上

感謝
我覺得個巿幾強

可能一宣報加息就升

好多國指成份股同一d 中價股已經跑嬴大市
恒指就未追得上

10月到12月應該係浪接浪既調整,依家應該係浪中既調整,4月睇收跌,5月爆上,暫睇265為頂

呢d 市想食波幅 隨時左一巴右一巴

呢樣堅

有一個月贏都好勁

貼返張恒指週線圖
MACD暫時處於尷尬狀態
下穿signal線轉
吻別signal線就成為第二次買入signal
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞