$50000 期指倉實錄

714 回覆
36 Like 1 Dislike

今日精彩 上下裂口一次過補晒
Google 下risk & reward ratio
只要RR>1 命中率只有50%都可以獲利
大家點睇A股入摩

就算成功 都要等到下年先正式入摩
同埋一個消息應該唔會影響到成個勢

實戰倉呢?

兩張LP

大定細?咩行使價?幾月?

24800@87
25000@50
25200@62 新加

第一次玩唔識玩 輸晒時間值
要時間學下

Long重要計iv,如果高iv時開LP,第二日跌但iv縮,加埋時間值都有機會無肉食
大家交流,個人睇法6月交易日得返幾日,會升得好急,到26500左右
圖表恆指雖然26090好似造左個頂,上唔返去
但同時25557都做左個底,若果聽日再升就成左短期雙底

有人計月波幅每個月最少1000點;而家向下500點;向上1000點。做好倉以25500為止蝕博上1000點值博d;跌穿反手put。

另外,今日跌唔多唔少係因油問題同納指跌。上面兩項因素回穩,短期睇入到msci會利好一段時間,只要入摩既相關成份股係呢兩日升,市場氣氛轉好就會有財演走出黎叫人追入有關股份。

派夠貨就會用樓主既睇法散水,有關股票等成年先會升;暫時炒唔起,但可以keep

個人睇法
我認同break左Uptrend
但唔覺得六月會大跌。。
開lp我驚啲option會磨到變粉
今日因為大陸有流料,尾市受沽急跌
但夜晚已經有報導講有關資訊失實
聽日隨時開市不斷入貨掃上
另外短期唔好亂沽QQ/700
今日因為大陸有流料,尾市受沽急跌
但夜晚已經有報導講有關資訊失實
聽日隨時開市不斷入貨掃上
另外短期唔好亂沽QQ/700

認同今個月會再沖上一浸
睇262
尾市見急跌, 唔信邪開左sp恆指國指
想問下點樣係mt4入面加埋恆指即時報價?

最近用investing.com 不過好似個價同匿現實好大出入(好似唔係即月期)

1999 sor
大家交流,個人睇法6月交易日得返幾日,會升得好急,到26500左右
圖表恆指雖然26090好似造左個頂,上唔返去
但同時25557都做左個底,若果聽日再升就成左短期雙底

有人計月波幅每個月最少1000點;而家向下500點;向上1000點。做好倉以25500為止蝕博上1000點值博d;跌穿反手put。

另外,今日跌唔多唔少係因油問題同納指跌。上面兩項因素回穩,短期睇入到msci會利好一段時間,只要入摩既相關成份股係呢兩日升,市場氣氛轉好就會有財演走出黎叫人追入有關股份。

派夠貨就會用樓主既睇法散水,有關股票等成年先會升;暫時炒唔起,但可以keep

個人睇法

期指應該難上26500 現貨30號可能仲可以衝下月波

最近用investing.com 不過好似個價同匿現實好大出入(好似唔係即月期)

1999 sor

轉倉期investing既期指會轉左去下月
LP係星期五斬左
留返 24800LP 因為已經變左粉
依家轉左好倉 搏炒月波

破三角後後抽retest左下
睇下可唔可以keep到上去

最近用http://investing.com 不過好似個價同匿現實好大出入(好似唔係即月期)

1999 sor

轉倉期investing既期指會轉左去下月

想問下巴打用開咩報價網/app睇期指?想好似investing.com咁有得畫圖
呢野後抽完 長線都似升
七月點睇?
七月點睇?

個人愚見
黎緊個個星期唔認為會大升
就算升都會先洗多一浸
會試到25400 左右

升唔升得番就到時再睇
七月點睇?

個人愚見
黎緊個個星期唔認為會大升
就算升都會先洗多一浸
會試到25400 左右

升唔升得番就到時再睇

同意啊

刷鞋仔
Unknown, I heard you had a telegram group? Can you add me in please? @venuskoooo95
Unknown, I heard you had a telegram group? Can you add me in please? @venuskoooo95

If there is a telegram group, please add me in as well @ufindmeHEHEHE
Pls also add me @eee812
Please add @tfboy if possible

Btw係咪已經死post
樓主八月睇升定跌?
樓主八月睇升定跌?

二師兄呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞