(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(2)

1001 回覆
163 Like 6 Dislike
辛苦你喇春泥巴 唔好爛尾就得
年故年故
春巴加油!
今晚要返大陸 唔知有無得追故
大陸有得上lin登
大陸有得上lin登

爸打北試
文呀
加速呀
等你出文
大陸有得上lin登

爸打北試

唔同我上去玩雙飛又同你講咩
其實都係返去探親
睇咗恥逃第一集無想像中咁好睇

有邊套日劇好睇

朝九晚五定零秒出手好睇啲

抑或舊啲野豬大改造

有邊套日劇好睇

抑或舊啲野豬大改造

朝九晚五 返工啊?

有邊套日劇好睇

抑或舊啲野豬大改造

朝九晚五 返工啊?

覆錯
子明牽著他的女友離去後,阿謹從厠所出來,南乳道:「喂!屙咁耐架!快啲繼續啦!今次炒夠你五球。」

阿謹掩住肚子,搖著手道:「嘩!唔知係咪食錯野,之前已經屙幾次,我都係返屋企啪番幾粒行軍丸先。」

南乳叫囂道:「喂!咁算喺點啊?借屎遁啊?咁仆街嘅!」

「欸!你輸唔切咩?我今日狀態唔好先畀你偷到雞,下次炒你七個一皮啦!」

阿謹經過坐在地上打盹的建華時,一腳踹向對方,建華倏地發出一聲怪叫,阿謹兇巴巴地道:「死傻佬,見唔見到地上有好多垃圾啊?仲成碌葛坐喺到,快啲起身執啦!」

布正麗不滿道:「喂!阿謹,你仲咩又恰建華啊?間屋佢架!你地次次食完野又唔執返。」

阿謹沒有理會布正麗的不滿,掩住肚子奪門而出,建華彎著腰拾起地上的垃圾,布正麗見狀亦幫忙收拾,她道:「譚慧詩、許詠欣幫手啦!」

許詠欣為難道:「吓!我又無份食,仲咩要我執喎?」

布正麗道:「建華,成日畀我地上嚟HEA,幫人執番好間屋都應份喔!」
許詠欣心不甘情不願,應道:「好。」

布正麗道:「喂!你地兩個男人,有無風度架?見三位女仔執緊野都唔幫手。」

我心想:「我無地方去第一次跟妳上嚟,妳居然叫我執屋,妳當我鐘點啊?」

想是這樣想,但我還是心不甘情不願幫忙收拾,我搖頭嘆道:「唉!妳啲女人,有事要男人幫,就講風度;平時就話要男女平等。」

「叫你做少少野,好心你就唔好成個阿叔咁,咁多嘮叨啦?」布正麗道:「喂!死南乳,你仲係度打機。」

南乳斷言拒絕,道:「我依啲咁出色嘅男人,係唔會做埋執屋依啲女人野嘅。」

布正麗為之氣結,嗔罵道:「南乳,你快啲仆街死啦!打交又淆底,打掃又唔識,你死返屋企打飛機啦!」

南乳淫笑道:「布甸,有妳幫我打,我唔拘啊!」

布正麗隨手在地上拾起一個啤酒罐扔向南乳,南乳側身避開。

我們收拾完畢,建華咧嘴笑道:「布甸…」

布正麗轉向建華,道:「咩事啊?建華?」

建華指了指雪櫃,道:「布甸…雪櫃。」
我笑道:「佢唔係叫妳啊!佢話雪櫃有布甸啊!」

建華走向雪櫃,拿了盒布甸給布正麗。

許詠欣訝異道:「吓!建華,得布甸有布甸食,咁我呢?」

建華指了指布正麗道:「食布甸。」

再指了指我們三人,道:「食雪糕。」

我們三人從雪櫃拿了雪糕吃,布正麗則吃著布甸,瞧著布正麗品嚐布甸的食相,她又含、又吮、又舐。

怎麼她的食相會讓我聯想到別種事情?

南乳獨個兒打PS,喊道:「啊啊啊!好悶啊!果然係無敵是最寂寞啊!布甸,妳嚟同我打番場winning喔?我輸畀十蚊妳,妳輸畀我鍚一啖,我畀妳炒雙計,妳畀我炒,妳同我入房。」

布正麗罵道:「你精蟲上腦就死番屋企打飛機啦!」

南乳道:「唓!淆底。」

布正麗見我瞧著電視看得出神,問道:「喂!成皇志,你有打開機咩?」

「我細佬有玩開,我平時有睇佢玩。」
布正麗慫恿道:「你有玩,就同佢打番場啦!剝佢排牙,等佢唔好成日牙屎斬斬啦!」

南乳道:「PS依啲咁高科技,你有無見過架!鄉下仔。」

我聞言暗裡冷笑,在2016年的時候,PS已經出到第4代,而winning早已用年份取代集數來命名,但當然我並不會把這些告訴給南乳這不學無術的死臭飛聽。

南乳叫戰道:「係咪要同我依個winning獨孤求敗鬥番場啊?不過要玩錢架,十蚊球,炒就起孖。」

我這個winning的忠實支持者,由PS的第3集玩到PS4的2016,不知已經玩了多少集,不過要我玩回PS的winning真的考驗我對起角畫面的容忍度。

最後我在布正麗等人的鼓勵下,還是去挑戰自稱為winning獨孤求敗的南乳。
待續
加更啦
加更啦

畀你地扯盡

十月到依家打咗十八萬字
待續

加更啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞