(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(2)

1001 回覆
163 Like 6 Dislike
快d快d
more
爸爸控制了大局後,臉色如鋪了一層寒霜,他揪住南乳的頭髮,質問道:「陷家產喔!你地將阿志打成咁?佢有咩得罪你地,你地要幾個打佢一個?」

我聞言心頭有些異樣的感覺,有點尷尬、有點羞愧、又有點溫暖、亦有點感動。

南乳捂住腫起的臉頰,有點口齒不清的抗辯道:「喔…係佢…打我先,我啲朋友…睇唔過眼…幫我。」

我怒道:「係你想強姦布甸在先,我救佢,先打你咋!」

南乳睨了我一眼,道:「你係…布甸邊個啊?我…同布甸…大家都霖…大家,耍下花…槍嘖!」

我怒道:「你講大話,你唔係布甸條仔,係你落藥想強姦佢。」

爸爸瞧了瞧我,再瞧了瞧南乳,南乳瞧著我爸爸道:「如果你…唔信,可以跟…我去8…座,一齊搵…布甸…對質。」

我瞧到南乳眼神閃爍,立時察覺到不妥,便道:「爸爸,唔好聽佢講啊?佢一定諗緊點去計算我地。」

南乳笑了笑道:「阿叔,我大佬…孖腸哥好錫我地…啲細嘅,你打到…我地咁傷,如果…到時對質,發現…你個仔講…大話,你係咪…要畀番個…交代我地?」

爸爸臉色一沉,道:「我信阿志,佢唔會講大話,去對質就對質,到時證明咗你講大話,我反而要孖腸畀個交代我。」

南乳忙不迭點頭,道:「好、好、好,我…依家帶你去見我…大佬。」
幻想到耀揚出極嘅畫面
好熱血
正料 lm
正 !
我聞言大驚,道:「爸爸,你唔好信佢,8座喺佢地地頭,到時佢地人多,溶咗我地都得,邊度仲會同我地講道理喔?」

爸爸搖頭道:「數字幫孖腸,我聽過佢個朵,唔係啲唔講道理嘅人。」

我聞言不禁暗嘆,心想:「爸爸同依個時代脫節喇,依家啲黑社會義氣當兒戲,出嚟行講錢多、講人多,邊個同你講道理喔?」

現在的情形就如小說絕代雙驕一樣,當年全小說最強的男角燕南天,為了找出害死義弟的叛徒,直搗惡人谷要人。沒錯,燕南天武功蓋世,天下無敵,但猛虎不及地頭蛇,遭中暗算擒獲,下場非常慘烈,一代大俠被人凌虐,再當成了試藥的實驗品。

剛才我是見識了爸爸的身手,但我有點懷疑是作為對手的南乳等人表現太遜色,(說真的如果是單挑的話,就算南乳拿著木棍,我有十足信心把他打趴)到了8座面對朱斌仔及其他成年的數字幫成員,爸爸還能把他們海宰嗎?

跟隨南乳等人去8座,那裡是對方的老巢,數以十計兇神惡煞的數字幫成員,隨時磨著老牛、開山刀等我們送上門;可是爸爸堅持要去,禍是我闖出來的,打我是幫不了手,但多個人在場,至少氣勢可以加強一點,如果真的不對勁,便打電話報警,想到這裡,我不禁伸手去摸放在書包側袋的手機一下,那部牛魔王應該還能通話吧?

南乳的四名同伴互相扶持在前方引路,爸爸則押著南乳緊隨其後,事以至此,我猛一下咬牙,強忍身上的傷痛,硬著頭皮,緩緩向著8座的方向走去。
待續

今日出多咗

正評呢?
待續

今日出多咗

正評呢?

布正麗會唔會認話佢霖南乳呢 賣鳩呀志 定係佢霖呀志 認自己鐘意呀志呢 個結局好期待
待續

今日出多咗

正評呢?

我都想㩒多幾個正評過你
但冇得咁
上水了
Lm
咁多文
死啦
布甸講過單嘢唔可以講出去
每天一推
死啦
布甸講過單嘢唔可以講出去

都諗到呢度,到時布甸為保名節分分鐘唔認差d畀人姦
正皮
呀志 真係傻仔黎既 出事啦 講多錯多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞