(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(2)

1001 回覆
163 Like 6 Dislike
的確係唔易開口
有d可惜囉 連以前同佢做生意伙伴既女都唔信佢 管小姐又唔信 真係會灰到一個點
睇清楚邊個係好人
跌到谷底 係咪會彈翻起身
有一篇呀

得一篇
Daily push
Push! 準備開新post!
Chapter 40 低谷

柳豔道:「你為咗布正麗,同嗰個叫南乳嘅黑社會打交,最後仲畀布正麗連累,畀人打咗一身,其實你係咪鍾意佢?」

我訝異道:「吓!點會啊?佢係生得好靚,係好吸引異性嗰一種,但我又談唔上鍾意佢,佢唔係我鍾意嗰種類型,如果妳地覺得我救佢即係鍾意咗佢,咁樣好似講唔通,如果換轉妳地係布正麗,我都會咁做,應該講換轉好多男仔,佢地見到咁嘅情況都會出手,只係咁啱我遇到啲咁嘅事嘖!」

柳豔咕嚕道:「發生啲咁嘅事,如果我係布正麗,我可能會鍾意咗你。」

我聞言瞧向柳豔,她見我瞧著她,她有點不好意思地低垂著頭。

我搖著頭,應道:「啲生得咁靚嘅女仔,一定眼高於頂,佢地只會覺得妳對佢地好係應該,佢鍾意我就一定唔會喇,但可能會收我做觀音兵,畀佢指東指西咁洗,我對服侍人嘅工作無興趣。」

楊鳳瑤訝道:「布正麗生得咁靚,你都唔鍾意,咁你鍾意邊啲女仔啊?」

呂靜宜笑道:「鳳瑤,你唔知咩?佢鐘意啲好似管佳莉咁嘅女仔。」

柳豔問道:「管佳莉?邊個係管佳莉啊?」

楊鳳瑤應道:「學姐,妳記唔記得上次妳講過有位女童軍,紮孖瓣、笑起上嚟露出虎牙,妳仲讚佢好可愛嘅!」

想不到她們聽完我的話,反而把焦點放在些無關重要的事情上。

柳豔道:「哦!原來佢叫做管佳莉,但係佢好似已經有男朋友,前日,我喺荃灣見到佢同一位廿歲咁上下嘅男仔拖手行街。」

學姐的話讓我吃了一驚,我立時追問道:「學姐,妳會唔會認錯人啊?」

柳豔見我情況有點激動,看了看楊鳳瑤,再看了看呂靜宜,才道:「我…我應該無認錯,我見平時同管佳莉玩嘅幾個同學仔都喺度,應該唔會認錯啩?」

呂靜宜道:「之前已經聽陳慧琼提起,話宋蓮介紹咗個港大醫科生嘅男仔畀管佳莉識,唔知喺咪前日學姐見到嗰個呢?」

我聞言如遭雷亟,我記起了那一晚,與她們一家三口相遇的情形,她對我視而不見的那一幕,再度在我腦海裡浮現。

那個港大醫科生,難道就是她那位未來的醫生丈夫?

原本還有人支持自己,我還是值得高興的;可是,當我得知管佳莉疑似找到了那名未來的醫生丈夫,我的情緒便變得更加低落了。
食柳楊呂三人組好過啦 管小姐呢d女人唔要好過

睇定啲先
Between 其實諗左大䲪志未來條女係邊個未?

睇定啲先

我估大鳩志將來會有幾個老婆 最大機會其實係柳豔 現階段咁睇

睇定啲先

我估大鳩志將來會有幾個老婆 最大機會其實係柳豔 現階段咁睇

學姐
大鳩志 後宮排名柳>布>品>楊 純粹鳩估 理想一定係咁

依排一到夜晚個腦好實想打多啲文都唔得

我都來少啲上來連登

落街跑下步

依排一到夜晚個腦好實想打多啲文都唔得

我都來少啲上來連登

落街跑下步

啱咖啦 做運動放鬆下
唔好爛尾就得
回到學校,我找了坐在曾倩萍隔離的黎早強,之前我偶爾瞧見他倆都聊得很投契,說不定曾倩萍透露了一些關於管佳莉的事情給黎早強聽。

趁午飯時間還未結束,我知道這時候美術室沒有人使用,於是便拉了黎早強到美術室裡,黎早強打量了空無一人的美術室一眼,道:「喂!大鳩志,你拉我入嚟做咩啊?嗱!我唔鍾意男人架,你唔好亂嚟啊!」

現在我沒有心情和黎早強說笑,我一臉凝重地道:「你坐咗喺曾倩萍隔離咁耐,佢應該或多或少,都講起我同管佳莉嘅野,我要你老老實實、原原本本、一字不漏咁講畀我聽。」

黎早強見我現出一臉嚴肅的樣子,他亦收起了笑容,喟然一嘆,道:「唉!大鳩志,其實管佳莉並唔係你想像中咁好,咁完美架!與其聽咗啲令自己傷心嘅野,不如算啦!你永遠唔知,就永遠都唔會傷心,而且又唔會破壞佢係你心目中嘅形象。」

我猛一咬牙,喝道:「講,你當我係朋友就同我講。」
嘔多咗一段出嚟

大家頂住癮先

待續
Gayau
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞