(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(2)

1001 回覆
163 Like 6 Dislike
文呢
Chapter 34 衝突(中)

我跟隨布正麗等人到了8座一個位於三樓的單位前,還未打開門,便隱約聽到內裡播放著節奏強勁的音樂。

我心想幸好我不是與這家人為鄰,不然我應該會因為睡眠不足患上了燥鬱症。

許詠欣拍著門,喝道:「建華開門啊!」

許詠欣持續拍了一分鐘門,我道:「依家成十二點喇!咁大力拍門會唔會嘈住街坊瞓覺啊?」

布正麗道:「怕咩喔?隔離左右成日都打通宵牌架啦!」

經布正麗這麼一說,我真的隱約聽到一陣陣麻雀碰撞的聲音,訝道:「吓!聽日啲人唔駛返工咩?仲打通宵牌?」

譚慧詩應道:「依度仲有酒吧!你畀錢就可以去飲酒、食花生、睇波添!」

「吓!妳意思係依度有人用間公屋做生意?」

布正麗戲謔道:「有啲伯父喺金花睇完咸片,上嚟8座搵啲阿嬸解決添,睇你個樣都係青頭仔啦!不如益下啲阿嬸啦!隨時有利時收啊!」

布正麗話畢,譚慧詩與許詠欣抱腹大笑。

我冷哼一聲,道:「處男?我八、九年前就唔係啦!」

「嘩!你唔好吹大啲,六、七歲就破處。」布正麗笑道:「譚慧詩,本宮之前話要賜個精壯嘅男人畀妳嘅!嗱!現成有一個,佢頭先係公園做掌上壓架!都算得上精壯。」

譚慧詩吃吃笑道:「布甸,食屎啦妳!」

這時,門終於敞開,出現了一個頭髮稀疏的胖大叔,觀乎他的神態舉動,好像精神智力均異於常人那種。

許詠欣拍了那個胖大叔的頭一下,道:「建華,作死你啊!咁耐先開門。」
那名叫建華的胖大叔,咧開嘴現出了一排又黃又不整齊的牙齒,笑道:「吃吃,歌好大聲,聽唔到。」

我跟隨布正麗等人進了屋內,經過建華身旁時,與他點頭打了個招呼,但他只是吃吃傻笑。

進入屋內,伊麵的友情歲月,在這不足三百尺的公屋裡迴盪,啤酒罐、零食包裝散落了一地,南乳和另一名金毛飛在廳中打PS。

布正麗走去把音響關掉,南乳罵道:「屌!邊撚…」

當南乳瞧到布正麗,立時改口,道:「喂!布甸,上咗嚟啊?」

布正麗與另一人打招呼,道:「喂!阿謹。」

阿謹道:「喂!布甸、阿欣、阿詩,妳地咁遲先上嚟啊!」

那個叫阿謹的應該就是上次在創藝與南乳在男厠抽菸聊天的那一位。

譚慧詩道:「吓!啲人走晒喇?」

南乳道:「仲有子明同佢條女。」

許詠欣打量了四周一眼,道:「咦!佢地喺邊啊?」

阿謹放下手掣道:「嘩!唔得啊!真係急屎啊!」

南乳罵道:「仆街,輸緊三球借屎遁。」

「得喇!依場當我輸,靜間畀錢。」阿謹走到厠所門前,用力拍打著門,罵道:「仆街仔,拉埋條囡入厠所扑野,你扑撚完未啊!屌柒你。」

一把聲音從厠所響起:「嗄!嗄!唔好…催,等多陣,就得喇!」
待續
成日都咁少
捉布甸入廁所啦
嘩屌正喎,會唔會有阿雞 大王出場?
之前幾悶 終於有趣返 可唔可以多啲
得咁小,唔夠喉喎
屌布丁未
好小文
腦便秘

多野煩

狀態不振
加油啦
呢排好似少左人推

加油樓主
而家大鳩志係咩髮型?
Skinhead應該會畀MK笑到仆街
唉!

SORRY 今晚無晚

依排真係唔知咩事

明明知道點寫

總係有啲位寫唔到
FeelsBadman
放鬆d
其實我打緊

可能年尾

多野做,有壓力

剛剛個客仲打畀我問野

聽朝要一早返到公司PREPARE
未幾,一名把頭髮染成紅色的青年從厠所步出,他應該就是子明,跟隨他身後的是一名五短身材,濃妝艷抹,但瞧去難以斷定是否已屆十六歲的少女。

那名少女一邊從厠所步出,一邊整理身上的衣物。

抱著肚子,雙腿擺成詠春二字鉗羊馬的阿謹,抱怨道:「仆街仔,係咪要玩晒啲花式先捨得出嚟啊!死開一邊,我就嚟瀨喇!」

阿謹推開了子明,走進了厠所。

子明攬住那名少女的腰,走回客廳,南乳一臉淫邪地笑道:「嘿嘿!子明,頭先玩咗咩體位啊?」

面對南乳這麼露骨吮核的話,那名少女並沒有現出女兒家的尷尬難堪狀,只是白了南乳一眼。

反而那叫做子明的紅毛臭飛,一臉靦腆害羞的模樣,罵道:「關你春事咩?你未除褲就派報紙啦!」

南乳放下PS手掣,一隻手勾住子明的頸,另一隻手對子明施以猴子偷桃,道:「派報紙啦喇!」

差點被南乳捏著春袋的子明,一把將南乳推開,罵道:「走撚開啦!死基佬。」

子明打量了布正麗一眼,道:「咦!布甸,妳地嚟咗啊?」

子明的視線與我相交,道:「咦!布甸,依個係妳個FRIEND啊?」

布甸道:「哦!FRIEND就算唔上,大家讀同一間學校咁囉!佢同屋企人唔妥,坐咗係公園度食西北風,見佢咁慘,咪帶佢上嚟囉!」
子明笑道:「我見佢個頭成堆草咁!妳唔講,我仲以為佢係建華啲工友嚟添!」

譚慧詩和許詠欣哈哈大笑。

我聞言真的有點尷尬,最近太忙沒有空去打理頭髮,明天放學趁有時間,恤個靚髮才去上班。

南乳上下打量著我,倏地膛大雙眼道:「哦!你條仆街,就係上次喺條街撞到嗰個光頭仔,布甸,妳引佢上嚟係咪要我地執佢劑勁?」

南乳話畢立時磨拳擦掌,現出一副躍躍欲試的模樣。

布正麗嗔罵道:「死開啦!南乳,你好好打咩?之前叫你去打拳佬,你又淆晒底。」

南乳笑道:「布甸,唔通我同妳講打到拳佬入廠嗰個就係我咩?有好多野我都無同妳講嘖!」

布正麗臉上漾出了一個甜笑,悄悄瞥了我一眼,再向南乳道:「我知道打到拳佬入廠嗰個一定唔係你囉!」

我聞言有點作賊心虛,下意識垂低了頭,迴避著布正麗的目光。

南乳冷哼一聲,道:「妳咁肯定嗰個唔係我,唔通妳知道係邊個打爆拳佬?」

子明插言道:「喂!我要送條囡返屋企,走先,聽日再上過嚟。」

幸好這個紅毛臭飛及時轉移了布正麗與南乳的話題。
待續
加速
而家大鳩志係咩髮型?
Skinhead應該會畀MK笑到仆街

子明笑道:「我見佢個頭成堆草咁!妳唔講,我仲以為佢係建華啲工友嚟添!」

答咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞