(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(2)

1001 回覆
163 Like 6 Dislike
啲錢去咗邊
當垃圾掉左?
屌係咪個濕鳩老竇

間屋依家唔只三仔爺
住石梨讀安邦
睇得明你個地理位置描述
以前仲成日去籃球場打波
住石梨讀安邦
睇得明你個地理位置描述
以前仲成日去籃球場打波

Bend 1中學
住石梨讀安邦
睇得明你個地理位置描述
以前仲成日去籃球場打波

Bend 1中學

係咪講緊猩猩猿樓梯隔離個球場
住石梨讀安邦
睇得明你個地理位置描述
以前仲成日去籃球場打波

Bend 1中學

係咪講緊猩猩猿樓梯隔離個球場

梗係
去0個度跟街場
D人球技係比較好
比保X廿世隔離D石俊樓屋邨場好
不過唔夠腳都唔敢去

我0地夏季校服同猩猩猿一樣都係白衫白褲
推呀
Push!!
返到屋企無耐,明日先出文

比較想睇同女主角們既交流多

後宮情節呀
食返多啲時代大事
今晚有無文?
我與阿興面面相覷,阿興道:「哥,你會唔會記錯咗?個鐵盒唔係擺係床下底,而係擺喺其他地方啊?」

我搲著頭,道:「無理由架!我好肯定擺咗喺床下底架!一係我地四圍搵下先。」

半小時後,我和阿興在家裡翻箱倒篋亦找不到那個藏有二萬多元的鐵盒子。

我坐在椅子,瞧著仍在努力搜索的阿興,頹然道:「唔好搵喇!搵唔到架喇!」

阿興眼泛淚光,不依道:「我行咗幾日豐澤同泰林,先睇中嗰部腦架,我好想打金庸群俠傳、好想同人玩ICQ、好想睇VCD啊!」

我打量了四周一眼,道:「個鐵盒無腳唔識走架!睇落又唔似有賊入過嚟!唔通係…」

阿興恍然道:「係肥佬陞,佢尋晚見住我竄入床下底擺番個盒入去架!」

我沉聲道:「成間屋得五個人,等佢地返齊晒,一次過問。」

晚上十點,肥佬陞和青雲陸續回來,阿興以怨恨的目光瞪著兩人,兩人亦察覺到氣氛不妥,肥佬陞問道:「阿興,仲咩個樣嬲爆爆咁啊?係咪喺學校畀人蝦啊?」
阿興怒道:「我咁嬲咪係因為…」

我斷言道:「阿興,等埋爸爸返嚟先。」

平時我在家中一向和顏悅色,肥佬陞和青雲搬來住了那麼久,均未曾見我鬧脾氣的,所以他們瞧見我一臉嚴肅的樣子,亦不禁有點愕然。

十分鐘後,門後傳來了鎖匙聲,阿興連忙走去開門,爸有點詫異,道:「咁多人坐晒喺到,又唔開電視,傾緊計啊?」

「好喇!成間屋啲人都喺齊到喇!我想問吓,我將個裝住二萬幾蚊嘅鐵盒放咗落床下底,究竟邊個攞咗?」

眾人均默然,半晌後我打破沉默,道:「唔係依間屋嘅人做,咁真係有賊入過嚟,咁我打電話報警。」

「等陣!你床下底嗰二萬幾蚊係我攞嘅。」

我、阿興、青雲和肥佬陞同一時間把焦點集中在我爸身上。
趕住出街

聽日再打

各位新年快樂
偽毒可恥
偽毒可恥

仆街老豆唔係連自己仔啲錢都偷下話
加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞