[溫馨提示]拜年請鎖自己房門/保管重要物品

433 回覆
2082 Like 11 Dislike
聽日繼續提大家
不論真定假
大家保障自己先係最緊要
有咩事就報警等佢係差館過年

同佢講唔好同親戚講佢又會話怕咩人知
一係就怪我覺得佢多口
好記得有個post講個比大陸親戚攞左部ps4
房養咗條球蟒
班細路應該唔敢入黎
啲支那無血緣關係親戚會淆到仆街
當支那生番遇上蛇

rip 啦你條蛇蛇
變咗做蛇皮手袋
睇到都嬲
我細個去人地屋企都唔會咁痴線
好彩你阿媽識教
唔係依位巴打應該會成為社會敗類
繼續推
Rip巴打 節哀順變
上年有位巴打就因為咁最後告左個蝗蟲親戚:

[警已報]今日有大陸蝗親戚上嚟屋企拜年
https://lihkg.com/thread/99606/page/1
諗起以單有單野幾好笑
有日打完wargame返到屋企
咁岩屋企有個唔熟既親戚帶埋個細路上黎
我打完個招呼咁就返房啦
順手執一執打完wargame既野
支手槍就咁放係枱面就去沖涼
沖沖下聽到下慘叫聲
原來個細路入左我房拎支槍玩射中自己
隻手就好似張圖咁

個親戚入黎之後話我唔收好D野
我反問一句
間房係我 間屋我屋企人既
d野放邊關你咩事

之後個親戚就黑面走
後面先知原來屋企人好撚唔鍾意佢地
但一時三刻又搵唔到藉口唔俾佢地上黎
自此都冇見過佢地

告親戚個位巴打最後有冇上黎交代結果?
你咪同佢講係佢多口 你唔真係發一次老脾講緊發 即係上巴打個啲 或者你唔真係唔理佢 啲阿媽唔識驚
如果有拜年保險
一定好撚好搵
睇個post都睇到好唔開心 好彩無乜親戚 我仲算最細果個
希望今年無咁多呢D唔開心既事發生
其而加呀媽唔識教仔
我細個去人地到拜年
次次都坐定定睇下電視食糖
因為呀媽唔比我玩人地屋企d野,成日怕整爛人地d野
就算個親戚比我玩,我呀媽都唔會話唔洗
雖然個時望坐住架搖控車冇得玩係唔開心
但長大就明白,小朋友玩起上黎真係唔識收手
感謝我呀媽冇比我害到人
ps:前幾年我隻獨角獸....
貼埋去玩具台
準備好哂迷你倉放模型
啲小朋友玩完啲嘢就算唔攞走唔整爛
都一定會將啲嘢周圍扔
所以每次啲人嚟完拜年都要周圍搵番自己啲嘢
點解啲家長硬係唔可以管好啲細路
屋企年年都冇親戚拜年 細個時年年去海洋公園 迪士尼 踩單車,不知幾爽
想正皮 撳錯,sor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞