[溫馨提示]拜年請鎖自己房門/保管重要物品

433 回覆
2082 Like 11 Dislike
試過有親戚嚟寄居幾日 第二晚冇啦啦剪斷咗我條火牛線 把鬼火將佢啲行囊衣物手袋同證件剪撚碎曬掟落樓

然後佢縮入廁所鎖埋大叫救命 隔離屋報警之後我畀人捉咗入精神病院軟禁兩星期 番出嚟發現撻撚咗我三千銀
最on9就係啲老豆老母慷他人之慨 送就佢地大方 唔送就你小器
好彩我係香港唔多親戚
成日見兼佢地都係女嘅唔會搞我d野

不過睇得你地d經驗多依家好驚我表弟上黎
Cls
親戚冇乜細路所以玩具未試過瀨嘢
不過試過被人攞左枝威士忌當係青島咁大大杯用黎送飯仲要話咩辣得滯
食屎啦單桶原酒強度裝瓶你半杯乾左佢我肉赤過你喉嚨
仲有啲咩好講,只能夠靠記憶回想起我架飛機模型

絕唔絕版唔係問題,最緊要係對我意義好大,就算比幾百萬我都買唔返份回憶
雖然冇試過,但個post睇到我好心痛,祝各位受害者將來生活安好
利申:屋企冇人會上嚟拜年
你條撚樣無家教?
大約17-18年前上左表哥屋企拜年,當時睇緊我表哥玩緊FF7定8,果時我坐左係sofa度,想起身行去拎杯水飲既時候,就比部PS d電線cake到,成部機扯左落地,部幾就無壞到,不過隻game就無save到,搞到佢要再打過,雖然我表哥話唔緊要,但係我到而家都有仲少少內疚,Sorry表哥。
抵你女朋友做雞
睇你個款, 拍親拖就算結埋婚都一定俾人派帽
裝CAM 告佢地偷野
好彩屋企得書同幾舊nano block
同埋無乜人上嚟拜年
有一年唔知邊一家既親戚黎團拜,有個死肥仔就不停咁騷擾我同其他表兄妹,跟住我把鬼火推佢落地,除左佢條褲然後掉出門口走廊,之後喊曬口咁自己開門拎番條褲。
跟手條肥仔全晚無再出聲
最慘係老豆老母連埋啲仆街親戚一齊話你,搞到好似係自己唔畀啲玩具係我錯咁樣,重要攞輩分嚟撻我,班細路喊兩聲就要我畀佢,我心諗邊撚個唔識喊啊
除左霸氣我都唔知講咩好
好難頂架,同佢又唔熟,又要成日加把口阻住我同表妹玩
平時聽到老母同d師奶朋友傾電話,係咁講我家姐d野,我真係笑而不語
好彩d親威細路個個都大個晒仲要好多年冇親戚嚟拜年
所以我一路以黎唔同佢講太多自己既野係啱既
冇發生過呢種悲劇

唯一唔鐘意係老母會拎我啲私事出黎講,明明只係諗住一家人分享既野,或者啲生活事,但佢唔理你感受爆晒出黎。而家乜柒都唔想同佢講

我老母都係咁
咁小學果陣係學校幾百厭,講下波波jerjer咁,之後家長日老師同我老母講我好鹹濕(雖然係),跟住新年飲茶老母居然係成圍親戚面前笑鳩我
近一年我plan緊黎緊u grad出德國讀書,諗住低調d出去算數,點知老母又爆響口
本身d親戚已經有唔太like我讀緊local u,萬一改變下年出唔到國又比佢地暗中恥笑
不過屋企人唔會比人地掂我d模型同ps4駄盤之類,佢地知我當寶
情緒勒索
好彩屋企窮過表弟 無野比佢地攞
lm
隔住個mon都feel到你當時燥底既感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞