[溫馨提示]拜年請鎖自己房門/保管重要物品

433 回覆
2082 Like 11 Dislike
好易入 我當年仲係入面過聖誕
同埋邊有證據證明佢偷 我仲要入過精神病院 當我痴線就有份....
兩個男人, 仲成屋女人, 如果印度佬就發生慘案了, 你老母咁都肯畀佢地入屋真係痴L線
唉…超人迪加個D戰機 有得3合1個隻
咁你老母真係on撚9
伯母好家教
好彩我媽唔中意招呼人
唔係 不過都夠死
點解啲老母咁鍾意送野俾人
成日叫我送啲模型俾人(砌好哂,上哂色)
慶幸兩邊家族都無蝗親戚
一向都係去阿姨果邊一次過全部人gathering
所以無人上自己屋企
睇post睇到好心up
希望大家今年平安渡過

有想像過如果有人上自己屋企會點
無模型/figure佢地玩
得啲高H BL漫
屌 諗返上年新年, 個仆街親戚連我新買既bra都話要
一年一度被送野大賽
年年親戚都上我屋企團拜
十幾二十人逼撚住曬
好彩我自己都算細 冇啲咩濕9表弟妹
但前幾年表姐生咗個仔之後就奉旨要全部人就佢
正宗港老母 你個仔關我撚事咩
屌你老母今年新年老豆邀請幾個支那朋友初三過嚟
我心諗睬你都有味 翻hall自己過新年仲好
自己一個清清靜靜好好享受假期
過幾日翻屋企收埋曬啲公仔啊錢啊 費時比人偷
叫左你落鎖都仲有人中招
買左幾本龍虎豹過年送比d𡃁仔
等佢坐定定係房睇, 唔好搞搞震
前兩年有大陸親戚,一個呀叔,一個堂細佬,一個堂家姐來拜年同住兩晚,上到黎我屋企又飲又食。我老母又要扮豪,封成千蚊利士。谷鳩氣,最後我

偷左堂姐條底褲。
睇到慶烚烚都唔知點出火
今年放d中英數補充練習同唔睇既書係房先

既唔失禮屋企人又可以撚鳩個細路。
應該會搞同會震
想比你羨慕下 通常啲老豆老母都係咁
諗起細個去親戚屋企玩
唔知邊個拎左表姐隻布甸狗公仔出黎
傳到我個到隻耳仔已經爛左
跟手表姐就返到屋企......

唔關我事嫁表姐
我記得我當年(初中左右)同老豆排隊去買,儲左幾對男女為一套嘅卡通公仔,擺係廳個組合櫃入面,老母朋友一家黎食飯,老母拎俾啲細路玩,其中一個好鐘意其中一對,臨走時老母就送左果一對俾佢

其實果套公仔都唔係我心頭好,不過老母無問過我就幫我送出去,果下我真係只能夠假笑,因為啲小朋友其實幾乖,果位丫姨都好好人,所以我唔會即時發作

過左幾日,老母見我成套公仔拎去掉,佢問我咩事,係咪唔鍾意啲公仔

我話,佢地原本係一套,家下無左一對,再唔完整,留黎都無意思,我掌握唔到嘅野,我寧願毀左佢都唔會再俾佢存在

我仲同老母講,果陣你未事先得我同意就拆散佢地,我先發現我無傷心,原來我一直都係唔係咁鐘意佢地,不過由細到大你都俾呢啲野我,我先以為自己鐘意,咁佢地家下已經失去存在嘅意義,對我黎講無價值,我咪要掉囉,定係你又想拎去送人?其實我唔介意你送俾人,但我介意你自作主張唔尊重我

之後我順手掉晒同果卡通人物有關嘅野

老母呆左陣,立刻有同我say sor,但老母自此無再買關於呢套卡通人物嘅物品番屋企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞