[溫馨提示]拜年請鎖自己房門/保管重要物品

433 回覆
2082 Like 11 Dislike
事實證明支那全部都係賊, 個個都落黎偷同搶
正仆街
咁你十年之後就唔駛睇漫畫
正評俾你老母嘅
我諗我呢個都算重要物品
話說發夢嗰陣有個啊叔早十幾年同個支那女人結咗婚
生個仔開頭都幾得意,又識講廣東話所以都同佢幾friend
點知條粉腸之後讀埋啲支那新移民小學就變撚晒
次次新年見親面都用力打我哋幾表兄弟條撚,係出盡晒全身力打落嚟嗰隻
次次都痛到仆街,係佢老母或者我老母面前就永遠都扮晒清純小男孩咁
同佢哋講就話小朋友係咁百厭,我心諗仆你個街又唔見到小學成日打你個閪?
終於有一次比條支那仔打到痛到踎低之後,大大巴打落佢塊面,捉實佢啲手腳問佢唔係好好打架咩?打啦柒頭!之後就冇再比佢打過

到今年升中佢都冇再同我講過嘢
正 有蛇羹食
親戚入面我係最細嗰個加上冇蝗蟲親戚,所以由細到大都無依個問題
直至舊年阿哥生左個仔
阿媽見無嘢俾佢玩怕佢悶,就俾左佢入我房
我已經黑哂面
點知佢仲要拎撚左我隻期間限定嘅史迪仔黎玩(嗰陣專登飛去日本買)
玩到要走啦
我阿媽問可唔可以送俾佢,最多遲下買返隻俾我
即刻話唔得,根本買唔撚返
阿媽仲講咩侄仔出世成年你都冇送過嘢俾佢
我都係企硬
結果阿媽就死死氣拎返隻公仔俾我

痴線老母成日覺得乜都可以用錢解決
咁如果係呀哥個仔咁親都冇咩所謂
關係唔好就另計

同阿哥阿嫂唔算熟
學上面講 下次送你老母D手袋比人
呢個真係正,以牙還牙
龜龜
Btw垃圾老母教垃圾細佬,唔識教唔好生啦
我掌握唔到嘅野,我寧願毀左佢都唔會再俾佢存在
有可能
Btw嗰語氣係咪絲打 好恐怖
有個公仔係我細個時老豆送俾我嘅生日禮物
點知個我表哥個仔食完朱古力,走上床玩,整到
之後掉撚左
諗起小六嗰年大舅父佢哋黎拜年,加上又準備搬屋,嗰陣模型櫃啲模型又未執,佢哋夜晚黎拜年,啊表弟嗰陣睇中我集1/100自由高達,我已經唔想比,就比老母屌,唯有比佢玩,點撚知佢玩玩下整撚爛咗對翼,而個仆街仔又唔知自己整爛,我已經想攞返,但係又驚比老母鬧、所以唔敢。舅母條臭閪突然話你表弟好鐘意喎,不如送比佢啦,我媽就好撚柒慷慨咁送咗比佢,而個仆街仔走嗰陣仲笑住走,佢哋成家一行出門嗰陣,就喊咗。
到而家次次見面同佢哋講嘢都係句句有骨
有咩慘得過冇自己房要瞓廳
仲要畀個仆街仔搞然後畀眾長輩圍屌
搬出黎住

哪有錢 人工得雞碎咁多仲要強制性畀家用
唔比/比少啲以示抗意
呢個都係我冇錢都要搬出去住既其中一個原因
警世文
深表同情,我自己未試過d咁既野,一早就會收好哂d珍藏,其實有時遇著d on9親戚真係唔洗怕羞,大大聲屌柒佢地趕鳩走佢地都唔撚驚
試下玩大d問d親戚屋企部電視幾吋 細過就話送 補多句得啦我老母/老豆咁大方 買番得嫁啦
之後再送下雪櫃個d 我諗佢地應該知錯
最後機會啦
希望今年冇巴打絲打遭殃
係,啲細路仔無性

我有盒車,珍藏左幾十年。由我三歲有記憶開始儲,細細個都好小心咁推,唔想玩壞。有日我上老母到,見到佢拎左出嚟,我入個廁所出嚟我老母拎住我最鍾意架警車同我講甩左個轆,叫我整返。大佬,佢入面條軸心斷左邊有得整 兩個後轆甩哂出嚟
我望住架車,再望下我個仔,佢推緊其他老過佢十倍嘅車仔。我心諗,部警車都陪咗我咁多年,佢使命都完成 就比返我個仔繼續推。
而家嗰堆古董比佢推爆咗四架,不過我見佢鍾意又比佢繼續推。有時買新車比佢佢玩兩玩都係要推返啲古董

比著我親戚啲細路我打撚死咗佢
霍金Special Edition
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞