[溫馨提示]拜年請鎖自己房門/保管重要物品

433 回覆
2082 Like 11 Dislike
劉備借荊州,一去無回頭

朋友都話可以屌吖,親戚就最撚仆街,因為你想屌柒班契弟嗰陣,啲19老豆老母可能會掉轉槍頭屌鳩番你轉頭
細細就咁鐘意推車,大咗應該都會儲
等佢第時有仔再案件重演
留名睇慘案
年三十晚已經奶左野
我阿婆喎 拆塊鏡落嚟抹牆
竟然放塊鏡去我枕頭 唔放書枱
結果枕頭黑晒 陪我瞓既公仔就成面塵
我有單唔係新年發生既

細個有玩lego,冇咩貴重絕版野,不過係幾歲開始得閒買盒咁儲到十幾歲,都叫陪住我大
有次發現唔見曬,老母話係爺爺送左比個唔知乜柒親戚個仔
我嬲到仆街,話曬都童年回憶
不過阿爺對我好好,d lego好多都係佢出錢買比我,咁又冇得出聲話佢
依家仲好掛住佢地 細個成日拎黎扮軍隊打仗

仲有
細個返大陸條村,我地有間好舊既屋,入面好多懷疑係清朝野(銅錢,劍,碗之類)
屋企冇人識寶(咁當然可能真係唔係寶),係得我細個返去個時會拎d古錢返去玩
都有一個豬仔錢罌咁多,好多都係清朝銅錢,民國大洋定唔知乜
係送lego個日送走埋

唉屌
今年冇人帶細路拜年,正
希望冇受害者啦

molamola
好彩有落鎖
屌 d𡃁仔容乜易整爆個櫃
企喺人地張床真係好無禮貌
鎖左又點
阿婆開門比人
換指紋鎖
我係久唔久先喺度住
阿婆獨居嘛 大家驚佢死左無人知就要我定期返去陪佢住

我d車仔甩油又有
個盒爛左既又有 拆過盒一次攞嚟影相咋
我有隻飛機模型就咁放喺度無拆盒
阿姨開左嚟睇 見有機師簽名就叫我放左佢
話姨丈有隻無簽名既比我都得
我睬佢都傻呀
頂佢仲要開到個盒彎晒
連我放喺床隻公仔都要攞嚟睇之後話佢醜樣
鎖左又點
阿婆開門比人
換指紋鎖
我係久唔久先喺度住
阿婆獨居嘛 大家驚佢死左無人知就要我定期返去陪佢住

我d車仔甩油又有
個盒爛左既又有 拆過盒一次攞嚟影相咋
我有隻飛機模型就咁放喺度無拆盒
阿姨開左嚟睇 見有機師簽名就叫我放左佢
話姨丈有隻無簽名既比我都得

我睬佢都傻呀
頂佢仲要開到個盒彎晒
連我放喺床隻公仔都要攞嚟睇之後話佢醜樣

佢係咪傻撚左
攞你老母啲手袋送俾親戚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞