[溫馨提示]拜年請鎖自己房門/保管重要物品

433 回覆
2082 Like 11 Dislike
唔好意思 啱先仲屌鳩你地 不過我啲親戚好多但個個都好好人 你地啲case真係未遇過 可能你地啲親戚蝗性重又窮 反而我去親戚佢地請會請我餐餐食豪既 揸車帶我周圍遊山玩水 反正佢地住既地方又大 度假咁款又得 之後佢地黎我咪又係禮尚往來 送下禮咁 關係幾好
on9仔
好彩我啲親戚都唔會咁
哇咁咪好叻叻
個仆街屋企唔識教就由我屋企冚家幫你教,我就好民主,有得俾你揀想俾邊個教,利伸屋企開英泥沙舖日日托英泥
而家d細路特別冇家教
細個去人地屋企,老母會千叮萬囑要坐定定,唔好亂搞人地d野
我記得上年有個絲打比啲濕鳩親戚上去食撚晒佢grad之前老師送比佢啲糖
柚子鹽

唔係親戚得唔得

以前小學有位老師去旅行
知我儲開唔同地方既hi chew

後來佢同佢呀媽仲有上我屋企但一見到我就唔出聲
好心痛

呢個睇到眼濕濕
無人會黎拜年係咪一件好事
好人好姐你老母點解會比隻癲狗中出生左你出黎上連登9up
On9仔 抵你條女做雞
好彩黎得我屋企嘅親戚真係好熟好熟,有啲又係住附近,成日都見,唔洗收返埋啲玩具
冇發生過呢種悲劇

唯一唔鐘意係老母會拎我啲私事出黎講,明明只係諗住一家人分享既野,或者啲生活事,但佢唔理你感受爆晒出黎。而家乜柒都唔想同佢講
已經放定部switch係廳擋刧
無用呀BRO,你會發現玩玩下部野會唔見左
細個試過去親戚度拜年,順手笠左人地本老夫子返屋企,返到屋企俾阿媽發現咗打到仆街,仲要即刻打返電話去同個親戚道歉
最尾有無比返人
我之前睇過有個大陸case, 又係親戚黎屋企
個細路倒水落個鋼琴到
事主嬲到震,但又係親戚老母講細路仔唔識
於是事主細細聲同個細路做得好,叫佢下次出街都要咁做
結果個細路係琴行用可樂洗左部幾百萬人民幣嘅琴
個post仲有相有單
打死左佢我都唔會怪你
有,阿媽沒收咗,話下次去個阿姨度還返俾人。細個唔識死,仲駁咀話:你咪收囉,我頭先屙屎個陣已經睇哂。 俾阿媽罰跪地主一個鐘
冇親戚 唔洗驚
買定d補習題目書送客好過啦
老母有面親戚又開心
玩鳩細嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞