[溫馨提示]拜年請鎖自己房門/保管重要物品

433 回覆
2082 Like 11 Dislike
寵物都要小心俾人搞
好多小朋友未識善待小動物
巴打們有時收起都有機會比人搵到出嚟嫁!!

睇下有冇朋友 新年唔會有親戚嚟可以 安置
再唔係就迷你倉啦 有D 嘢 冇左就一世喇
我都記得有單係親戚拜年 親戚個仔踢鳩樓主隻貓定狗 俾樓主見到 跟住樓主就一腳車落呢個o靚仔到
個親戚老母見到就問點解打我個仔 樓主講完點解個老母仲話寵物來姐 樓主屌鳩佢寵物條命唔係命啊
佢點對我隻狗/貓 我就點對佢 呢個親戚以後都無再去過拜年
財神

1 年前
話說以前有養貓
我最錫既係佢,夜晚我又係同佢一齊訓張床,親過我女朋友
有個仆街親戚帶個仔上黎
但係本身貓貓都驚外人,唔鐘意同生面口玩
咁佢想見下貓仔,咁我咪帶佢出房,教佢抱,比佢抱一兩下就算。
開頭都無野,點知我去飲杯水就黎料
佢用隻腳踢落貓貓到,隻貓即刻大叫一聲
咁岩我出黎又見到佢用隻腳追住我隻貓黎了,貓貓嚇到一支箭衝埋黎我到
肉赤到我仆街,抱起貓貓一路掃背安慰一路抱入房
關完房門,我行過去個細路身邊一腳全力踢落佢個肚氣門附近,即刻氣都吸唔到跪係到,吸返到氣之後狂喊

佢老母問咩事,我咪話:無,佢點搞我隻貓我咪對返佢,教佢唔好姐
佢老母:貓姐,細路仔係鐘意同動物玩架啦
我即刻踩住佢個仔問佢:咁你係咪都想試下咁玩?
老母即刻推開我,個親戚黑返面
我入返房鎖門氹貓貓

事後個親戚走左之後老母仲屌我:細路仔玩下咪由得佢囉,洗唔洗咁臭脾氣?好心你改下你d脾氣

即刻嬲撚到拍低對筷子同個碗,大大聲屌佢:玩?個仆街仔踢鳩我隻貓喎,玩?你比我踢一腳,以後咩人上黎同我隻貓玩我都唔撚理,玩唔玩?下?
老母嚇到聲都唔敢聲,老豆都唔敢出聲

D老豆老母唔識教仔,咁自己幫佢教囉
利申:有踢開波
記得有巴打話新年部ps4比老母送左比支那親戚
嬲到佢成年冇比家用
月鬥士10k

一講起表弟

我一返到屋企
見住我表弟揸住部天使高達
兩手一啪
上下半身分開
乾淨利落

跟住係表弟隔離
有個阿媽洗菜既筲箕
入面有十幾隻高達
Sor 應該要乘返 2
廿幾隻高達先岩

轉頭再望下個玩具櫃
一塵不染
好似打左蠟咁乾淨

媽咪,我愛你
好有用
親戚小朋友冇野做就悶
當然唔排除淨玩電話
不過親戚可能唔俾玩電話
老豆老母就開門俾小朋友入去玩
咁就出事
帶埋手制同鍵盤去旅行
記得前幾年
有個表妹過嚟拜年
我上格床有一大堆公仔
佢揀咗我最鍾意攬左10年嗰隻狗狗嚟玩
我已經一路黑鳩佢面
之後佢去完廁所冇洗手仲要繼續玩
成浸尿味 我老母見唔對路同我講之後洗返就得
洗咗咪冇晒我攬左咁多年嗰陣味
條仆街臨走仲問可唔可以攞返屋企玩
仆你個街嬲撚到勁撚大聲鬧佢
鬧到個細路女喊到收唔到聲
我老母仲話不如送隻公仔比去安慰佢
我即刻一巴車落去兼搶番隻公仔
從此冇咗個親戚
好在無人會嚟我屋企拜年
好彩而家冇晒好撚細個既親戚
有枝塵封咗好耐嘅牧童笛 入面全部都係口水同塵 被個小朋友見到 死都話要
幾廿蚊咁平,自己買枝新啦乞兒咩屌
老豆又係例牌你鐘意就攞去啦
呢D親戚不要也罷
好彩冇依個問題,十幾年前有個唔熟嘅大陸親戚上我屋企拜年,佢哋走咗之後我啊媽發覺櫃桶唔見咗千幾蚊,自始只有我哋去人哋度拜年,冇人會上到我哋度
你呢單你自己問題大啲
你一開始就應該拒絕俾佢玩
推 以免出現更多受害者
Push
星矢單野有無下文?
我發現呢度個個都係啲咩咩超合金咩咩漫畫 我從來唔睇又唔玩完全無呢個煩惱
無呢個問題但見到苦主既post都覺得燥,幫推
好型
好老實
如果有人咁樣踢我隻狗
我肯定即場同佢開拖
連埋我阿哥同老竇 應該會變圍毆
開人房門仲要好似開放日咁俾人進入呢啲真係仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞