《我份工係收錢幫人拆散情侶》

1001 回覆
819 Like 17 Dislike

可能因為唔似主角可以由內感受漢娜

我又開始受你地影響

由一開始主角相信每一段感情都有突破點之後
佢已經冇可能完全靠感情相信一個人
而宜家佢信漢娜就係僅靠感情

一個破碎心靈破多次嘅節奏

其實我寫既時候已經避免緊呢點,即係只靠虛無既感情,而寫入更多既「物證」,即係漢娜自願提供既"勒索相"同"第一次",會說服力高D,但好明顯冇人信佢

我明你打算係用依兩樣野 但我個人黎講 說服唔到
maybe我個畫面唔夠主角震撼

我覺得主角唔完全信漢娜先係最合理/最好
但maybe樓主有劇情需要同考量 咁冇得講

巴打你睇多次最個篇

唔係好明你想表達咩
主角要借漢娜對付呀強呀嘛 所以咪話你有劇情需要 有咩問題

直接話你知冇意思,我再試下用戲情黎講
一晚多左3個負皮

新讀者即刻幫你補一個正皮
一晚多左3個負皮

正皮都700幾 怕咩
我其實係200正皮個時左右,已經諗好左結局
隨住劇情推進,我又一直修訂
依加心中既結局都幾岩我心水
但係岩唔岩大家心水我就唔敢寫包單
故事進度大約去到70%左右,好快就會最後沖刺
多謝大家呢個POST一直以黎既支持
我預計第二個POST就會完故
正如我所講一個故大約係一套電影咁上下既份量
依加39頁左右,聽朝我做完野返屋企會開新POST
因為新POST關係會即時有文,出文時間大約係朝早/中午開POST一篇,夜晚一篇長既咁上下
還請各位繼續指教,繼續支持/留言/推POST/正皮
多謝大家
一晚多左3個負皮

新讀者即刻幫你補一個正皮

多謝
一晚多左3個負皮

正皮都700幾 怕咩

多謝呢700幾位巴打同我自己一個
訓前一推

可能因為唔似主角可以由內感受漢娜

我又開始受你地影響

由一開始主角相信每一段感情都有突破點之後
佢已經冇可能完全靠感情相信一個人
而宜家佢信漢娜就係僅靠感情

一個破碎心靈破多次嘅節奏

其實我寫既時候已經避免緊呢點,即係只靠虛無既感情,而寫入更多既「物證」,即係漢娜自願提供既"勒索相"同"第一次",會說服力高D,但好明顯冇人信佢

我明你打算係用依兩樣野 但我個人黎講 說服唔到
maybe我個畫面唔夠主角震撼

我覺得主角唔完全信漢娜先係最合理/最好
但maybe樓主有劇情需要同考量 咁冇得講

巴打你睇多次最個篇

唔係好明你想表達咩
主角要借漢娜對付呀強呀嘛 所以咪話你有劇情需要 有咩問題

直接話你知冇意思,我再試下用戲情黎講

懶咩高深 你都冇講過想借最後果篇黎補充邊點 你比幾多劇情我都係冇用 我咪都係用返同一個角度睇
係唔係愈寫愈衰? 開始覺得自己有D虎頭蛇尾

屌你咪撚諗咁多 好好哋寫好佢
唔撚俾爛尾
追到live,好正
哈 同行。
留名
已經70%
以為呢對只係第一個大佬以為仲有幾對先完故
搞掂景如同阿強就完故 好似去得好快咁
留名
好似電影感覺 勁好睇 樓主好bo
樓主努力呀
打文果到,以前聽落好多人會用email做草稿 可以一試
留名
已經70%
以為呢對只係第一個大佬以為仲有幾對先完故

樓主好似就係唔想做到一個一個打咁樣 會似tvb
漢娜世界第一
仲未爆post
會唔會爆唔到POST
係唔係愈寫愈衰? 開始覺得自己有D虎頭蛇尾

屌你咪撚諗咁多 好好哋寫好佢
唔撚俾爛尾

埋尾唔難,最難係點埋得靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞