《我份工係收錢幫人拆散情侶》

1001 回覆
819 Like 17 Dislike
Strong post lm
留名
lm
留名
留名
幫推
慣左每晚先出故
多謝各位支持依加出文
留名屌你老母
皮已正,好文
快啲出文
「咩叫..打破自己既規則?」阿強輕呷一口啤酒問道。

「介紹返,呢位係我地同事漢娜,佢同你有D似,係人際關係既高手。」

冷讀術--漢娜的利刃,指的是在不知不覺間操縱別人心理的語言技巧。舉例說問一個人今天的行蹤,不要問「你今日有冇街去。」,而是問「你今日約左人睇戲?」

人就會自然否定對自己「錯」的說法,而澄清「冇約人,我自己去買書」

瞬間取得信任,不知不覺間套出秘密........帶著眼鏡,一舉手一投足都散發「相信我」的氣質,她就是我們在現實向目標埋身的同事。

在一星期半前,漢娜在街上和楊慧霖搭訕,很快就被她主動當成朋友約出來傾說心事。漢娜在她腦海中滲入價值觀,如情侶間互看手機是很正常,男人不給你看手機一定有古怪......

所有佈局就此完成。

本來,只是一些無形的中傷和網絡上的謠言。

「佢係日本叫雞。」

「佢係網絡上四圍溝女。」

「佢為左屌閪SEND真係J圖俾人地。」

「佢拍私影個時做雞。」

懷疑的種子,在我們的培養下不斷發芽。

「點解佢唔俾我睇佢手機。」

「佢一定有古怪。」

「明明當初係佢話我地唔使俾對方查手機。」

「佢以前做雞。」

「佢叫過雞。」

「佢變左。」

「佢變左。」

互不相任的細縫被發芽的種子擠成巨大裂縫,分手已經是不可避免。女神和男神都覺得對方配不起自己,一場決斷已經泡製完成。

「然後,阿婷負責拍片,阿輝負責係張子康使用暴力一刻制止佢,呢位係歡哥,職業文雀,幫手放偷聽器等等, 當張子康決定使用暴力個一秒,我地既工作就搞掂。記得唔好講晒,你識做,一如以往一年內復合免費再拆晒一次,今時今日冇售後服務點算專業...」我也呷一口利賓納。
留名屌你老母

搵食啫
一場決已經泡製完成。

SORRY
一場決已經炮製完成。

SORRY

......
純以睇故角度睇,覺得寫得唔錯,原來都係要teamwork。
拆到2046
留名
留名
純以睇故角度睇,覺得寫得唔錯,原來都係要teamwork。

多謝
lm,加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞