《我份工係收錢幫人拆散情侶》

1001 回覆
819 Like 17 Dislike
OK冇問題,今晚用WORD
是咁的,我決定今晚會用WORD黎打字出文,呢一篇片就係用WORD打出黎測試一下到底係WORD換行同係LIHKG換行會唔會亂。

因為

我之前係試過用WORD打完再放落WEB版度D排版係亂撚晒,所以我先至直接打落WEB版,結果就係錯到起,喊出黎呀呀呀大家食左飯未,就黎塞夠一行啦沖呀上

呀YEAH

呢一篇片
是咁的,我決定今晚會用WORD黎打字出文,呢一篇片就係用WORD打出黎測試一下到底係WORD換行同係LIHKG換行會唔會亂。

因為

我之前係試過用WORD打完再放落WEB版度D排版係亂撚晒,所以我先至直接打落WEB版,結果就係錯到起,喊出黎呀呀呀大家食左飯未,就黎塞夠一行啦沖呀上

呀YEAH

錯到起

因為

呀YEAH

錯到起

極危險
巴打加油
睇到好興奮

因為

呀YEAH

錯到起

用左都係錯
出文,好緊張
新毒者流名
好緊張

因為

呀YEAH

錯到起

用左都係錯

好柒
出啦
出文,好緊張

我都好緊張

好似以前考試有默書咁
等緊你出
唔好心急check多兩次
等緊你出
唔好心急check多兩次

一邊打字一邊讀緊D字出黎,等陣讀多次
有無諗過用notepad...
有無諗過用notepad...

佢唔識自動換行
字裡行間滲甜
自己對信任要求太高 漢娜滿足唔到我
轉得咁快ge
我唔信瞓一瞓就信哂佢
話說佢點知漢娜係第一次?
話說佢點知漢娜係第一次?

有血掛
組織第二波攻勢前,有點事情是要處理的。我已經疲倦了在謎團的重重濃霧中繞圈,先是未知的委託人,然後是內鬼,再來又是新的未知委託人—我倒是很有興趣知道是甚麼人要扮演正義朋友對付袁景二人。

知道的人,只有阿強一個。

「喂阿強?」我把電話調成擴音模式,「出黎傾兩句。」

「下,我岩岩先係公司出黎咋,尋晚做通頂,條友係我度足足坐左幾世先肯講做咩,我……」

「急事。」

「嗚啊…..好啦咁,有冇興趣食個早餐?我請。」

「咁客氣呀,恭敬不同從命啦。」

「你叫我先架WOR….」

和阿強相約了在廟街一間茶記見面,當然這是陷阱的第一步。電話掛線後,被阿婷接來的小巴小斯馬上靠過來磨蹭,我一邊摸牠們的毛,一邊看著在場的眾人道:「第二步開始。」

「大佬你要既野。」歡哥把一包東西扔給我。

「THANK.」我接過放進口袋中。

「阿強既個人資料被人故意抹去過,網上乜都搵唔到,不論正常互聯網定係Deepweb.」肥祖聲線帶失望,始終近幾日他的長處都處處受阻。

「唔緊要,冇消息都係一種消息。」

阿輝把印著骷髏頭的口罩和風褸帶上,完成我所要求的所謂「低調」打扮。

似乎我們對低調的定義存在很大分歧。

阿婷馬上領阿輝去換衣服,至於漢娜----

「你留係呢度,教我點同阿強講野。」我交出一隻耳機。

「下?點解要我留係度….」

「阿強條友戒心同我一樣係好高,佢淨係我同一個熟,冇辦法。再講,小巴小斯都好嗲你呀!」不知是不是這一貓一狗於漢娜身上嗅到我的味道,牠們都比之前親漢娜,連小斯這目中無人的喵星人也自動跳到她膝上睡覺。

「好啦咁…」眼鏡下的雙瞳流露出失望。

我負責接近阿強,阿輝和歡哥在附近候命,漢娜借我的口施展冷讀術,阿婷準備車子,肥祖繼續操作他的輿論網絡。

這行動,風險一點也不少,成功機會也不高,但卻是必需。

轉眼間我已到達了廟街,街上人流不多,幾個醉漢在路邊倒著昏睡著,天后廟前的晨運人群已經開始向外散去,一個適合逼供的時間。

「喂!阿強!」我揮揮手,向已經坐著卻閉目養神的他走去。

「早晨…」

心戰,正式開始。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞