網絡小說集中討論區<5> 基因鎖/上帝禁區/魂意/領域空間/異能覺醒

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
第一卷拍得住金庸古龍
修真聊天群幾時先連返哂啲嘢
有無啲係好似凡人修仙傳㗎? 書荒重睇咗幾次啦
透視醫聖
冇錢打機先出返黎
儲一排穩陣d
本本都係華夏最撚勁
其他國家係狗
見到日本鬼子一定開波
香港好多特工,美國勢力乜乜乜
唔需要追o既作者
世界觀扭曲到呢
咁多位巴打有冇小說APPS推薦,依家睇WEB版有時好辛苦

我用開追書神器破解版或者搜書大師,搜書大師依家好似比較齊全同埋唔洗搵咩破解版咁煩
有冇D玄幻、科幻類,但冇大中國主意既小說,之前見巴打話無盡武裝係無限流寫得最好既書,睇到第三個場景不斷鼓吹中國人無得頂、西方人係狗,不停幫中國打飛機好撚難頂
本本都係華夏最撚勁
其他國家係狗
見到日本鬼子一定開波
其實大陸人寫華夏最勁我都接受到,不過下下講到英美法鬼佬渣到隻狗咁任人玩,比少少甜頭人地就搖尾乞憐,日本仔就個個都自私兇殘加弱智,出場旨在被虐殺,再寫到中國千年歷史屌打全世界就好撚難頂
世界觀扭曲到呢

呢d飛機文真係好令人作嘔 平時d都市基本上打日本美國都算啦,佢老尾連靈異小說都要講中國道士點樣打柒日本陰陽師忍者,又話係咩陰陽師祖宗,跟住末日科幻小說都要講主角一邊打喪屍一邊抗日反美,玄幻修仙小說d乜春野垃圾兵王/殺手主角穿越前最鍾意同美國啊日本總統官員同歸於盡,瓜左皮之後又話中華幾千年武術點打爆異界幾億年武術,如果係西幻背景就講東方修真點打爆西方法師巫師,講神就話太上老君點打爆日本天照外國宙斯之類,吵多幾句就盤古開天劈地
好似話其他國家勁會BAN鳩你篇文
青葉幾好睇
android有咩app好用
android有咩app好用

搜書大師
青葉靈異事務所

奇哥
有冇D玄幻、科幻類,但冇大中國主意既小說,之前見巴打話無盡武裝係無限流寫得最好既書,睇到第三個場景不斷鼓吹中國人無得頂、西方人係狗,不停幫中國打飛機好撚難頂
本本都係華夏最撚勁
其他國家係狗
見到日本鬼子一定開波
其實大陸人寫華夏最勁我都接受到,不過下下講到英美法鬼佬渣到隻狗咁任人玩,比少少甜頭人地就搖尾乞憐,日本仔就個個都自私兇殘加弱智,出場旨在被虐殺,再寫到中國千年歷史屌打全世界就好撚難頂
世界觀扭曲到呢

呢d飛機文真係好令人作嘔 平時d都市基本上打日本美國都算啦,佢老尾連靈異小說都要講中國道士點樣打柒日本陰陽師忍者,又話係咩陰陽師祖宗,跟住末日科幻小說都要講主角一邊打喪屍一邊抗日反美,玄幻修仙小說d乜春野垃圾兵王/殺手主角穿越前最鍾意同美國啊日本總統官員同歸於盡,瓜左皮之後又話中華幾千年武術點打爆異界幾億年武術,如果係西幻背景就講東方修真點打爆西方法師巫師,講神就話太上老君點打爆日本天照外國宙斯之類,吵多幾句就盤古開天劈地
之前有好多德國穿越文都好似冇事

睇過篇喪屍文,講到得日本人先會食人肉同強姦咁,仲要用核彈炸到日本陸沈

班友痴線嫁,好似d都市文章好多主角有外星科技外掛打贏美國日本都可以講到華夏乜野深不可測幾先進幾勁,人地搞機器人比賽主角就用修仙術紙紥公仔打嬴人地個機器人,跟住又可以打飛機 遲下小說應該會有中國人點打柒韓國阿法狗劇情比班友意淫。。大陸果d專寫日本同人動漫小說就更加恐怖,又要靠人地日本人d故仔寫書搵食,但基本上本本都講點殺日本官,日本平民無個係無辜啊之類ge野 早排仲話d小說好受外國人歡迎,都唔知班外國人睇完呢d會有咩反應
新post循例求淫鍊最新消息
本本都係華夏最撚勁
其他國家係狗
見到日本鬼子一定開波
世界觀扭曲到呢

之前有好多德國穿越文都好似冇事

睇過篇喪屍文,講到得日本人先會食人肉同強姦咁,仲要用核彈炸到日本陸沈

班友痴線嫁,好似d都市文章好多主角有外星科技外掛打贏美國日本都可以講到華夏乜野深不可測幾先進幾勁,人地搞機器人比賽主角就用修仙術紙紥公仔打嬴人地個機器人,跟住又可以打飛機 遲下小說應該會有中國人點打柒韓國阿法狗劇情比班友意淫。。大陸果d專寫日本同人動漫小說就更加恐怖,又要靠人地日本人d故仔寫書搵食,但基本上本本都講點殺日本官,日本平民無個係無辜啊之類ge野 早排仲話d小說好受外國人歡迎,都唔知班外國人睇完呢d會有咩反應

印象中最痴線嘅一本書叫異世邪君
殘暴弱智呢啲不在話下
仲話咩日本人雌雄同體 一出世就亂倫扑嘢
古代因為個樣太嘔心俾個頂尖高手鎮壓係塊大陸出面
見一次殺一次
趙偉鬱悶的刷著今天最後一個盤子。

「刷完這個,總算可以回租的小窩裡休息了啊……對了,房租好像要交了,可是手頭太緊,怎麼辦呢?樓下的房東會不會把我趕出去啊?」趙偉想著,他的手已經刷到沒有知覺了,只會機械地重複著刷盤子的動作,讓他想起了《摩登時代》裡的卓別林。

這樣下去,我會不會也像電影裡的卓別林那樣瘋掉啊……

正想著,手一滑,盤子摔倒地上,碎成了碎片。

「光當」的碎裂聲音,引來了店長,一個身高大概只有一米五的乾瘦小老頭。

「八嘎!你怎麼搞的?你長的是豬蹄子嗎!連個盤子都拿不住!」

「對不起,店長,我一時不小心……」

「不小心不小心,這樣的解釋沒有意義!從今天起,你不要來了!」小老頭暴怒的樣子,和老電影裡的鬼子一模一樣。

「靠!不干就不幹!有什麼了不起的!告訴你小日本,老子還不伺候了呢!」趙偉終於爆發了,他扯下圍裙,狠狠甩到店長腦袋上,大踏步摔門出去了,把小老頭憤怒的叫罵關在門內。

漫無目的地走在東京的小巷中,秋風夾雜著幾片落葉襲來,頗有幾分涼意。

趙偉慢慢走著,心裡苦悶無比。

趙偉是單親家庭,母親含辛茹苦將他養大,還供他到日本留學,指望趙偉能學成歸國,找個好工作,過上舒適體面的日子。

可是到了日本,趙偉沉迷於遊戲,功課一落千丈,考試時,指望著作弊過關,結果不幸光榮犧牲。因為平時課業缺的太多,加上作弊,學校決定將他開除。

被開除後,趙偉才後悔莫及,為了不讓母親傷心,他決定向母親隱瞞這件事,先全力在日本站住腳跟,爭取找個工作,安定下來再說。

但是,如今連個洗碗的零工都沒了……

「倒霉透頂!」趙偉狠狠踢飛路邊一個易拉罐。這一腳勢大力沉,只見易拉罐逐漸飛遠。

怎麼辦?現在該怎麼辦?去做AV男優?那必須得不露臉才行……

這樣下去,不要說房租,連吃飯都成問題了。

「啊!」只聽見遠處傳來一聲驚呼,趙偉定睛一看,糟了,飛出去的易拉罐砸到人了!

趙偉急忙向前奔去,只見一個穿著和服的老太太捂著腦袋坐在地上,疼得直叫喚。

「你沒事吧!」趙偉把她扶了起來,這才發現原來她不是老太太,是個年紀四十歲左右的風韻猶存的中年美婦,還好,沒什麼問題,只是額頭破了一點皮。

美婦人說:「非常感激!如今日本像你這樣的熱心腸的年輕人不多了。這個罐子是哪個壞小子踢的?」

趙偉忙說:「我是中國人!這個罐子嘛……我沒看見誰踢的。」

美婦人眼睛一亮:「中國人?我去過中國,故宮、黃山都去過,中國人都很友好,很熱情。不像現在的日本人,出了事就躲開。」

趙偉心想:對不起了,其實是我幹的!

美婦人見趙偉個子高高的,儀表堂堂,說話也很客氣,不由得對這個年輕人產生幾分好感,她問道:「你叫什麼名字?來日本旅遊的?」
係fb 開過gp尋人可能會快啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞