網絡小說集中討論區<5> 基因鎖/上帝禁區/魂意/領域空間/異能覺醒

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
有樣野好好笑
見好多人寫書評 話虐主/主角幾時勁 etc

心諗你地唔覺咁樣寫好悶咩
小白文係好睇
當年入坑都係中原5小白起手
到依家我都間唔中開一本黎睇,爽又唔洗用惱

不過書評果班就本末倒置
王國血脈本身就唔係行爽文路線,
見班人又要睇又要屌
呢套真係正,feel到主角唔係為變強而變強
而係推動世界嘅變化
請回答二零一四
韓定食

都幾高質
女主:少時
戀戰星夢
李銀圭係邊個?唔係好熟少女時代
sunny家姐掛
紫川,神書,三主角
已睇
啱啱睇完劍叩天門
好鐘意佢一開始果種修仙日常生活
又冇果啲世家子弟不停叫囂
係唔鐘意個幻景同主角一有真氣就太勁
勁正
可惜又係唔收得
所以我都將啲月票俾晒佢
有冇人有睇英雄監獄
網遊黎講幾好睇
sunny二家姐,好似係
有睇
作者係香港人
不過有肝癌 所以結尾收得好快

最鍾意嘅角色係刀鋒同龍刺
天魔小神龍都好正
根本佢先係真主角
請回答二零一四
韓定食

都幾高質
sunny家姐掛

成日都想講呢類,但係驚太小眾會俾人笑同屌 睇得多見啲成日主角一嚟又勁又事業一帆風順又開後宮太離地搞到有啲心郁想自己落筆寫,但係唔夠功力寫
寫囉,難在令人覺得有新意,同埋一定冇其他大路野多人睇
有冇iOS嘅睇書Apps有得睇直排?
請回答二零一四
韓定食

都幾高質
sunny家姐掛

成日都想講呢類,但係驚太小眾會俾人笑同屌 睇得多見啲成日主角一嚟又勁又事業一帆風順又開後宮太離地搞到有啲心郁想自己落筆寫,但係唔夠功力寫

本身諗住寫影視+綜藝,識歌壇啲人但係唔玩歌壇,但係近排睇咗心裏的聲音發現珠玉在前好難寫到啲自己滿意嘅綜藝情節不過心裏的聲音嘅感情戲好垃圾
諗住原創情節定將現實真係有o既文字化
sunny家姐掛

本身諗住寫影視+綜藝,識歌壇啲人但係唔玩歌壇,但係近排睇咗心裏的聲音發現珠玉在前好難寫到啲自己滿意嘅綜藝情節不過心裏的聲音嘅感情戲好垃圾
諗住原創情節定將現實真係有o既文字化

主要係將現實嘅文字化,但係中間會穿插一啲原創情節,例如寫一啲現實無挑冇嘅短特輯,同埋啲情節嘅細節位都會加返自己諗嘅嘢落去,唔會將現實a講嘅嘢因為有主角而變成主角講,不過度呢啲位好難,所以先唔落筆寫
係啊 一直覺得漢字用縱書舒服啲
最好有得改字體 因為比較想用傳承字形
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞