網絡小說集中討論區<5> 基因鎖/上帝禁區/魂意/領域空間/異能覺醒

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
大王饒命
牧神記
我的姐姐是大明星
大王饒命好睇到痴線。 最新果幾話寫到我有啲sad
睇到d入左宮既小說真係又嬲又無奈
睇完本聖墟就睇
大王饒命其實講d咩 見好多人推介
有冇類似邪氣凜然同隱殺既小說推介
http://big5.quanben5.com/n/weilaitushuguan/
好可能奧術神座都係呢本抄idea
不過嘛, 唔覺得呢本有奧術咁高質
網遊之倒行逆施
算係我睇過入面最好笑既一本
全職高手
睇左幾本遊戲無限流
好多D game都係腦筯急轉彎, 同驚慄樂園既劇本深度差好遠
到而家都好記得平田世界個劇本 因為我睇到喊
所以我都係中意睇D中短篇既小說, 個框架細小小就容易寫落去
睇左頭幾章, 文筆好好
有冇咩中短篇推介?
悟空傳
小麗與小張

非網絡小說:
連城訣
活著
連城訣睇完個人會唔開心
最中意睇d致鬱既小說
巴打會唔會有其他推薦
好撚癲, D劇情腦洞大又多伏筆
不過都係有女性向小說個種男主温柔到膩既寫法
除此之外真係一流
好多謝推介
人生長恨水長東
yes!! 睇完之後我書荒左好耐
Ios有咩正app
有冇類似 奧術神座 嗰類書推薦
之前睇 儒道至聖 (同奧術神座一樣自帶圖書館穿越,用地球知識獲取力量),但係又覺得儒道中後期睇唔落,打臉情節重覆出現又公式化,仲要主角抄詩當自己嘅,但係文膽冇事 (其他角色只要稍微唔合乎道義都好大穫,硬係一路睇覺得有BUG咁 而且後尾主角行事都偏離儒道,但又冇野咁),所以覺得主角個性格同行為有少少浪費咗本書個好設定

但係想睇呢類書,又睇唔落龍傲天性格同情節
全職法師?
全職法師個設定都幾好(主角叫莫凡嗰套?)
但又係龍傲天... 同階無敵(好似冇輸過?)
而且主角又鐘意心夏又鐘意穆寧雪

不過佢融合現代同玄幻又幾正
其實唔錯 但打鬥寫得好麻麻
蝴蝶藍寫啲網遊真係幾正
全職高手雖然我都麻麻地團戰,但暫時係佢比較成熟嘅書

不過如果係想趣味性 / 輕鬆類 , 佢前期 嘅網遊之近戰法師 獨闖天涯 會好過全職。可能都有少少因為主角係網遊玩家定職業選手嘅分別。不過全職嘅人物刻劃好過嗰兩本 (雖然都唔差)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞