網絡小說集中討論區<5> 基因鎖/上帝禁區/魂意/領域空間/異能覺醒

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
想著重食軟飯
最好有埋古代成分
同埋唔洗多甜
唔係好記得妻乃上將軍算唔算
喺list但係未睇
我唔明混沌、邪神、無相既關係 最近呢幾章好似講到混沌係魔君專用咁,但克蘇魯係邪神又用到深海混沌
因為混沌本身係舊世界嘅力量,

舊世界有古神,舊神

而佢哋力量本源都係混沌、虛無

深海混沌好似係低一級嘅神子

主角應該係新世界入面,為少數同舊世界接觸嘅人

不過呢本書真係正 主角不停強化嗰時,都幫小伙伴升級,唔會跟唔上
求戰爭類別既小說 唔要抗日
打大佬?
紫川
傭兵天下/戰爭(唔記得 太耐了)

好似無乜比得上
冇計 你唔咁樣寫就冇人比錢訂閱仲要你都知到果面既盜版問題幾嚴重同埋韓娛華娛港娛呢類小說都係小眾向既書 本身訂閱既人數都已經唔多 所以點解咁多本韓娛既書一係就寫少時一係就寫TARA 就因為呢兩隊係大陸係最出名 如果唔係佢地做女主既話 基本上本書仆街既機率係超過9成(當然如果個作者唔係等筆稿費開飯 只係用黎自娛既就另計)
妻乃上將軍個尾我覺得收得麻麻 條友新果本又唔太好睇
唔係西幻的話隱殺算唔錯

帶有幻想風格嘅就萌軍機娘
明明陳長生同陳平安都係一樣套路
大家都想描述一個順心意 赤子之心既人物
陳長生會睇到咁煩厭
陳平安就寫到果種爽快
你可能係岩 但我都有道理要講 拳劍已到
笑都笑唔出
當曬全世界弱智
佢開撚曬bug
睇到100棄左

天道圖書館,修真聊天群,大王饒命,寵物天王
睇緊呢四本
都幾好
天道圖書館一開始鳩鳩地,睇多少少就ok
許樂都係順心意
有d人話佢雙重標準假正義
我就覺得 呢個世界所有人都有許樂既guts 世間一定更美好
多謝巴打推薦
有冇人睇過一本舊書—無為傳說
有冇類似嘅書推薦
有冇巴絲有睇校花的貼身高手? 爽到停唔到
最記得我要看簡水兒
但我覺得許樂瀟灑好多
要講比較似阿良
咁不如用ck101 web
烽火跟猫腻風格唔同, 同一樣野都可以寫到唔同FEEL啦
猫腻小說最大問題係前期好睇, 後期不知所謂, 本本都係咁
只係講戰鬥場面

食物鏈頂端的男人, 寂靜殺戮, 魔神樂園

依三本作者都係熊狼狗, 加上用同一個世界背景

佢戰鬥流暢通真係一流,不過故事就見人見智,

我覺得幾爽,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞