網絡小說集中討論區<5> 基因鎖/上帝禁區/魂意/領域空間/異能覺醒

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
呢本跟番販罪個結構 又係開頭散到
但我最近先睇販罪
我覺得販罪好似無紂臨咁散

可能比人劇透左(睇驚悚果陣)
起碼知天一咩來頭啦

不過兩本書本身都同一個宇宙
韓娛
其實係披住韓國皮既中國娛樂文
我反而調番轉
紂臨起碼都知係果13個人既故事
販罪一開始睇真係比佢兜到勁亂
睇開嗰本韓娛之心裏的聲音大爛尾
作者仲話之後唔再寫韓娛,之後冇得睇高質韓綜文
韓娛
其實係披住韓國皮既中國娛樂文

某啲啦 嗰啲真係睇到想嘔,韓娛就韓娛,係都要加個蚛蟈人嘅身份落主角度,最後就一定係輕鬆成為全球歌影視第一人,美國人一定會跪喺度拜主角
有本唔恐怖既靈異,叫深夜書屋,幾有趣幾諷刺,但係暫時得50章,屌住先
求書
多主角既網絡小說?

好似見親都係單主角

非網路小說多主角例子:
絕代雙驕,書劍恩仇錄,天龍八部

尤其書劍個種寫一個群體(紅花會),大家有相同志向但唔同處世方式既寫法真係好正
我既意思係好多韓娛文裡面個韓娛圈好假,好美好
睇一兩本還好,繼續睇就真係..
如果真係好似佢地咁寫,韓國娛樂邊有可能短時間就咁強盛
---
而家D都市文接近係唔睇得,以前d作者冇咁極端民族主義,而家本本拳打日本腳踢韓國,振我大中華就易上位
好難得先有幾本正正常常
fans ff唔通寫比人潛咩,最多咪寫比人潛點還拖
紫川 三主角
依家重要無更新
依家異常完左無書睇
最強反派後期套路千篇一律
主角太屈
Thanks, 好似好出名
從前有座靈劍山真心推薦
故事估佢唔到,係最後期趕收工可惜左d
有冇類似既小說介紹下
有冇人睇超級神基因?
想問下有冇d係敵人唔會突然變白痴
而主角又可以智商壓制既修仙小說?
例如飛天(雖然唔係主角
神書
有更新都唔睇
本書而家太廢
覺得拎eva係敗筆
一開始真心幾好睇,戰鬥場面寫得幾正
依家轉營由少左好多戰鬥場景之後無晒吸引力
西幻戰鬥場面來講,我覺得呢本真係最好睇

順手求問巴打有無推介,戰鬥場面比得上呢本?
有冇啲類似《將軍在上我在下》 嘅食軟飯書推介
btw如果可以希望係有啲係男主睇落食軟飯但係其實自己好撚勁又成日隱藏實力嗰type
大把,有兵王保鏢特種兵房東未婚妻大小姐通常都扮豬食老虎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞