網絡小說集中討論區<5> 基因鎖/上帝禁區/魂意/領域空間/異能覺醒

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
仲有冇人睇校花

你唔like係你嘅自由
我問緊有冇人仲睇咋喎巴打
你會唔會敏感左少少

咁梳囉,至少有我嘅, 依家先3278章,仲有一倍都唔止
我睇到6千幾
幾中意前段
但去到後段感覺麻麻
可能中意都市類多d
Same
前段睇主角係學校媾下女幾爽
後邊出左去修煉之後就好似無咁好睇
我唔習慣既係佢上左去之後既環境
好難想像 根本代入唔到
但又唔想追左咁耐棄左佢

雖然未睇到唔應該插嘴,不過呢個問題係長篇爽文嘅通病,就係主角已經升le到痴晒線,直情想像唔到
同另一個我好欣賞嘅爽文---百煉成神一樣,前段係勁正,同校花比只有過之,不過中段左右就開始咁
校花起碼我依家睇到接近一半仍然勁多素材,主角仲有排先去到痴晒線嘅level
話說甜故點可以無左弄玉既六朝系列及阿里布達年代記
上一個POST
https://lihkg.com/thread/403356/page/1

台仔link ptt
https://www.ptt.cc/bbs/CFantasy/index.html

甜故
龍使
妖刀記
淫術錬金士
元元圖書館
惡魔養殖者
獵艷江湖夢
網遊:重生之最強劍神 都唔錯
話說甜故點可以無左弄玉既六朝系列及阿里布達年代記

清識食
六朝絕對超越甜故
死囉凡人修仙一開頭已經三年後、十年後咁去
想問下天道圖書點解咁多人睇?
睇左幾十幾章覺得冇腦到爆炸,
不斷有人出尼挑釁男主,
男主裝逼打臉,
咁樣嘅套路,點解都有人推薦?
個人覺得毒草一本,唔通後面神轉折?
冇轉折,

男主繼續屆機
未試過睇一本小說,睇到有種嘔心嘅感覺,依本係第一本,但內地點擊率好高,無解...
起點小說成日睇嫁啦,書架上面有百幾本起點嘅小說,不過天道圖書本野太過弱智,我先有感而發,裝逼打臉套路係可以接受,但唔該唔好求銀其塑造一啲無腦配角,睇到十幾章已經極限......
校花 睇咁耐最長佢
求超長篇小說推薦

校花 睇咁耐最長佢

仲有百煉成神
一定係從零開始
東漢末年立志傳

同為 妻乃上將軍 同一作者

個人覺得係最好睇既網絡小說
我都唔明點解連呢個post都咁多人推呢本野
一直無腦打臉套路無限loop 仲有個無敵嘔心既金手指
完全係中原五小白既翻版
中原五小白文筆好佢好多
個list跳舞所有書唔該加返個爛尾比佢
仆佢個街本本都冇左個尾 惡魔2當年睇到一半仲腰斬埋
煙雨江南係起點開新書

但係頭3章感覺同普通起點文差唔多
道君劍來都算更得穩定, 但係五行天真係唔掂
武煉癲峰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞