Nexus/Pixel 系列討論區(8) 有買趁手

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
梗係唔止你啦, 我追咗佢佢話冇咁快有添呀!!
個 google home mini 好廢咁,連 local LAN API 都 call 唔到嘅
利申 冇 wifi 用唔到
巴打幾耐之前買?
有邊隻好介紹
我覺得如果幾舊水塊貼靚都可以接受
話晒都日日對住
加上我都好少會爆 moon
SSP everdry,四舊幾水一張貼,full adhesive,但你要小心揀case或者裸機
Google’s Pixel Visual Core does not work with the Google Camera app

https://www.androidauthority.com/google-pixel-visual-core-google-camera-836006/
唔會
聽日去 ssp 痴先
要預約喎
真心好 on9
Since the core Pixel camera app already has HDR+ built in, enabling the chipset would be redundant.
冇問題呀
咁即係佢標題黨
好 麻煩晒巴打提醒
google camera app 可以經software + SD835做到HDR+, 但其他apps仲用緊舊嘅Camera.takePicture() method就做唔到, 就特登整呢個chips淨係for 3 party apps, 如果第日其他app轉返新嘅method, 咁即係粒晶係多舊魚
我用得比較唔小心,所以我個人習慣配bumper(裸機triskin貼係1m高跌落地爆過一次mon貼),市面上買到嘅細機bumper得犀牛盾,但會壓到張triskin超哂泡(細機,大機聽講冇問題),所以如果你用triskin一定唔好搭犀牛盾bumper,google官方d case印象中可以用到
呢粒chip 其實係ai 晶片,遲d Google 應該會分流一d ai 去呢粒chip 做
Google camera 睇怕佢到pixel 3 先會用呢粒chip做賣點
部pixel呢排電量倒水極嚴重
me too
上網話update左8.0.0 就咁
要尿袋跟身
係咪Google app 個問題,我pixel 2xl Feb 個patch 依幾日都倒倒地
有兩個問題想問下
1. 係唔係用香港信用卡都可以係US Google store 買到野?

2. 有無人用過Google 個分期付款?係唔係香港信用卡都可以用佢個分期?有無其他收費?利申:用BOC 信用卡

打過去card centre問 同 online chat 問過Google 兩邊都射波比對家
1. 可以

2. GOOGLE有OFFICIAL 分期付款咩
無呀無呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞