Nexus/Pixel 系列討論區(8) 有買趁手

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
上星期先搣左水凝貼,換左犀牛盾。 等用多一個禮拜 到佢入塵先換。

Dome Glass 成張平既,cutting 不及犀牛盾。如果可以吱D UV膠入犀牛盾中間照燈就好。
無計... 但吱入去膠入犀個張唔係冇可能, 但我唔知中間一點點個d 撈左uv膠入去有咩效果
變左大大點

BTW ,多謝巴打介紹,Dome Glass 真係好野黎。有得貼又有得玩
但比得呢個價 我寧願出去貼人手上膠個隻,不過好多殼都用唔到
巴打用左triskin用唔用到rhinoshield,我已經屈服訂左bumper
等post主答,佢貼左然後仲等緊rhinoshield
lol

等下
Amazon 訂。嗰日平$5蚊,$USD39.99 加 BNS HKD$34.

同比人貼差不多。不過我訂Dome Glass既時候好似未有Triskin.
買淘寶水凝貼嘅都係on9仔
利申:on9仔
其實頭尾差幾日

不過想用套就dome glass 啦
隨時會係我嗰個早d到,希望冇事啦
我直覺話我知係用唔到
直接買nexus 5x 6p 或者有usb-pd既charging dock咪搞掂囉

其實你插新macbook 29w charger 一樣用到
白色幾好J

Pixel系通常係咁:發佈前後覺得好柒
發佈三個月後覺得其實幾靚
咪又係一樣, 根本冇分別
touchwood希望用到
有冇巴打有呢個問題
睇YouTube / 任何片 中間d button唔會消失
pixel 2同2xl用家
用左咁耐 個mon有冇咩問題
pixel 1發佈前已經覺得好靚
冇喎
冇呀
其實齋睇相, Triskin + AirJacket應該OK...其他Bumper/套 就唔知了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞