Nexus/Pixel 系列討論區(8) 有買趁手

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
好好多啦
係, 最好笑條友問有咩可以幫我.
屌, 我跟你instruction submit request call寫埋咩事好心你就自動波幫我搞啦.

順便問埋個home mini, 佢又官方口吻話要等4-6weeks, 我同佢講星期六嗰日已經得6 weeks after shipping date, 佢又話check check先, 然後又講要收到100 credit email後等多1個禮拜度. 我本來想講話唔係喎, 人哋出晒post話收咗home mini但未收到$100 credit, 不過唔想同佢糾纏, 話晒international call $4 per min.

不過今日仲未見嗰100蚊入嚟...
聽電話都要錢咩
今朝先知好似唔駛, 早知同佢吹多兩嘴.
呢部野自己淘番個mon番黎好易換
一日仲有得買零件 呢部機都係不死
睇price hk而家pixel 1代都係3千頭..
我見官網1代仲要成500 USD, d貨邊到黎
其實有用開rhino shield,只係用左的話就冇左power button個手感,而且會睇唔到power button隻特別嘅薄荷綠色,dbrand雖然都會睇唔到隻色,但至少手感係度
除左積木機仲有咩可能
我聽日就total 6 weeks
home mini code同store credit都係未有
我order 既fabric case 都送緊,我都係乜都未有
收到$100 store credit了
其實個credit 對於係香港既我地有咩用
可以買配件,買個Google WiFi 囉,又靚仔又細,一樣係AC格式
請問點樣睇已經收到?? 我到今日都見個store credit係零.
但點知自己有冇
我收到個email "Your Google Support Inquiry: Case ID [x-xxxxxxxxxxxx]"

Thanks for contacting Google Support!

We are happy to let you know that your $100 store credit has been applied to your US Google Account.

You can now use your $100 store credit anytime at store.google.com US. You can check your Google Store credit through Google Store account settings page or payments.google.com.

If you have any questions, please contact us back.

Thanks!
Mikka
The Google Support Team

再去https://payments.google.com, 見到真係有
啱啱check左,我都有$100了
請問要等幾多日?
屌, 打咗電話仲諗住轉頭電腦會自己update, 等咗兩日都冇聲氣.
我就上星期六打電話
琴日收到email
google真係得架啦, 成個禮拜真係人手逐個check..
另外唔該晒巴打
未有
有$100又點 都冇野想買
想問下巴打個100credit 個set up zip code係入美國集運個個定香港?同埋個callback係咪入香港電話就ok?
美國既zip code
係,佢會照打俾你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞