南韓傳媒報導金判坤將背棄港隊 跳槽到南韓國家隊 寸

566 回覆
132 Like 22 Dislike
成班連登仔又要屌人走 唔走又繼續屌 走左又屌 真係難服侍[img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img] [img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img]

屌係屌佢走得遲啊on9仔 你亞洲杯外圍賽前走都好 最後一場先走 下一手點準備?

比三個月時間你準備一場波都唔夠?
北韓場波3月頭先踢
佢2月28號走就話遲姐
一陣佢帶埋場波又輸埋先話你聽原來佢比南韓請左你味又屌佢點解唔早少少走
香港隊自己咩新鮮羅白皮呀 成日嫌人地教練點廢點廢 點知自己人腳仲廢

agger 我覺得fifa應該立例
世界排名20以下唔俾換教練
等佢地證明自己 係自己得唔係教練得

成班連登仔又要屌人走 唔走又繼續屌 走左又屌 真係難服侍[img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img] [img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img]

屌係屌佢走得遲啊on9仔 你亞洲杯外圍賽前走都好 最後一場先走 下一手點準備?

北韓場波3月頭先踢
佢2月28號走就話遲姐
一陣佢帶埋場波又輸埋先話你聽原來佢比南韓請左你味又屌佢點解唔早少少走

請人唔使時間?
玩得fm多?
你辭職就話走咗去啫
人地辭職唔使交接?
唔使等人見工?
唔使適應戰術?
唔使融入球隊?
唔使了解球隊?
唔使研究對手?
呢度迷金班垃圾一年睇過幾多場港隊呀屌你老母[img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img] [img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img]
廢金今年邊場係帶到好呀??
唔好撚同我提翻兩和支那呀,15年既事黎架啦[img]assets/faces/xm/z.gif[/img] [img]assets/faces/xm/z.gif[/img]
同埋負碌咋,中國射門射到啪啪聲都仲可以話Kim 戰術成功

所以話香港人真係賤種
崇日都多鳩餘 崇日又學唔到人地d好野
守和強國就笑鳩強國廢
到要反金的時候就話強國射門射到啪啪聲

利申 事實香港守和中國係有幸運成份 但都顯示出團結
比著以前香港隊心態 班球員越早出局越開心
踢少幾場太公波

再利申 大約2000年香港對巴基斯坦場世盃外睇到而家
贏唔到馬拉同坡仔已經夠令香港冇左個亞冠位

雖然贏唔到係關佢事
但國家隊教練係冇咩責任幫球會
如果修夫基友誼賽都比kane踢足90弟鐘 用到佢殘
熱狗屌鳩修夫基你都會覺得唔合理啦
贏唔到馬拉同坡仔已經夠令香港冇左個亞冠位
應贏則贏[img]assets/faces/xm/agree.gif[/img] [img]assets/faces/xm/biggrin.png[/img]

你覺得作客一隊同自己平起平坐的球隊叫應贏?
你記唔記得你地口中球員夾計趕走摩力克個場對馬拉咩比數?
你唔係覺得香港高過馬拉星洲下話
星洲 勉強都叫和到日本架
即係香港班所謂職業仲屎過人地大學生[img]assets/faces/xm/wonder.png[/img]
唉,平時唔睇港超學人撐Kim嘅人真係可憐,我唔敢講宜家有埋周定洋嘅台灣會唔會真係嬴到香港,但人地上年先俾香港大炒完,你想話球員廢累到Kim廢咪直接講囉
即係kim 係一年之內大幅削弱左香港隊?

kim唔識教主攻好似old news嚟
以前人腳冇咁好又係嗰個成績 而家多左入藉兵整體勁左又係嗰個成績 你話教練有冇責任?真係單純球員心態問題?選人 臨場調動呢?

以前有冇拎過運動會金牌
和唔和到強國 約旦?

你以前有幾以前先
和強國就好似冇試過啦
贏就有試過

講519就老撚土啦
2000年後 港足冰河期開始先計啦好冇
小學雞玩捉字失 香港贏過日本tim
不如咁講 如果金判坤係日本人而唔係韓國人
連登口氣應該會唔撚同晒 話佢無功都有勞 唔會屌到咁犀利

然後又吹奏嗰啲咩大和民族嘅團結
快啲離開香港呢個鬼地方
香港人唔配擁有XXX etc.
你兩個係度互劣好撚嘔心,
亂9咁 spin[img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img] [img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img]

屌你自己睇下之前香港個體能教練池田走個時連登點維護佢
講到好似香港贏每場波都係佢功勞咁
唔知以為平時港超球會冇人操體能

而家金判坤贏每場波都比你地挑骨頭 仲講到一場半場體能差左都關佢事咁
體能好就話平時球會都有人操開體能唔關金事
奶日本仔春袋就認啦 嘔心到爆

而家個英國體能教練又唔見你地讚同維護得咁密?
真係節鳩墮 要崇都崇英啦走去崇日
陳曉明真心識教,有戰術有form,
人地本身係亞協足球導師,
有戰術素養,
比著其他國家,以佢 quali,一早大把世界,
不過香港人最鍾意睇低自己,
硬係好似有外國護照先有準咁,
浪費左佢

北韓場波3月頭先踢
佢2月28號走就話遲姐

請人唔使時間?[img]assets/faces/xm/clown.png[/img] [img]assets/faces/xm/clown.png[/img]
玩得fm多?[img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img] [img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img]
你辭職就話走咗去啫
人地辭職唔使交接?
唔使等人見工?
唔使適應戰術?
唔使融入球隊?
唔使了解球隊?
唔使研究對手?
[img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img] [img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img] [img]assets/faces/xm/clown2.gif[/img]

講咁多野
西咸換左教練幾日已經有波踢啦
用國家隊比
克羅地亞都係最尾一場外圍賽前炒教練啦
不過你地又會話炒人同自己請辭唔同
但我純粹駁返你以上回覆
得返一場波
幾個月都唔夠請人
唔夠交接 研究對手
我仲以為你要同巴西踢世界盃決賽

都係個句
如果佢帶埋北韓場波輸左
然後佢先講你知南韓請左佢
你會唔會唔屌佢?
到時你味又數鳩佢早有兩手準備撚鳩香港人
利申: 係睇唔過眼你地過份高估香港先幫佢辯護

功績上面都講過
戰術?佢未教港隊前 港隊唔打鳩斬 有咩成績出左黎?
人腳好左就要打地面?問下摩佬

其他方面一味講台灣關島進步有撚用咩 又係靠派護照拉關係
亞盃外已經早早出局啦
除左贏巴林都冇場代表作啦

你話菲律賓 緬甸 越南個堆就真係勁左
而且踢法偏向控傳為主 佢地身型都唔高大(除左菲律賓搵個埋血統兵之外)
踢法好睇而有進步值得香港參考人地成個發展模式 而唔係純粹針對國家隊
越南入左亞洲盃
菲律賓都好大機會入今屆亞洲盃
緬甸直情入埋世青盃

雖然唔反金
但覺得陳曉明 同馬里奧會係比佢更好而又possible ge選擇

甘巴爾太依賴一套控傳打法
不過馬里奧好似剛剛比人請左 佢師父古柏戰術世界知名 如果搵到馬里奧教香港一定有進步
但希望長遠可以由曉明教
陳曉明真心識教,有戰術有form,
人地本身係亞協足球導師,
有戰術素養,
比著其他國家,以佢 quali,一早大把世界,
不過香港人最鍾意睇低自己,
硬係好似有外國護照先有準咁,
浪費左佢

佢其實都無乜證實過自己喎
早幾年飛馬冇睇?
可惜最後三亞軍
但成班波踢出嚟係有料
過幾個月就懷念kim架啦
金狗
1比1和撚左新加坡
成個post 令我諗起男兒當入樽全國大賽第一場
香港波真係需要成績需要好睇咩 班球員團結大家開心一齊支持 輸又點
但香港人唔識 香港球員唔識
踢國家隊者
On9就睇下港超啦。仲講咩50分鐘抽筋係咩年代
如果係香港踢得好而新加坡更好而贏唔到
或者比新加坡球員質素/戰術搞到香港踢得差而贏唔到
咁你講嘅就成立
但問題係嗰場新加坡都係踢得一般
根本係因為自己踢得差怪陣怪調動而贏唔到
第二度就啱
偏偏香港唔係一個民族主義情緒高的既地方
你冇成績點有人睇
就係咁簡單
香港人就係咁,輸打驘要。
2008年帶南華亞協4強
2009年東亞運冠軍
到近年兩和中國
帶住香港波,有幾多個教練做到?
佢逗呢份人工,呢份CV,對得住香港班老細同球迷啦。

「也許我是一個垃圾教練,教不到你們足球技術,但一定可以教你們做人的態度。」
kim走左香港球員體力減半
港超球會唔再練體能
係lor係lor
佢做到A league隊head coach都應該算無成績既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞