南韓傳媒報導金判坤將背棄港隊 跳槽到南韓國家隊 寸

566 回覆
132 Like 22 Dislike
帶到一pat屎咁都好意思留低

近廿年有邊個港隊教練好過Kim?
摩力克

冇成續有踢法就話好
咁講 我搵而家柬埔寨 緬甸國家隊教練教香港你地一定收貨啦佢地教到隊波打控傳仲好過香港
同香港人講義氣?上一上兩登,望吓高登連登點反韓同講嘅風涼話,俾我即刻走啦…

利申:唔睇波
有睇香港波先講野啦屌你老母鳩up就叻
點會無睇呀,講野
你對比番早10年8年港隊既心態先啦,輸波當無一回事咁
on撚鳩
心態好可以大過一齊[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img] 戰術選人可以當睇唔到[img]assets/faces/xm/wonder.png[/img] [img]assets/faces/xm/wonder.png[/img]
根本成個大環境改變左
多人睇返香港隊同多左入籍兵
令到班球員個心態都唔同左
我淨係見到廢金選人成碌柒咁又無戰術[img]assets/faces/xm/angel.gif[/img]

有成續再加埋港獨興起先有人睇炸
你睇下06世盃外對中國輸1:7
好彩個時唔興港獨炸 如果唔係比人摑大巴到
十年後變成和到兩場已經好好
以前對沙地兩回合輸8球 對土庫曼都輸3粒
你話台灣好? 佢地派左幾多護照
而且亞盃外味一樣早早出局

東亞運金牌
亞運16強
兩和中國
一屆東亞盃決賽週

呢d成續已經係2000年後最好
(黎祥對香港隊貢獻最多 但成績一般)
金sir有樣好
應贏則贏 只係應輸ge佢永遠贏唔到
贏唔到馬拉同坡仔已經夠令香港冇左個亞冠位
有睇香港波先講野啦屌你老母鳩up就叻
點會無睇呀,講野
你對比番早10年8年港隊既心態先啦,輸波當無一回事咁
on撚鳩
心態好可以大過一齊[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img] 戰術選人可以當睇唔到[img]assets/faces/xm/wonder.png[/img] [img]assets/faces/xm/wonder.png[/img]
根本成個大環境改變左
多人睇返香港隊同多左入籍兵
令到班球員個心態都唔同左
我淨係見到廢金選人成碌柒咁又無戰術[img]assets/faces/xm/angel.gif[/img]

有成續再加埋港獨興起先有人睇炸
你睇下06世盃外對中國輸1:7
好彩個時唔興港獨炸 如果唔係比人摑大巴到
十年後變成和到兩場已經好好
以前對沙地兩回合輸8球 對土庫曼都輸3粒
你話台灣好? 佢地派左幾多護照
而且亞盃外味一樣早早出局

東亞運金牌
亞運16強
兩和中國
一屆東亞盃決賽週

呢d成續已經係2000年後最好
(黎祥對香港隊貢獻最多 但成績一般)
金sir有樣好
應贏則贏 只係應輸ge佢永遠贏唔到

應贏則贏
其實以香港既實力都無乜可能出到線
入藉兵老同默契無人地咁好
本地就唔夠班
用出線黎衡量功過就太。。
老細一樣唔會話驚你淡季難搵工等你旺季先炒你
台灣半隊大學隊嚟咋
即係香港班所謂職業仲屎過人地大學生[img]assets/faces/xm/wonder.png[/img]
唉,平時唔睇港超學人撐Kim嘅人真係可憐,我唔敢講宜家有埋周定洋嘅台灣會唔會真係嬴到香港,但人地上年先俾香港大炒完,你想話球員廢累到Kim廢咪直接講囉
即係kim 係一年之內大幅削弱左香港隊?

kim唔識教主攻好似old news嚟
以前人腳冇咁好又係嗰個成績 而家多左入藉兵整體勁左又係嗰個成績 你話教練有冇責任?真係單純球員心態問題?選人 臨場調動呢?

以前有冇拎過運動會金牌
和唔和到強國 約旦?
台灣半隊大學隊嚟咋
即係香港班所謂職業仲屎過人地大學生[img]assets/faces/xm/wonder.png[/img]
唉,平時唔睇港超學人撐Kim嘅人真係可憐,我唔敢講宜家有埋周定洋嘅台灣會唔會真係嬴到香港,但人地上年先俾香港大炒完,你想話球員廢累到Kim廢咪直接講囉

香港打主攻[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img] [img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]

有生之年有無見過[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img] [img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]
唔通對關島,台灣, 澳門嗰啲打主守?
場場對手都係西亞中日韓咩
用下個閪腦啦屌你老母

對不丹馬代佢冇打主攻咩?
要班入籍好似b隊咁打小組
同甘巴爾要班澳洲佬踢地波有咩分別
唔怪得反kim同甘巴爾咁夾
咁即係入籍波底仲差過b隊 咁多巴西人你同我講波底差
利申: 係睇唔過眼你地過份高估香港先幫佢辯護

功績上面都講過
戰術?佢未教港隊前 港隊唔打鳩斬 有咩成績出左黎?
人腳好左就要打地面?問下摩佬

其他方面一味講台灣關島進步有撚用咩 又係靠派護照拉關係
亞盃外已經早早出局啦
除左贏巴林都冇場代表作啦

你話菲律賓 緬甸 越南個堆就真係勁左
而且踢法偏向控傳為主 佢地身型都唔高大(除左菲律賓搵個埋血統兵之外)
踢法好睇而有進步值得香港參考人地成個發展模式 而唔係純粹針對國家隊
越南入左亞洲盃
菲律賓都好大機會入今屆亞洲盃
緬甸直情入埋世青盃

雖然唔反金
但覺得陳曉明 同馬里奧會係比佢更好而又possible ge選擇

甘巴爾太依賴一套控傳打法
不過馬里奧好似剛剛比人請左 佢師父古柏戰術世界知名 如果搵到馬里奧教香港一定有進步
但希望長遠可以由曉明教
反金個班人一味屌人唔睇香港波
我真心諗 你有冇睇過土庫曼對香港個個年代香港隊幾撚屎 只係十年前炸唔係好耐
早多幾年有線直播世盃外對魚腩巴基斯坦都唔係食硬

你要香港足球進步 打好控傳
就要由青訓同草根足球入手 有多d球員數量同自細灌輸打法先係正途

大部份弱隊如果換教練打得起成績都係改善好防守同一腳波 打好反擊先
你要搵個教練教到你隊弱隊連主攻都打得好就首先要佢提升成個青訓根基
不如咁講 如果金判坤係日本人而唔係韓國人
連登口氣應該會唔撚同晒 話佢無功都有勞 唔會屌到咁犀利
台灣半隊大學隊嚟咋

以前人腳冇咁好又係嗰個成績 而家多左入藉兵整體勁左又係嗰個成績 你話教練有冇責任?真係單純球員心態問題?選人 臨場調動呢?

以前有冇拎過運動會金牌
和唔和到強國 約旦?

你以前有幾以前先
和強國就好似冇試過啦
贏就有試過

然後又吹奏嗰啲咩大和民族嘅團結
快啲離開香港呢個鬼地方
香港人唔配擁有XXX etc.
其實攞和中國嚟講真係笑死,人地輕敵都每場啪你三十幾球
不過唔睇港超嘅又係唔識曾昭達係邊個

班仆街最叻就話香港球員廢,要求佢地組織同識攻係太高要求

屌有睇過上季元朗,甚至年頭港隊c隊班後生仔都知根本香港球員係踢到似樣既進攻波,爭在教練點比指示

可唔可以唔好將球隊對手同國家隊對手比?
雲杜拿 學神已經話比你聽小人物唔容易駕馭到大場面
你兩個係度互劣好撚嘔心,
亂9咁 spin
反kim: 零戰術
陳偉豪: 金判坤在任期間,港隊可跟西亞球隊踢得不相伯仲,已十分難得,即使近年成績停滯了,起碼停留在一個不俗的水平。「但人總是貪心的,總想要更多。很多人說金判坤戰術保守,但即使換上新教練,事情會立刻變好嗎?球迷會給予新教練時間去爭取成績嗎?不會的,一、兩場沒成績,就會說要換人了。」

反kim: 亂選人
黃洋: 「我自己都很無奈,如果你身處香港隊,又或是踢港超聯的話,你便知道這班決選球員是香港聯賽中最好的。」

利申: 如果搵到KB/甘巴爾簽長約就支持kim離任
[img]assets/faces/xm/angel.gif[/img]
其實大豪咁講
咪簡接同意緊戰術唔掂囉[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]
正正係班入籍兵先收窄同西亞差距, 同kim冇好大關係

香港球迷比大豪更識波

唔見你地話台灣贏巴林係靠入籍?
公你贏 字我輸?
不過唔睇港超嘅又係唔識曾昭達係邊個

班仆街最叻就話香港球員廢,要求佢地組織同識攻係太高要求

屌有睇過上季元朗,甚至年頭港隊c隊班後生仔都知根本香港球員係踢到似樣既進攻波,爭在教練點比指示

可唔可以唔好將球隊對手同國家隊對手比?
雲杜拿 學神已經話比你聽小人物唔容易駕馭到大場面

唔講以為香港場場都對日韓澳伊

然後又吹奏嗰啲咩大和民族嘅團結
快啲離開香港呢個鬼地方
香港人唔配擁有XXX etc.
你兩個係度互劣好撚嘔心,
亂9咁 spin

不嬲反kim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞