[PS4] Rainbow Six Siege (3) 白噪音行動

1001 回覆
7 Like 4 Dislike

唔係好高牌
不過諗唔到咩理由唔玩埋啲小號去

第二個小號 排到你地個個係我第三個小號
我都係好心提下 講下有咩可以改善
唔使下下咁玻璃既 我都想大家屌爆啲滑鼠狗同 Delay狗
攻得太慢唔足以令你地落銀牌
因為銀牌係連攻都唔攻 最後一秒都仲係出面唔知做乜
認真 每個場 每個地方攻同守既方法都可以有唔同
我覺得你地可以參考下Pro league啲打法 再加自己專屬既operators作出修改
我同我啲隊友都係咁 基本上每個地方我地都有 Plan A 同 B
亦都有晒默契揀咩職 攻咩位 守咩位
預其我逐個位教你地 不如你地有咩打法講出黎 我再俾意見會更好
改善到呢個問題 其實真係可以大大彌補到對槍既問題
好簡單講一個例子 個日打主題樂園發現
我地守托兒所
你地窗又唔爆 咖啡館又唔拎
5個堆晒係火車到 reinforce又唔爆
我只可以話真係 0 壓力 亦都睇唔出有咩策略可言
淨係見到你地係火車到對槍對返入黎唔知做乜

相反我攻你地托兒所既時候
我係咖啡館個窗 (Main Stair隔離個個) 一開波已經拎左隻
你地都好似無報位咁
有第二隻直接係 Hallway 到跑 背面對住我個窗 俾我拎埋
而另一啲隊友又拎埋火車四方八面Push過黎 有啲就負責睇車帶路 好快就攻到入黎
正如我所講,會欣賞對手嘅。我地的確有不足所以輸。

打邊境輸3:4嗰晚我就唔係度,我啲隊友嗰晚都打得比較Hea。唔係我馬後炮,有同我打過rank嘅巴打都知我係主張團隊合作、組織多過對槍、殺人。
賓離套巴打所提嘅例子,亦都係我地打rank嘅策略。不過實行起上離嚟我地仍然係未夠好,始於未full team。你見我地都未齊人要長期招人打rank,技術始終係參差少少。
用小號仲咁大聲 正身咩牌咁威 睇過
咁話哂都贏過我地,我打Rank不嬲都會欣賞對方嘅,當然滑鼠撚除外啦。
不過嗰位巴打講到冇策略、對槍弱、無plan同攻得太慢。如果我地真係打得咁差嘅,應該連銀牌都可以輕鬆屈我地機啦

我地只係零,係垃圾屎

我睇巴打都冇惡意嘅
至少指出咗有咩問題[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]
啱嘅,都要多謝嗰位巴打指出Rank最基本嘅問題。
大家要記住有策略少少、對槍好少少、要有plan同得3分鐘進攻時間喳[img]assets/faces/xm/good.png[/img]
因為銀牌係連攻都唔攻 最後一秒都仲係出面唔知做乜[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]
我覺得你地可以參考下Pro league啲打法 再加自己專屬既operators作出修改
我同我啲隊友都係咁 基本上每個地方我地都有 Plan A 同 B
預其我逐個位教你地 不如你地有咩打法講出黎 我再俾意見會更好
改善到呢個問題 其實真係可以大大彌補到對槍既問題[img]assets/faces/xm/kill.gif[/img]
我地守托兒所

我係咖啡館個窗 (Main Stair隔離個個) 一開波已經拎左隻
你地都好似無報位咁
有第二隻直接係 Hallway 到跑 背面對住我個窗 俾我拎埋
而另一啲隊友又拎埋火車四方八面Push過黎 有啲就負責睇車帶路 好快就攻到入黎

你講主題樂園個場我都喺到,其實巴打講個啲位我都知應該係要咁打,但其實個次識打嘅都可能係得兩三個,其餘嘅都係其他冇乜點打過或者唔多識打嘅巴打。本身我地諗住攻火車,其實就應該要有一隻或兩隻喺其他地方進攻,例如bb掛窗,或者搵兩個攞左咖啡廳先,無奈嘅係喺短短幾十秒真係講唔到比其他冇咁識打嘅巴打知你揀個隻職嘅作用或者職責,變左佢地又唔知點打,就唯一一齊跟哂過去火車。有同我打過嘅巴打都會知我好強調多角度進攻,喺唔同方向做壓力先可以令對手走位失誤從而pick up 個kill ,但問題喺要做到多角度進攻係真係要隊上個五個人都有返咁上下sense ,大慨知道下個整體進攻個plan 係點,當得兩三個明白,到哂位嘅時候,其他隊友都唔知發生咩事就變左好似巴打所講咁,只可以喺火車隊槍。
用小號仲咁大聲 正身咩牌咁威 睇過
咁話哂都贏過我地,我打Rank不嬲都會欣賞對方嘅,當然滑鼠撚除外啦。
不過嗰位巴打講到冇策略、對槍弱、無plan同攻得太慢。如果我地真係打得咁差嘅,應該連銀牌都可以輕鬆屈我地機啦

我地只係零,係垃圾屎

我睇巴打都冇惡意嘅
至少指出咗有咩問題[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]
大家要記住有策略少少、對槍好少少、要有plan同得3分鐘進攻時間喳[img]assets/faces/xm/good.png[/img]
因為銀牌係連攻都唔攻 最後一秒都仲係出面唔知做乜[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]
改善到呢個問題 其實真係可以大大彌補到對槍既問題[img]assets/faces/xm/kill.gif[/img]
我地守托兒所

你地都好似無報位咁

講埋防守,其實我地係有比call out ,個round 我係喺遊戲中心個條樓梯到,我一早都有講到咖啡廳窗口開左,對面push 緊咖啡廳,就連佢跑返返點,喺附近個陣我都係咁提佢小心,開撚哂槍,但問題係佢地真係好似當左隻驚係cod咁打,見人就開槍打咁,冇意識知道邊啲位有危險咁,甚至係可以仲係喺講 (哩到有一隻)咁嘅level ,哩到啫係邊到?個一隻又係乜野?佢喺到做緊乜?對緊槍定push 定drone 緊?所有資訊都可以好有用。但係哩啲所謂嘅call out game sense 唔係話可以我教完你改,你就一下子可以改到,sense 要自己打多啲培養出黎,所以一時三刻冇可能可以完全配合到。
仲有就係最近出左新角色,好多新手或者唔識玩嘅人都鐘意揀個啲角色黎玩,同時又唔係玩個隻角色,例如用zofia,但用緊thermite 嘅方式黎玩。見到某啲新加入黎一齊打嘅巴打咁,我又唔會話下下都講要點打要點打。所以好多時真係唔知做緊乜。
好多人搶職但唔識應用
今日打左9場rank 有3場輸唔開牆唔睇偷
有時真係諗唔明點解未熟圖都要打rank
算啦 有鑽石又點 講下少少缺點就起晒鋼問我咩牌
Show完牌俾佢睇又潛左水 得返啲隊友係到覆機 唔知係咪 choyiu 黎添
咁都好啲 起碼有一兩個識打
我覺得你地可以開下Custom帶佢地行下啲場
講解下啲打法同位置
我就本身有 1 Team 都抽唔到咁多時間幫各位巴打
但如果有問題想問 我好樂意係到覆你地

P.S. 其實上完鑽就知排一場 Rank 要等幾耐 ... 所以先開多幾個小號黎玩
無鑽石唔撚好學人出黎鳩屎啦,廢就認啦

仲敢駁咀[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]

果然係物以類聚人以群分,同choyiu826條戇鳩仔打機,垃圾群垃圾,成班傻閪痴痴呆呆坐埋一台[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]
算啦[img]assets/faces/xm/angel.gif[/img] 有鑽石又點 講下少少缺點就起晒鋼問我咩牌
Show完牌俾佢睇又潛左水 得返啲隊友係到覆機[img]assets/faces/xm/angel.gif[/img] 唔知係咪 choyiu 黎添[img]assets/faces/xm/biggrin.png[/img]

起哂鋼個位巴打應該純粹覺得用小號串掛,同埋佢唔係我地team 嘅人黎

仲敢駁咀[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]

果然係物以類聚人以群分,同choyiu826條戇鳩仔打機,垃圾群垃圾,成班傻閪痴痴呆呆坐埋一台[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]

係駁咀定理性討論,我相信其他巴打識分嘅,至於你對choyiu826有意見或者有啲唔滿意嘅地方當然都冇問題,但唔該唔好話埋我地team 嘅其他人,好似樓主或者其他巴打咁。

我地只係零,係垃圾屎

我睇巴打都冇惡意嘅
我地守托兒所

你地都好似無報位咁

講埋防守,其實我地係有比call out ,個round 我係喺遊戲中心個條樓梯到,我一早都有講到咖啡廳窗口開左,對面push 緊咖啡廳,就連佢跑返返點,喺附近個陣我都係咁提佢小心,開撚哂槍,但問題係佢地真係好似當左隻驚係cod咁打,見人就開槍打咁,冇意識知道邊啲位有危險咁,甚至係可以仲係喺講 (哩到有一隻)咁嘅level ,哩到啫係邊到?個一隻又係乜野?佢喺到做緊乜?對緊槍定push 定drone 緊?所有資訊都可以好有用。但係哩啲所謂嘅call out game sense 唔係話可以我教完你改,你就一下子可以改到,sense 要自己打多啲培養出黎,所以一時三刻冇可能可以完全配合到。
講解下啲打法同位置
但如果有問題想問 我好樂意係到覆你地 [img]assets/faces/xm/wink.png[/img]

P.S. 其實上完鑽就知排一場 Rank 要等幾耐 ... 所以先開多幾個小號黎玩

我經常都喺我個邊話要開自訂黎打,不過其實好多人都係想放左工打個機,唔係話咁樂意專登開個自訂黎討論

係駁咀定理性討論,我相信其他巴打識分嘅,至於你對choyiu826有意見或者有啲唔滿意嘅地方當然都冇問題,但唔該唔好話埋我地team 嘅其他人,好似樓主或者其他巴打咁。

同戇鳩仔同team 唔撚係戇鳩係乜[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]

唉,是但啦,你鐘意啦

我地只係零,係垃圾屎

我睇巴打都冇惡意嘅
我地守托兒所

你地都好似無報位咁

講解下啲打法同位置
但如果有問題想問 我好樂意係到覆你地 [img]assets/faces/xm/wink.png[/img]

Btw,我想問下呢,如果守木屋trophy 個bomb site ,上面master bedroom可以點守?上面除左trapdoor 之外係咪應該都要reinforcement?
又唔洗講到咁呀話?
打舖機睇到人品多啲
定睇言行睇到人品多啲
唔講啦
原來分咗兩個post
嘈乜鳩,打個機都打到罵戰,幾歲人?
要威嘅唔該拎左世界第一返黎威,
和平討論絕對無問題,唔洗下下都屌人嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞