【海洋生物】深海世界(多圖慎入)

586 回覆
3443 Like 14 Dislike
其實點解每次睇啲深海圖都會好自己起哂雞皮 係咪陸上動物嘅本身嚟?一諗到如果係大海中意飄浮嘅時候腳下面好多嘢游嚟游去就鳩都縮
其實點解每次睇啲深海圖都會好自己起哂雞皮 係咪陸上動物嘅本嚟?一諗到如果係大海中意飄浮嘅時候腳下面好多嘢游嚟游去就鳩都縮
睇完之後覺得人類好渺少
高質post
水壓咁大 佢地都會郁到(游到)?
lm
最底個part搞gag
lm
深海水壓係點計?

用儀器/潛水艇
水壓咁大 佢地都會郁到(游到)?

郁到,不過好慢,而且郁好少。
樓主d post好撚高質
深海啲魚其實係咪盲架?

Btw 睇到最後都係好唔爭氣咁笑左
其實深海仲有冇恐龍類存在?
以前曾經有幾單新聞話係海手打撈到唔少龐大生物屍體
好似巨型魷魚咁 其實係咪冇人影低過佢真身?
可唔可以講下水滴魚
之前去東京旅行 有幸睇到個深海展
直頭有埋d深海魚既標本
好好睇
d日本人真係好勁 可以落到去探索
其實深海仲有冇恐龍類存在?
以前曾經有幾單新聞話係海手打撈到唔少龐大生物屍體
好似巨型魷魚咁 其實係咪冇人影低過佢真身?

無影過真身
之前讀書好似話仲有起碼唔知幾多千萬既species未被發現
我成日覺得大部分一定匿埋左係深海
好期待有日人類又發現左啲新奇物種
深海呢啲咁既環境出既物種都奇撚怪怪 好樣衰咁
海你老母綿寶寶
諗起最深海域既未知生物就覺得好刺激
之前讀書好似話仲有起碼唔知幾多千萬既species未被發現
我成日覺得大部分一定匿埋左係深海
好期待有日人類又發現左啲新奇物種
深海呢啲咁既環境出既物種都奇撚怪怪 好樣衰咁

仲有更誇張嘅係深海相比起地殻只係好淺好淺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞