Nexus/Pixel 系列討論區(7) 齊齊換Pixel 2

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
啱啱收到rhino shield 張貼,係3d 黎, 未痴,食完飯先痴。
但張張貼係燈光下睇可以見到玻璃果 part有網點, 似乎唔係中間有痴力果啲黎,陣間痴果陣再confirm ...

原本想影側邊個孤度比大家睇下,但條邊無想象中咁彎,好難影,唯有打側少少咁影,反光果part 就係有孤度果part 黎。。。

啱啱痴完,中間真係無痴力既,而且因為四線邊都係彎既,有少少難度位,我起左兩次張貼先度啱位。。。。
以24蚊美金黎講,如果四條邊膠都係流流地既話,我真係有少少失望,希望佢係高痴力果啲黎。。。

等你過幾日再report
不過就咁睇唔覺得同其他有咩分別

如果係咁過一兩日上面sensor嗰個位應該會入塵

rhino shield 講明 Not Edge to Edge, 擺明同淘寶個隻一樣

唔同架。
我都淘左唔少,Rhino shield明顯個模唔同,四條邊窄D。面浸coating 靚D。
不過,中間唔痴一樣伏。仲有微微一點點(但唔明顯)。
啱啱收到rhino shield 張貼,係3d 黎, 未痴,食完飯先痴。
但張張貼係燈光下睇可以見到玻璃果 part有網點, 似乎唔係中間有痴力果啲黎,陣間痴果陣再confirm ...

原本想影側邊個孤度比大家睇下,但條邊無想象中咁彎,好難影,唯有打側少少咁影,反光果part 就係有孤度果part 黎。。。

啱啱痴完,中間真係無痴力既,而且因為四線邊都係彎既,有少少難度位,我起左兩次張貼先度啱位。。。。
以24蚊美金黎講,如果四條邊膠都係流流地既話,我真係有少少失望,希望佢係高痴力果啲黎。。。

rhino shield 講明 Not Edge to Edge, 擺明同淘寶個隻一樣

唔同架。
我都淘左唔少,Rhino shield明顯個模唔同,四條邊窄D。面浸coating 靚D。

用力抹走唔走位?如果走位都應該會入塵…

呀……幾時先有好嘅全覆蓋protector呀…

我今日都收到喇, 又係中伏.... 有網點及中間完全冇黐力....

暫時用住水凝膜先。 我朋友幫我黐得好靚。

btw, 我放塊玻璃貼在mon上面,(未黐實嘅),發現 active edge 好似唔work喎。

水凝貼, 冇呢個問題

邊隻水凝貼,貼晒兩邊唔彈起?
有冇人可以講下pixel 2耳機音質點樣

出乎意料咁好
暖聲底,有detail,夠力
好過以前部5x好多

多得條轉接線高質 唔似得apple比果條出到聲就算

唔同架。

用力抹走唔走位?如果走位都應該會入塵…

呀……幾時先有好嘅全覆蓋protector呀…

咁又無走位。。。
裝返 Magisk

我今日都收到喇, 又係中伏.... 有網點及中間完全冇黐力....

btw, 我放塊玻璃貼在mon上面,(未黐實嘅),發現 active edge 好似唔work喎。

水凝貼, 冇呢個問題

冇彈起,只有在下角少少彈起。用風筒吹下 㩒兩下好D。
淘寶貼 同 犀牛貼

水凝貼, 冇呢個問題

冇彈起,只有在下角少少彈起。用風筒吹下 㩒兩下好D。

我都係未有edge to edge 玻璃買住張30幾蚊兩張既防爆膜頂住先,下面角彈起少少,但係起碼四邊包哂
淘寶貼 同 犀牛貼

巴打好有心

不過下次up相之前check下好啲
淘寶貼 同 犀牛貼

巴打好有心

我柒左
多謝提點
淘寶貼 同 犀牛貼

巴打好有心

我柒左
多謝提點

淘寶貼 同 犀牛貼

巴打好有心

我柒左
多謝提點

網點幫你打左格仔 唔怕
淘寶貼 同 犀牛貼

3款都好似 幾乎一樣咁濟?
淘寶貼 同 犀牛貼

中間唔痴住既貼梗本唔值咁貴
尋晚2xl到手,實際試完now playing後發覺好多歌都無反應有啲失望

同埋3.5mm轉type c條線
3.5mm個窿好鬆

會唔會係你未插實咋

有冇巴打個跟機type c 轉3.5MM 時得時唔得? 我而家用轉頭要開一開個google music 仲要就一就個3.5MM 插頭先個耳筒先出到聲....
有冇人可以講下pixel 2耳機音質點樣

出乎意料咁好
暖聲底,有detail,夠力
好過以前部5x好多

多得條轉接線高質 唔似得apple比果條出到聲就算

其實將蘋果個條插去iPhone 6s,都聽得出好大分別
尋晚2xl到手,實際試完now playing後發覺好多歌都無反應有啲失望

同埋3.5mm轉type c條線
3.5mm個窿好鬆

會唔會係你未插實咋

有冇巴打個跟機type c 轉3.5MM 時得時唔得? 我而家用轉頭要開一開個google music 仲要就一就個3.5MM 插頭先個耳筒先出到聲....

用spotify一切正常
有無試過係咪條耳機線壞左
老老柒柒, 我覺得HTC個條好好多,音場又闊啲,人聲又前啲

淘寶貼 同 犀牛貼

屌我仲落左order
原來深之都間 樺峯數碼都係賣緊5300
利申:非打手
想搵隻daydream 果陣睇到

htc個條有DAC

htc個條有DAC

Pixel 個條都有, 但唔知用邊粒
原來深之都間 樺峯數碼都係賣緊5300
利申:非打手
想搵隻daydream 果陣睇到

宏基對面麻
淘寶貼 同 犀牛貼

屌我仲落左order

中間唔貼個隻叫絲印技術, 成本係平好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞