Nexus/Pixel 系列討論區(7) 齊齊換Pixel 2

1001 回覆
19 Like 2 Dislike

大定細

細黑64

how much

邊度

深水埗

其實細鋪個價都好平,又唔洗等

貴原價10%
pixel 2 display偏色,色彩不平均問題係咪通病?

如果細機有色彩不平均問題 Google會唔會換?
部機到集運
係時候搵mon貼同殼
部機到集運
係時候搵mon貼同殼

大定細?
有差咁多咩.
如果pixel個機背唔係咁柒既話應該出左

Pixel 第一代就柒, 二代好L型尤其黑白 , 起碼一眼見就認到, 同其它機唔同樣先。
Pixel 我覺得同以前SE T610 背面差唔多設計。

二代真心好型, 商務FEEL好重

大定細

細黑64

how much

邊度

深水埗

貴原價10%

係喎 549 咋喎
8.1咁耐都未出ota

自己sideload 個ota 啦
https://developers.google.com/android/ota
頂佢個肺, 8.1 BETA 2個版本仲新過STABLE version, 搞到我依家落唔返去stable
頂佢個肺, 8.1 BETA 2個版本仲新過STABLE version, 搞到我依家落唔返去stable

我前幾日都升左
係咪有巴打用緊gor mon貼?
有冇巴打知先達第一代Pixel 128GB 賣緊幾錢?

唔太想買二手

beta 緊係新過stable 啦...
部機到集運
係時候搵mon貼同殼

Same here ... Panda is coming

same here 佳佳 is coming
8.1咁耐都未出ota

https://developers.google.com/android/ota

真係去到而加都未有
8.1咁耐都未出ota

真係去到而加都未有

條link咪有囉

細黑64

how much

邊度

深水埗

貴原價10%

呢個價咪就係宏基
雖然我都知依家冇人刷Rom,不過我留意左啲親生仔好耐,舊時Nexus 6P/5X Update唔到去同Pixel一樣嘅UI/Launcher,就算自己Down 個pixel launcher 個色調都係跟返Nexus system隻綠,而Pixel 色調係藍,都唔講話Nexus 永遠唔會Update到Pixel嗰隻Nav Bar/Pixel Launcher, 連依家Pixel 同Pixel 2個Launcher UI都有分別

做乜Google依家連自己啲親生仔都唔統一個UI design
有冇巴打知先達第一代Pixel 128GB 賣緊幾錢?

唔太想買二手

先達機可能衰過二手
pixel 2 display偏色,色彩不平均問題係咪通病?

如果細機有色彩不平均問題 Google會唔會換?

我覺得你換多幾部都差唔多
雖然我都知依家冇人刷Rom,不過我留意左啲親生仔好耐,舊時Nexus 6P/5X Update唔到去同Pixel一樣嘅UI/Launcher,就算自己Down 個pixel launcher 個色調都係跟返Nexus system隻綠,而Pixel 色調係藍,都唔講話Nexus 永遠唔會Update到Pixel嗰隻Nav Bar/Pixel Launcher, 連依家Pixel 同Pixel 2個Launcher UI都有分別

做乜Google依家連自己啲親生仔都唔統一個UI design

我pixel 上左8.1 beta, 個ui 變左綠色, 唔知正式版8.1 有冇改返藍色
烙印是繼電池後
最新廠商逼迫消費者換機的力作

有保養都唔換得?

OLED 一定會咁架喎, 佢換完比你都一樣會有

op3用左年半都冇印, 根本而家o既oled壽命已經比幾年前好好多, 係LG塊panel有問題, 仲有以前用過samsung有印係可以換mon, 不過幾年冇用過佢機, 唔知warranty有冇改野

我pixel 上左8.1 beta, 個ui 變左綠色, 唔知正式版8.1 有冇改返藍色

唔撚係掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞