Nexus/Pixel 系列討論區(7) 齊齊換Pixel 2

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
有冇pixel用家升左8.1有咩問題
有無用左visual core同未用 影既相??

上面咪有

電差左少少,但順左少少,開機速度快左,20秒變左12,3秒
想問下pixel 2 xl 用轉線耳機音質好唔好?
終於收到個pixel 1 replacement, 真係全覆蓋, 但我個mon左面個弧度問題搞到有少少白邊, 用白邊油都解決到,除左佢唔係跟部機隻灰色之外,其他都幾滿意

下而有淘寶另一隻全覆蓋貼既比較

電差左少少,但順左少少,開機速度快左,20秒變左12,3秒

電差左就不了
終於收到個pixel 1 replacement, 真係全覆蓋, 但我個mon左面個弧度問題搞到有少少白邊, 用白邊油都解決到,除左佢唔係跟部機隻灰色之外,其他都幾滿意

巴打有冇link

巴打有冇link

自己search 個牌子名啦
想問各位巴打有無 pixel 2 XL mon 貼推介

認真 唔小心淘錯左個pixel 2 XL Gor 貼 巴打要唔要

FYI
我買左呢款
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.7c909fb7jqa2JV&id=558015651072&_u=cb63b0q70a5
有冇興趣接收

Gor呢隻鏡頭有無開窿
之前係淘寶買左個全覆蓋
但係因為得四邊有痴力 中間會有彩虹印同用用下會入塵

認真 唔小心淘錯左個pixel 2 XL Gor 貼 巴打要唔要

FYI
我買左呢款
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.7c909fb7jqa2JV&id=558015651072&_u=cb63b0q70a5
有冇興趣接收

Gor呢隻鏡頭有無開窿
之前係淘寶買左個全覆蓋
但係因為得四邊有痴力 中間會有彩虹印同用用下會入塵

無窿架
升咗上去好似冇咁食電

部機食電咩?
仲係 v30+ 同 XL2 做選擇。
有行 VS 影相靚。
但LG 就用慣用熟。
有冇人升完8.1 之後發現接聽電話要搵到好上先得
有行 VS 影相靚。
但LG 就用慣用熟。

冇左lg 啲自家功能你慣唔慣先
有行 VS 影相靚。
但LG 就用慣用熟。

個Q memo真係好好用
有行 VS 影相靚。
但LG 就用慣用熟。

個Q memo真係好好用

咁唔好轉
有冇好用screen cap介紹
升咗上去好似冇咁食電

部機食電咩?

pixel 1定2?

世紀難題

我訂左rhino shield 果塊, 等佢月尾黎果時再睇下咩料, 而家用緊塊cheap 雞玻璃貼。。 唔好買全屏水凝膜, pixels two xl 條邊孤度太大, 張貼會彈起,好柒

我張rhino shield 玻璃貼啱啱出左貨, 應該禮拜五到貨
第一代 Pixel 8.1 真係好順

Search bar放落底
睇落好似方便左
但你禁左佢之後,佢又彈返上頂
第一代 Pixel 8.1 真係好順

Search bar放落底
睇落好似方便左
但你禁左佢之後,佢又彈返上頂

電量有冇差左
升咗上去好似冇咁食電

部機食電咩?

之後8.0.x真係食得比較厲害
pixel 2 xl 終於等到8.1

世紀難題

我訂左rhino shield 果塊, 等佢月尾黎果時再睇下咩料, 而家用緊塊cheap 雞玻璃貼。。 唔好買全屏水凝膜, pixels two xl 條邊孤度太大, 張貼會彈起,好柒

我張rhino shield 玻璃貼啱啱出左貨, 應該禮拜五到貨

到時等你報告,依家張垃圾,又入塵,又易移位……

世紀難題

到時等你報告,依家張垃圾,又入塵,又易移位……

rhino shield個張edge to edge?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞