沈門師兄弟徙置區第五十八期 - 師父的袋底牛不容忽視

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我屌唔坐入左qq 熊…

遠唔遠

近近地,不過細注

朱巴做咩玩命

唔開心可以上IFC,謂下受左咩刺激

不過都算值博既....回既機會都幾大 但真心唔敢同qq作對

遠唔遠

近近地,不過細注

朱巴做咩玩命

你之前中個野沈判唔係未回晒本咩

未呀,但係反正而家無抵既qq 牛,不如做下實驗
我屌唔坐入左qq 熊…

遠唔遠

近近地,不過細注

朱巴做咩玩命

1918開車未呀, 等左好耐啦
我感覺到師父應該就黎頂唔順要確認升市,294一野就夾爆左

朱巴做咩玩命

我記得個野你好傷
差d 針

好強心理質素

朱巴做咩玩命

我記得個野你好傷
差d 針

不要說了…
我感覺到師父應該就黎頂唔順要確認升市,294一野就夾爆左

師父一定唔會完全確認, 最多講短線升, 長線跌
未完上半場QQ已經116億成交額

大市已經700億…
【實戰理論】慎防市況隨時逆轉(沈振盈)(NOV 21)

恆指上升61點,國指下跌70點,港股表現參差。然而,恆指之升只靠一隻騰訊(00700.HK),帶來了逾百點的貢獻,下跌的股份繼續超過千隻。昨晚外圍股市略作反彈,道指升72點,有助今日港股高開。

今早大市繼續在騰訊及平保(02318.HK)的推動下而上升,恆指一度上破29500點,再創十年新高。但內地股市繼續反覆,上証指數繼續受制於3400點關口。

其實自十九大之後,中央的政策是傾向收緊,無論是金融、貨幣及房地產政策,都是以加強監管及收緊槓桿為主。所以,內銀股及內房股皆表現不濟。特別是地產龍頭中國海外(00688.HK)及華潤置地(01109.HK)皆已跌了250天線水平,反映前景其實有隠憂。

在外圍及內地A股的影響下,就算港股靠兩隻大股托住指數,也不要對後市過度樂觀,慎防市況隨時出現逆轉。

師父今早先寫實戰理論

本身寫好篇野係qq 技術性調整,點知屌左上去,仲唔拿拿臨寫過篇呃稿費交租咩

大市已經700億…

好癲。今日收市應該又千億性交

肯定啦
【實戰理論】慎防市況隨時逆轉(沈振盈)(NOV 21)

恆指上升61點,國指下跌70點,港股表現參差。然而,恆指之升只靠一隻騰訊(http://00700.HK),帶來了逾百點的貢獻,下跌的股份繼續超過千隻。昨晚外圍股市略作反彈,道指升72點,有助今日港股高開。

今早大市繼續在騰訊及平保(http://02318.HK)的推動下而上升,恆指一度上破29500點,再創十年新高。但內地股市繼續反覆,上証指數繼續受制於3400點關口。

其實自十九大之後,中央的政策是傾向收緊,無論是金融、貨幣及房地產政策,都是以加強監管及收緊槓桿為主。所以,內銀股及內房股皆表現不濟。特別是地產龍頭中國海外(http://00688.HK)及華潤置地(http://01109.HK)皆已跌了250天線水平,反映前景其實有隠憂。

在外圍及內地A股的影響下,就算港股靠兩隻大股托住指數,也不要對後市過度樂觀,慎防市況隨時出現逆轉。

師父今早先寫實戰理論

馬後炮永遠是0風險,肥佬精甩尾,稿費已袋
又一棍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞