依件事證明起香港發展創意係冇可能

605 回覆
573 Like 4 Dislike
推上報未
大會仲幫撚住抄狗咁癲
幫推
大會仲幫撚住抄狗咁癲

得獎作品又抄襲又用舊公司資源
大會認死狗就差唔多要重賽咁制
更係幫到最後一刻啦
繼續推上報
lm
要留名呀
search fb有兩隻唔錯
他和她的橋幾有詩意
藍茶高校勁有心機 應該捱左好耐

其他fb就無咩資料啦
search fb有兩隻唔錯
他和她的橋幾有詩意
藍茶高校勁有心機 應該捱左好耐

其他fb就無咩資料啦

他和她的橋同埋真實勇者幾她

藍茶高校係2015已經開始左?
http://www.blueteacollege.com/?m=1
唔知係咪同一個
又係發展左幾年既團隊?
http://www.blueteacollege.com/?m=1

2015年已經出左app?

2015年已經出左app?

https://www.gamebase.com.tw/news/topic/98072982/

又係香港團隊 又係叫藍茶高校 唔會咁岩掛
推下
暫時情況:

10個創業比賽得獎者:
2個有舊公司backup
1個照抄dark soul 既圖
係抄登講創作?唔俾人笑鳩你大種乞衣都偷笑啦

回家未
祖祖掛住你
pSH
暫時情況:

10個創業比賽得獎者:

提番個Video其實係用黎Present自己個concept
有d畫面未必係實際參賽個作品入面既野
Monster Arena 可能係present story上用左DarkSoul既一個shot
其實我無細心睇內容,段片太傷眼,之後亦都無心情睇

Btw Facebook個page度有人提及命運之逆轉係有抄襲嫌疑
但作者都出黎解釋左,大家自行判斷
一樣我都係無細心睇同研究啦
暫時情況:

10個創業比賽得獎者:

提番個Video其實係用黎Present自己個concept
Monster Arena 可能係present story上用左DarkSoul既一個shot

Btw Facebook個page度有人提及命運之逆轉係有抄襲嫌疑

佢唔係用ds既圖 佢係照住ds既圖黎畫用黎present個project

咁都無問題 香港既創意就係咁先
暫時情況:

10個創業比賽得獎者:

佢唔係用ds既圖 佢係照住ds既圖黎畫用黎present個project

咁都無問題 香港既創意就係咁先

咁就highhigh了,輸左比呢d隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞