依件事證明起香港發展創意係冇可能

605 回覆
573 Like 4 Dislike
嘿嘿,你有所不知了,我得知個touchdown 的參賽者,佢識好多評判,緊係有不同待遇

靜係得touchdown 的參賽者?

咁就唔知啦,我有朋友interview 咁岩坐佢旁邊,佢同我講,佢interview 大大聲講話識評判,又話係評判搞的商會的人定點
不過香港d比賽就真係好多好黑暗
有能力既it9 去德國讀master再去歐洲搵工好過係香港啦
40萬唔係好多姐
想係香港搞startup唔可以靠funding架

我諗個重點係呢d 係政府錢,即係我地交的稅,幫緊d 咩人,係咪用得其所
40萬唔係好多姐

錢銀唔重要啦 重點係比賽得獎作品充斥舊酒新瓶 抄襲 上面有巴打爆料話有得獎者同評審有關係
40萬唔係好多姐

錢銀唔重要啦 重點係比賽得獎作品充斥舊酒新瓶 抄襲 上面有巴打爆料話有得獎者同評審有關係

Startup界入面大把呢類事件
政府同支那d公司仲多呢d關係事件
利申發夢知道
隻法拉抄都唔好抄得咁明顯
頭盔 面上既紋身都一撚樣

又話會篩選
其實比舊團隊參加真係好唔合理 直接參加又好咩授權又好
評審係業界既人 d評審好大機會識得呢d團隊或者佢地既作品
咁樣對真正開始創業既團隊十分唔公平
隻法拉抄都唔好抄得咁明顯
頭盔 面上既紋身都一撚樣

有無巴打揾到本H漫
垃撚圾
正苦搞乜撚都閪個人
幫推
推到上報
我覺得大會跟本就無查証過 人地話咩就咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞