涉強姦醉酒處女教師並於臉上射精 男教師今於高院受審

438 回覆
267 Like 12 Dislike
On9唔緊要,on9得來仲要串柒柒

你上一句"人證=證據",你唔記得定盲左
戇鳩都要有限度

我講人證係證據有咩問題?

人證, 物證,環境證供都係證據

係, 但你下一句就話朋友男友社工係證人, 照你邏輯朋友男友社工既發言點樣做被姦證據

強姦案件裡面傳聞證供的確可以做證據

但只限early compliant,即係朋友應該可以,所以我錯一半

但使唔使提老母?我邊度得罪你?我屌你老母閪

如果現實如你所言係人聽完原告說話就可以做證據就真係死得人多

其實原則係唔可以 因為係傳聞證人
但例外情況係可以

戇鳩都要有限度

係, 但你下一句就話朋友男友社工係證人, 照你邏輯朋友男友社工既發言點樣做被姦證據

但只限early compliant,即係朋友應該可以,所以我錯一半

事實上係可以做證據

不過唔係go to the root of offence

戇鳩都要有限度

咪話early complaint 係強姦案可以囉

係咪死得人多我就唔知啦

戇鳩都要有限度

咪話early complaint 係強姦案可以囉

係咪死得人多我就唔知啦

early先得, 而唔係聽完就得

同意

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20170402/mobile/odn-20170402-0402_00176_024.html

改革之後,可能真係「死得人多」,但康橋院長嗰啲就唔會逍遙法外
唔知被告會唔會選擇自辨呢?
強姦處女

其實處女係心理上happy
根本一路乾入,條女痛你都唔好受
仲要扮好愛佢鼓勵佢放鬆完全插入D最深
但之後佢有第二個都係幫手埋單
心理上真係爽死

你以為處女就無水?

試過一次真係好少水,依個世界唔係得有同冇2個答案,相對地好少水已好難入

試過一次係就以為處女無水?
我夠試過非處女無水 我同你經驗加埋咪係女都無水
Btw 條女痛你都無乜癮就真
其實反而要諗下
就算係真嘅
無任何証據下都入到罪
開咗先例第日香港就變到日本咁
非禮100%入罪
條女老屈你強姦都要硬食

咩叫無任何證據
witness box入面講既野唔係證據?
你知唔知證據點解先?

人證咪係證據

事主,朋友,男友,社工全部係證人

人你老母證, 朋友, 男友, 社工睇住條女俾人強?

照條友邏輯, 有睇新聞都可以做證人, 個個證人既證據就係原告同佢地咁講

不學無術都睇多啲報紙啦

你咪睇吓佢哋算唔算証人,會唔會出庭作證囉

又死兜,

你自己講證人=證據
作供還作供, 證據還證據, 上庭作供唔等於證據

利申:唔識法律

戇鳩都要有限度

事主可以做證人?

事主一般黎講會係控方第一證人 (PW1)

戇鳩都要有限度

事實上係可以做證據

不過唔係go to the root of offence

你copy段野都解釋左唔係阿豬阿狗聽完原告講就可以做傳聞證據, 更加唔好講可以做證據

What we are discussing the about the consent itself instead of the fact of sexual intercourse.

If the statement is made for the purpose of establishing the fact of the victims testimony negating her consent, hearsay is rather less significant or even irrelevant (Papakosmas v The Queen (1999))
其實反而要諗下
就算係真嘅
無任何証據下都入到罪
非禮100%入罪
條女老屈你強姦都要硬食

咩叫無任何證據
你知唔知證據點解先?

人證咪係證據

照條友邏輯, 有睇新聞都可以做證人, 個個證人既證據就係原告同佢地咁講

不學無術都睇多啲報紙啦

又死兜,

你自己講證人=證據

好人好姐點會有本咁既字典

BTW, 你又改名做咩
其實反而要諗下
就算係真嘅
無任何証據下都入到罪
非禮100%入罪
條女老屈你強姦都要硬食

咩叫無任何證據
你知唔知證據點解先?

人證咪係證據

不學無術都睇多啲報紙啦

又死兜,

你自己講證人=證據

好人好姐點會有本咁既字典

BTW, 你又改名做咩

本oxford dictionary of law掉左咪買過本
27歲男教師於3年前在一次唱K聚會認識一名幼稚園女教師後,疑趁對方酒醉藉詞送她回家,卻把她帶到同屋苑另一單位涉嫌將她強姦,奪去其初夜。男教師其後被控一項強姦罪,他不認罪,案件今日(3日)在高院續審。女事主X繼續作供,接受辯方盤問。

辯方質疑案發於2014年9月,X於2016年2月再次聯絡到被告鄧庚濤,為何仍隔3個月,於2016年5月才決定報警?X解釋:「因為我自己情緒唔穩定,需要有人輔導,事發之後我覺得自己好污糟,因為我無咗貞操,同一個我唔識嘅人、唔願意嘅人,我接受唔到!男友叫我報警,但我無勇氣,姑娘輔導我,我需要好多勇氣先至行到呢一步。」

X早前解釋,由事發至報警期間的一年半,都沒找社工求助,只因找不到渠道聯絡社工。辯方今日質疑,X身為幼稚園教師,修讀幼兒教育高級文憑,擁有大專程度,難道無聽過社署?X說她當時沒想到。

主控官問身為基督徒的X,宗教信仰對她處理今次事件有何影響。X透露她於2008年9月受浸,並說「我一路都好忠於我嘅信仰,一路都好謹守聖經嘅教導,唔可以有婚前性行為,我覺得被人強姦之後身體好污糟,我對唔住我嘅上帝!我好內疚,我唔知點去面對好,點解會發生我身上。有段時間我好軟弱,我逃避,唔敢返教會」。X指,正因為風雨蘭的姑娘鼓勵她:「你無錯,唔係你嘅錯,係嗰個人嘅錯」,她最終決定報警。

X的友人Y供稱,她與X是幼兒教育高級文憑的同班同學,案發晚她與X到卡拉OK消遣,同場還有四名男子,眾人叫了兩打啤酒,她自己飲了5、6支啤酒,X亦有飲醉,她在K房睡到翌日清晨5時,醒來已發現X及其中一名男子不見人影。去年2月,她按X要求,向X提供當晚在場一名叫阿星男子的電話號碼,然後無再追問。

有冇link?

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171103/bkn-20171103135812852-1103_00822_001.html
27歲男教師於3年前在一次唱K聚會認識一名幼稚園女教師後,疑趁對方酒醉藉詞送她回家,卻把她帶到同屋苑另一單位涉嫌將她強姦,奪去其初夜。男教師其後被控一項強姦罪,他不認罪,案件今日(3日)在高院續審。女事主X繼續作供,接受辯方盤問。

辯方質疑案發於2014年9月,X於2016年2月再次聯絡到被告鄧庚濤,為何仍隔3個月,於2016年5月才決定報警?X解釋:「因為我自己情緒唔穩定,需要有人輔導,事發之後我覺得自己好污糟,因為我無咗貞操,同一個我唔識嘅人、唔願意嘅人,我接受唔到!男友叫我報警,但我無勇氣,姑娘輔導我,我需要好多勇氣先至行到呢一步。」

X早前解釋,由事發至報警期間的一年半,都沒找社工求助,只因找不到渠道聯絡社工。辯方今日質疑,X身為幼稚園教師,修讀幼兒教育高級文憑,擁有大專程度,難道無聽過社署?X說她當時沒想到。

主控官問身為基督徒的X,宗教信仰對她處理今次事件有何影響。X透露她於2008年9月受浸,並說「我一路都好忠於我嘅信仰,一路都好謹守聖經嘅教導,唔可以有婚前性行為,我覺得被人強姦之後身體好污糟,我對唔住我嘅上帝!我好內疚,我唔知點去面對好,點解會發生我身上。有段時間我好軟弱,我逃避,唔敢返教會」。X指,正因為風雨蘭的姑娘鼓勵她:「你無錯,唔係你嘅錯,係嗰個人嘅錯」,她最終決定報警。

X的友人Y供稱,她與X是幼兒教育高級文憑的同班同學,案發晚她與X到卡拉OK消遣,同場還有四名男子,眾人叫了兩打啤酒,她自己飲了5、6支啤酒,X亦有飲醉,她在K房睡到翌日清晨5時,醒來已發現X及其中一名男子不見人影。去年2月,她按X要求,向X提供當晚在場一名叫阿星男子的電話號碼,然後無再追問。

有冇link?

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171103/bkn-20171103135812852-1103_00822_001.html

好精彩

人證咪係證據

不學無術都睇多啲報紙啦

又死兜,

你自己講證人=證據

唔該查埋testify

滿意未?

人證咪係證據

不學無術都睇多啲報紙啦

又死兜,

你自己講證人=證據

唔該查埋testify

滿意未?

唔該查埋testicle

人證咪係證據

不學無術都睇多啲報紙啦

又死兜,

你自己講證人=證據

唔該查埋testify

滿意未?

唔該查埋testicle

唔使查
你除褲咪見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞