涉強姦醉酒處女教師並於臉上射精 男教師今於高院受審

438 回覆
267 Like 12 Dislike
正啦 抵玩 幾年代價
比我都屌
正啦 抵玩 幾年代價
比我都屌

唔覺會入到,0代價
仲要明知係有做到都入唔到
我唔理咩兩年後先有勇氣去報警咩又成
但講真呢D要講証據,唔係話你係俾佢強姦就得
如果無証據之下都告得入,咁司法制度有黎做乜?(雖然香港都出名垃晒)
btw 兩年後其實點樣証明?真係聽兩邊純講故仔就決定有無罪?

你唔相信陪審團制度,世界上應該冇邊個制度信得過

BTW 公道不在人心,是非只在時勢

到最後個句其實都係無証據下睇陪審團點睇件事,而我認為過左兩年先告一個人,去單憑自己都拎唔到實質証據去告人,老實講就算判嬴左真係純主觀性而已
至於話d人唔會咁無聊去咁樣告人,的而且確世界存在住咁無聊既人,所以我始終認為無証據既話我都係會被告係無罪為先
btw香港司法制度的確係差,而我都唔係講緊陪審團制度,所以唔洗扯得咁遠

人證咪係證據?定係你覺得一定要有物證先可以入罪?

原告,被告,證人作供時嘅行為舉止,儀態表情,可能已經足夠成為入唔入罪嘅決定因素

BTW排除政治案件,我覺得香港司法制度相對好多外國發展國家一啲都唔失禮

首先,我講左有無証據先,人証係証據,你答有,人証咪得,然而你只係回答"我唔信..."
其次,雖然我都唔會做任何推測,只不過暫時要睇下人証係講D咩,証明D咩先
再者,行為舉止,儀態表情,咁就已經涉及主觀睇法,雖然主觀睇法係難免,只不過的確唔應該佔判罪既關鍵因素
最後,你用香港司法制度去對比外國發展國家其實已經反映香港司法制度落後

btw,我都純粹認為無實際証據証明是非,都唔可以假設個被告就係罪犯...不過而家好多社會都係幫婦女為先,一旦涉及呢d罪好多時男人都好不利,難怕一接觸呢類案件,選陪審團都係男人為主

https://www.hk01.com/港聞/40022/姨甥女越洋揭20年前遭摸私處-姨丈非禮罪成還柙
點睇呢單?一樣靠單一人證

呢個世界冇完美嘅制度,每個制度都有利弊

唯有相信天網恢恢,疏而不漏

我前面講左作詞時被告有無前後矛盾,一唔一玫係關鍵,作詞有無出現而引致不可信唔係主觀因素,呢個係客觀因素黎
報道講左"但沈官認為被告在回答主控官問題時,回覆的答案並不一致,故認為被告並不可信。"
我都講一日未審都唔可以幫某一方既,至於世界冇完美嘅制度,每個制度都有利弊,我只可以比較下香港司法制度係陳舊

咁現代既制度係點?

至少同政治掛勾既程況係少,完全做出獨立先可以公平公正
不過我前面提出黎其實都只不過順口講,其實係同本案無乜關
我唔理咩兩年後先有勇氣去報警咩又成
但講真呢D要講証據,唔係話你係俾佢強姦就得
如果無証據之下都告得入,咁司法制度有黎做乜?(雖然香港都出名垃晒)
btw 兩年後其實點樣証明?真係聽兩邊純講故仔就決定有無罪?

你唔相信陪審團制度,世界上應該冇邊個制度信得過

BTW 公道不在人心,是非只在時勢

到最後個句其實都係無証據下睇陪審團點睇件事,而我認為過左兩年先告一個人,去單憑自己都拎唔到實質証據去告人,老實講就算判嬴左真係純主觀性而已
至於話d人唔會咁無聊去咁樣告人,的而且確世界存在住咁無聊既人,所以我始終認為無証據既話我都係會被告係無罪為先
btw香港司法制度的確係差,而我都唔係講緊陪審團制度,所以唔洗扯得咁遠

原告,被告,證人作供時嘅行為舉止,儀態表情,可能已經足夠成為入唔入罪嘅決定因素

BTW排除政治案件,我覺得香港司法制度相對好多外國發展國家一啲都唔失禮

首先,我講左有無証據先,人証係証據,你答有,人証咪得,然而你只係回答"我唔信..."
其次,雖然我都唔會做任何推測,只不過暫時要睇下人証係講D咩,証明D咩先
再者,行為舉止,儀態表情,咁就已經涉及主觀睇法,雖然主觀睇法係難免,只不過的確唔應該佔判罪既關鍵因素
最後,你用香港司法制度去對比外國發展國家其實已經反映香港司法制度落後

btw,我都純粹認為無實際証據証明是非,都唔可以假設個被告就係罪犯...不過而家好多社會都係幫婦女為先,一旦涉及呢d罪好多時男人都好不利,難怕一接觸呢類案件,選陪審團都係男人為主

https://www.hk01.com/港聞/40022/姨甥女越洋揭20年前遭摸私處-姨丈非禮罪成還柙

我前面講左作詞時被告有無前後矛盾,一唔一玫係關鍵,作詞有無出現而引致不可信唔係主觀因素,呢個係客觀因素黎
報道講左"但沈官認為被告在回答主控官問題時,回覆的答案並不一致,故認為被告並不可信。"
我都講一日未審都唔可以幫某一方既,至於世界冇完美嘅制度,每個制度都有利弊,我只可以比較下香港司法制度係陳舊

咁現代既制度係點?

至少同政治掛勾既程況係少,完全做出獨立先可以公平公正
不過我前面提出黎其實都只不過順口講,其實係同本案無乜關

咁你係就住而家呢單案話香港司法制度陳舊嘛
無啦啦講咩同政治掛勾

我前面講左作詞時被告有無前後矛盾,一唔一致係關鍵,作詞有無出現上述問題而引致不可信唔係主觀因素,呢個係客觀因素黎

普通法陳舊有冇啲乜體制較合乎時宜?

其實香港而家個司法體制好多時因為基於基本法既規限,尤其涉及政治就更加無野講,基本上司法制度要獨立脫離政治係首要,不過呢個基本上無可能
而家一般黎講香港好多時灰色地帶都會變左陪審團同法官去主觀因素,再加有無先例去進行判決
雖然法律不外乎人情,但法律涉及太多個人感情就變得唔夠客觀

你知唔知你自己講緊乜
你好似唔係太熟香港或其他國家嘅司法系統
話屈人強姦嗰班人
點解你地唔試下老屈畀人雞姦 ?

你地講到老屈之後上庭 喊苦喊忽 好似好好玩咁

問下上面果單新聞個tb 同埋 之前果個美容師係咪咁好玩囉

大家都係跟新聞黎講姐 比人姦左 2年後突然告 告既理由仲要咁荒謬 有懷疑好正常

以事論事又比你用道德判鬥

喺你地眼中, 每年發生咁多單強姦, 100% 都話係個女仔老屈架啦
以事論事 ? 講出嚟你自己唔笑呀 ?

大把人都講左啦 正常強姦點解要等2年
個理由仲要話係因為唔知佢住邊 所以唔告 2年後知道就告返
個理由咁荒謬 懷疑好奇?比哂理由唔係以事論事緊?

而家唔係連登仔盲反女人 係你條傻西盲反連登仔

大把受害人過咗多年先提起勇氣報警

好多甚至不了了之,無端端屈佢把撚咩

我9估受害人可能之後拍拖,男朋友鼓勵報警

咁點解佢唔講係因為驚而唔告, 而係冇聯絡方法?
其實你咁蠢係幾歲先做倒
我唔係針對邊一國
只係覺得連登真係越來越低質
一係盲反一係盲撐

等我用沙盤推演 推個故仔出來啦
以下事件純屬虛構 非指案件中人

有條公屋mk妹十零歲就出來玩 一早無左個處
但到會考突然醒覺 希望可晉身私樓 於是努力讀書同時甩曬班mk狗公兵
最後成功讀好科目洗底 染番一頭黑長髮 等待生命既下一頁

某日朋友話有好介紹 有運動陽光教師型男一齊聚會 機不可失
聚會上雙方均有好感 飲醉後更發現對方原來住附近 自己又dry左多年 於是半推半就下就共赴巫山 高潮迭起
事後大家都有默契當無事發生

好幸運地條女久旱逢甘露之後 桃花大旺
好快認識到一名住海景私樓的專業人士毒撚
大家交往一年多 已談婚論嫁
此時條女先驚覺條死毒撚居然係連登仔一定要處女做老婆
但個處14歲俾學校個mk破左點搞?
自己就來三張 又唔想番公屋住 情急之下老友獻計-大隻仔單野可救你
於是情人節當日,條女終於肯第一次同個毒撚上床...當毒撚插入期待緊處女血時...即刻聲淚俱下,講番2年前大隻仔點樣破自己處既惡行出來...

見倒你啲頭盔都知你弱智
強姦受害人好多都冇勇氣報案
可能拖好耐先有勇氣報警

拖兩年先報警好正常?
依加有乜證據可以指到個男既真係強姦?
如果呢單最後入到,大把港女都可以咁樣突然告番自己以前啲sp呀ex呀
成件事問題在於香港應該就要宣傳多啲有咩事就即刻報警而唔係一句無勇氣就唔報
就算個男真係有屌過條女,兩年仲可以邊到拎證據?

重點係如果真係因為冇勇氣而冇報
點解佢嘅解釋係冇聯絡方法
如果佢解釋係驚係冇勇氣, 我唔會懷疑任何一方, 因為唔夠證據
而家條女因為冇聯絡方法唔報係乜撚野解釋
個臭雞又叫咩名?

你老母
成班垃圾 淨係覺得 隔左 2 年先報警 係奇怪
又唔會從另一個覺得 老屈人地 2 年前強姦 仲奇怪啦

單細胞生物 真係 單細胞生物

2樣都奇怪 咁又點?
係咪條女話係就係?

屈人兩年前強姦係唔會奇怪
唔想證明, 太簡單
好似1+1 咁易都唔識嘅, 我係你我死左佢啦
話屈人強姦嗰班人

大家都係跟新聞黎講姐 比人姦左 2年後突然告 告既理由仲要咁荒謬 有懷疑好正常

喺你地眼中, 每年發生咁多單強姦, 100% 都話係個女仔老屈架啦

其實你咁蠢係幾歲先做倒

你老母要生到你幾on9先會理解到原告係因為冇被告聯絡方法先唔告?

On9都唔好咁大聲
兩年後先報警好長咩

大把新聞比親戚強姦,過左10幾廿年報警都有啦

唔係話原告一定係被強姦,但我哋冇機會親身睇原告被告其他證人作供,唔好妄下判斷,咪當陪審團傻先得架

唔係隔左幾耐嘅問題
而係點解隔咁耐
用下個腦有幾難
可能拖好耐先有勇氣報警

拖兩年先報警好正常?
如果呢單最後入到,大把港女都可以咁樣突然告番自己以前啲sp呀ex呀
成件事問題在於香港應該就要宣傳多啲有咩事就即刻報警而唔係一句無勇氣就唔報

如果佢解釋係驚係冇勇氣, 我唔會懷疑任何一方, 因為唔夠證據

弱智就縮返入你老母個X
咁我信處女唔會咁狗屈人既, 不過睇下有咩證據lo
只係, 自知酒量唔好就咪撚飲啦你老母

重話已經試過一次, 搞撚笑
兩年後先報警好長咩

大把新聞比親戚強姦,過左10幾廿年報警都有啦

唔係話原告一定係被強姦,但我哋冇機會親身睇原告被告其他證人作供,唔好妄下判斷,咪當陪審團傻先得架

唔係隔左幾耐嘅問題
而係點解隔咁耐
用下個腦有幾難

你真係on9無極限
咁我信處女唔會咁狗屈人既, 不過睇下有咩證據lo
只係, 自知酒量唔好就咪撚飲啦你老母

重話已經試過一次, 搞撚笑

你老母要生到你幾on9先會理解到原告係因為冇被告聯絡方法先唔告?

答我啦
米奇老尾,你老母真係生米奇老鼠好過生你
可能拖好耐先有勇氣報警

拖兩年先報警好正常?

弱智就縮返入你老母個X

智障道德撚
做教育都可以咁撚蠢
點教小朋友保護自己

呢句岩聽
可能拖好耐先有勇氣報警

拖兩年先報警好正常?

弱智就縮返入你老母個X

智障道德撚

答我啦
米奇老尾

答我啦
咁樣霸王硬上弓都冇事的話,將來班女學生就惨啦
話屈人強姦嗰班人

其實你咁蠢係幾歲先做倒

你老母要生到你幾on9先會理解到原告係因為冇被告聯絡方法先唔告

On9都唔好咁大聲

強姦係刑事案嚟,你有報警,警察就有責任查條友
假設你行行下街俾人老笠,你都一樣冇個賊嘅聯絡方法
要有聯絡方法先可以告,嗰啲係叫做「配合強姦」
而且,女事主當年係自己離開男被告居所
咁點樣算係冇聯絡方法,至少都知佢住邊啦

刑事案無論過咗幾多年都一樣可以報警
問題係,搜證有相當大嘅困難
兼且環境證據經歷兩年時間,受到太多影響
係失去環境證據支持下,單憑個別閉路電視片段難以入罪

其實你咁蠢係幾歲先做倒

你老母要生到你幾on9先會理解到原告係因為冇被告聯絡方法先唔告

On9都唔好咁大聲

強姦係刑事案嚟,你有報警,警察就有責任查條友
假設你行行下街俾人老笠,你都一樣冇個賊嘅聯絡方法
要有聯絡方法先可以告,嗰啲係叫做「配合強姦」
而且,女事主當年係自己離開男被告居所
咁點樣算係冇聯絡方法,至少都知佢住邊啦

刑事案無論過咗幾多年都一樣可以報警
問題係,搜證有相當大嘅困難
兼且環境證據經歷兩年時間,受到太多影響
係失去環境證據支持下,單憑個別閉路電視片段難以入罪

我都想知米奇老尾點理解到紅字

你幫我問吓佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞