我地係一班無人問津的電競選手

470 回覆
2189 Like 136 Dislike
R6根本就係完美要求teamwork既戰術fps
csgo果啲咪玩啦 小朋友槍game
同lol一樣因爲易玩所以多人玩

戰術fps黎講R6>all

Eu第一panta 5個人打到好似一個人操控曬5隻角咁 呢種合作性真好少game可以睇到

Na continuum 都好撚勁 5條友啲配合完全無縫
比心機呀
仲慘撚過跳繩
人地世界第一都話上下報紙
贏個第二就出黎打飛機

見你打依段野就知 香港打機無出息

toyz咪有囉 lol s2 world n.o1

佢一個月搵幾十k

仲要香港第一人

5年前拎完而家仲大把job

當年人地係用tpa身份去代表台港澳地區
仲要爆冷贏M5再攞左世界冠軍先有人知道中路野獸
同一時間lol既世界賽已經好多人睇
個陣我無打lol都知呢隻game同tpa呢隊野

相反你r6係可能多人玩 但係注目度真係高咩
街霸有梅原大吾 拳王有台灣ET
csgo簡簡單單有scream kennys
r6真係一個都數唔出

根本無人理你代表台灣

你係香港第一人已經FATFAT啦

好似有大陸隊都有幾隻香港人嫁

但上唔到大賽咪又係無用
留名等鐘生接手

鐘生隊HKA CSGO都好似接撚埋左啦
d拎電競名呃飯食既過街老鼠即刻出黎做代表 打咁耐lol無勁過係到話想做選手 笑死人
其實本來都係share下自己既經歷,冇諗到咁大反應。如果對大家造成誤解真係sorry
仲慘撚過跳繩
人地世界第一都話上下報紙
贏個第二就出黎打飛機

見你打依段野就知 香港打機無出息

toyz咪有囉 lol s2 world n.o1

佢一個月搵幾十k

仲要香港第一人

5年前拎完而家仲大把job

當年人地係用tpa身份去代表台港澳地區
仲要爆冷贏M5再攞左世界冠軍先有人知道中路野獸
同一時間lol既世界賽已經好多人睇
個陣我無打lol都知呢隻game同tpa呢隊野

相反你r6係可能多人玩 但係注目度真係高咩
街霸有梅原大吾 拳王有台灣ET
csgo簡簡單單有scream kennys
r6真係一個都數唔出

根本無人理你代表台灣

你係香港第一人已經FATFAT啦

好似有大陸隊都有幾隻香港人嫁

但上唔到大賽咪又係無用

大前題係你玩隻game有lol咁上下既受注目度
你跳繩攞世界第一破世界紀錄又點
利記輸波都好睇過你
R6無論合作同戰術層面都高CSGO好多班啦

Btw 巴打有覺得Lesion同Ela勁得濟唔平衡
仲要成日係rank見人bug窗/盾開槍好狗

就係咁撚多戰略 咪小人玩囉
csgo 簡簡有簡單玩
pro有pro玩

好似dota 同lol比
dota難咁多 咪小人玩過lol囉

dota比賽多人打係因為個獎金池大 先吸引到人打比賽

r6 就....

中肯
其實本來都係share下自己既經歷,冇諗到咁大反應。如果對大家造成誤解真係sorry

我覺得你如果真心想多d人認識電競應該繼續講
我有睇post
R6無論合作同戰術層面都高CSGO好多班啦

Btw 巴打有覺得Lesion同Ela勁得濟唔平衡
仲要成日係rank見人bug窗/盾開槍好狗

就係咁撚多戰略 咪小人玩囉
csgo 簡簡有簡單玩
pro有pro玩

好似dota 同lol比
dota難咁多 咪小人玩過lol囉

dota比賽多人打係因為個獎金池大 先吸引到人打比賽

r6 就....

中肯

少人玩自然少sponsor少奬金囉
R6要紅的話一早紅左啦
個話題唔好轉移到cs vs r6啦
冇人話過兩隻唔可以一齊玩 根本冇衝突

不過apac今年先第一年搞, oba唔好灰心

一路都係講緊R6係香港小眾無人理

班撚樣就講左去第度

外國都小眾啦
講真呢d game太要求合作性 同街人好難合作 點會好玩
支持 一直都有留意rb6 pro league
樓豬加油
Day 2:

咁每日就要7/8點,就要醒。時差3小時
如果唔係就冇車,車你去比賽場地,
要自己搭的士。
你地睇下D選手個樣呆下呆下,真係辛苦哂

巴打遲d可唔可以開post教下r6 d戰術,d合作咁
有玩但唔勁
SUPPORT OBA
人地分享下自己實踏夢想過程,連登仔就已經起曬鋼

係呀,成班on9仔憎人富貴!而家人地叫你地出錢出力支持呀?人地分享下都唔得?樓主至少為自己鍾意既野努力過 經歷過,話之佢打咩game ,搵唔搵到錢,都係佢自己既事!你地班廢鳩呢?
說句老實話
一開始自己都對電競有興趣
後來知道香港無一個職業選手可以有飯食
(唔係指去其他地方發展果d)
我自己就完全放棄左
得閒直播下電競Game,拍下Youtube仲實際

講真
做選手,返中國打仲好
香港呢個地方只會磨滅你嘅意志

咁點解你唔去其他地方發展 如果有料

中國係冇發展依隻GAME,因為佢過唔到大陸審查。
外國我冇依個金錢去

玩親休閒好多大陸狗玩
支持
加油
玩錯game
Csgo就唔同

csgo太多神人

有fps底去pubg吃香好多

pubg個定位唔係competitive wor ching
連登個r6 post 可以潛幾日先有一個人講野
同埋r6 玩嘅成本高過cs go 咁多
你要齊operaters 要打幾多個鐘先儲到?
Cs 一開始叫做槍咩都齊
Cs 有哂彈道path 真係背左或者用d 外掛點都射中
R6香港太少人玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞