我地係一班無人問津的電競選手

470 回覆
2189 Like 136 Dislike
lm
Lmlm support
Support
攞cs黎比真實真係得啖笑
定位係競技game
係競技game就接受個系統唔好理咩真實唔真實啦屌
你愈熟入面個系統咪打得愈勁囉
點解冇人嘈下lol火人比人點燃會死 娜米打火人冇加成
Cs大家都係當魔法型fps game咁玩 攞寫唔寫實呢個屬性比 真係
拳王香港人都好勁...
可惜一係無比人發掘一係唔想打

睇下今年evo大賽
決賽台灣et贏左中國小孩

其實係其他系列嘅拳王香港係有人贏過佢地兩個
但果陣仲未興起電競
你話香港人打拳王水平可唔可以係出面大賽拎到冠軍
我信係可以....

但係香港最勁果個又唔打kof14....
觀塘寶最勁果個都係玻仔撐得下場...
唉...
睇到巴打你既經歷好有感觸
我本身係LOL個面既業餘選手
近年係香港大大小小既比賽拎過唔少冠軍
奈何要做全職選手既話 香港並冇咁既舞台比我地
最近都要去台灣留居 因為台灣先有固定的職業聯賽 並且一定要線下打
我同隊員都係學生 如果真係要轉做職業選手 即係要放棄學業
Quit U/唔考DSE 對我地黎講代價太大
導致香港唔少人即使有實力 都唔可以係國際舞台大放異彩
巴打你敢冇資助既情況下行出呢一步 我真係好羨慕

最近我地報左個台灣搞既比賽 係100幾隊入面打入左4強
除左我地之外個3隊 全部都係前職業/職業選手組成既隊伍
我地過幾日就去台灣打 主辦方唔資助機票住宿
不過機會難得 我地都想試一次出國打比賽 再唔係咪當旅行
可能到時完左都學巴打咁開番個post寫包膠

共勉之

咩比賽?
睇到巴打你既經歷好有感觸
我本身係LOL個面既業餘選手
近年係香港大大小小既比賽拎過唔少冠軍
奈何要做全職選手既話 香港並冇咁既舞台比我地
最近都要去台灣留居 因為台灣先有固定的職業聯賽 並且一定要線下打
我同隊員都係學生 如果真係要轉做職業選手 即係要放棄學業
Quit U/唔考DSE 對我地黎講代價太大
導致香港唔少人即使有實力 都唔可以係國際舞台大放異彩
巴打你敢冇資助既情況下行出呢一步 我真係好羨慕

最近我地報左個台灣搞既比賽 係100幾隊入面打入左4強
除左我地之外個3隊 全部都係前職業/職業選手組成既隊伍
我地過幾日就去台灣打 主辦方唔資助機票住宿
不過機會難得 我地都想試一次出國打比賽 再唔係咪當旅行
可能到時完左都學巴打咁開番個post寫包膠

共勉之

咩比賽?

一開始講左lol
LM

ARMA2算唔算

其實我都係覺唔夠真
認真玩過所有FPS既GAME既人
一定唔會拎 "真實度"黎嘈 又打晒飛機又剩

ARMA / SQUAD/INSURGENCY
你班傻鳩講真實 呢上面呢D超接近真實程度既先出黎講野啦

但cs呢d唔洗舉槍瞄準既又真係膠左少少wor 同埋d畫面,模組都好肉酸

利伸:冇留意電競

直頭on9啦cs

濛濛查查起晒角起晒格咁

咪on9啦 仲係cs1.6咩
人屌你又屌 用下個腦啦

你估我唔知講緊csgo?
攞cs黎比真實真係得啖笑
定位係競技game
係競技game就接受個系統唔好理咩真實唔真實啦屌
你愈熟入面個系統咪打得愈勁囉
點解冇人嘈下lol火人比人點燃會死 娜米打火人冇加成
Cs大家都係當魔法型fps game咁玩 攞寫唔寫實呢個屬性比 真係

唔係唔寫實 係覺得好膠
只係想知R6外掛比例多唔多
csgo排rk平均一場加埋4,5個外掛狗
邊邊外掛用得勁啲就邊邊嬴
唔好同我講咩打得多就慣呢啲歪理
好地地一隻game被外掛支配住都可以仲咁多人玩真係幫唔落
如果R6唔多外掛有意轉戰
隻game 係好玩 但成個設計好有問題

又多bug 夜晚又等好耐都開唔到波

到開到波又整個錯誤你嘆

排位比人整個bug殺鳩你 嬲撚到震

仲要單排係對五排

某幾隻英實用性極高 完全唔平衡/多變化

守就mira ela jager鋪鋪見到 攻就ash 電車 hibana

冷門角又唔改善 嶵垃圾ubi

你玩左隻game幾耐?operator 唔平衡冇變化都講得出?
拳王香港人都好勁...
可惜一係無比人發掘一係唔想打

睇下今年evo大賽
決賽台灣et贏左中國小孩

其實係其他系列嘅拳王香港係有人贏過佢地兩個
但果陣仲未興起電競
你話香港人打拳王水平可唔可以係出面大賽拎到冠軍
我信係可以....

但係香港最勁果個又唔打kof14....
觀塘寶最勁果個都係玻仔撐得下場...
唉...

而家香港都無咩人打KOF啦

咁你轉得,已經好耐唔見外掛
出文未?
支持

早兩日先揭發世界賽都有人用外掛取消資格...
利申:ps4玩家
其實呢隻game好好玩但紅唔起 加油呀巴打,後生做多啲想做既事情
上次講到岩岩訓醒,其實落樓前就要食早餐既。

我地就煮左腸仔烚蛋公仔麵,加多個多士

第二日行程同第一日都係差唔多既,不過今日就唔係坐房仔打,可以過主舞台練習。

依到就係賣戰隊衫,clg, tsm, g2 , skt, c9 都有
賣既都係主流遊戲既隊衫

睇吓個舞台喇
現場其實唔算太大,但上到台個壓迫感就唔洗講喇

我地既背影照

FPS game 幾推薦用zowie mouse,
簡簡單單,唔花巧

你地所見既依個esl耳機,係冇聲出既,
但就係用黎隔音,因為現場都可以幾嘈下,
另外就要自己帶返inear聽game聲,
本身我諗住apple耳機算,
但唔比,唯有一早買左se215玩下

依邊就係主播台。
出文未?

出喇出喇,慢慢黎,太快我怕我打得太hea

肯定少過csgo 但R6靠資訊可以打到好似外掛

一個好耳機同4個好隊友,幫到你好多
留名橕一橕

一個好耳機同4個好隊友,幫到你好多

落場打要轉耳機會唔會唔慣 ?聽唔到聲?
隻game 係好玩 但成個設計好有問題

又多bug 夜晚又等好耐都開唔到波

到開到波又整個錯誤你嘆

排位比人整個bug殺鳩你 嬲撚到震

仲要單排係對五排

某幾隻英實用性極高 完全唔平衡/多變化

守就mira ela jager鋪鋪見到 攻就ash 電車 hibana

冷門角又唔改善 嶵垃圾ubi

你玩左隻game幾耐?operator 唔平衡冇變化都講得出?

事實係加左3個新角後
波蘭妹的確唔平衡,不論造型定能力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞