我地係一班無人問津的電競選手

470 回覆
2189 Like 136 Dislike
x 登逢反必紅定律

紅?睇過,邊撚度紅呀?
支持!
好支持你呀,好可惜既係香港始終無咩人認識電競,識既都只係識LoL,而家好多商家/大財團投資,但其實都係當電競係娛樂產業搵女搵星搵KOL,同電競完全係兩碼子既事。隻GAME唔紅其實真係好慘
連登電競post竟然咁多正評
上邊有人講csgo彈道有咩問題
咁我鳩嗡兩句啦
csgo既後座力枝枝槍都有固定pattern
姐係你每次射一排彈啲彈孔都係接近
http://csgoskills.com/academy/spray-patterns/
姐係玩家只要用滑鼠逆翻條軌道就可以做到好高既命中率

而r6就計後座力數值(垂直,左右)
姐係啲彈孔會係隨機散佈係個命中半徑
簡單啲講就係識壓槍都未必做到100%精準
(單發另計)
不過聽講呢排r6又想跟csgo 啲recoil

利申:兩隻都有玩開

啫係寧願靠運氣都唔想靠自己既努力去壓槍?
Lm支持
咁我鳩嗡兩句啦
http://csgoskills.com/academy/spray-patterns/

(單發另計)

係咪想講csgo好易玩 r6要技術好多黎拎優越感
咁我鳩嗡兩句啦

(單發另計)

點睇R6都係運氣成份大啲喎
之前班傻鳩迷TOYZ
又話咩香港之光
屌你老母 人地代表台灣出賽架 柒下柒下
個個打撚晒飛機
反而呢D真係代香港出賽既唔支持唔緊要 但唔好踩到仆街

但係你班傻鳩又唔好屌CS啦 CS已經係經典作
你可以話佢太假 但唔見得R6呀 B1 呢D係好既作品
如果真係好 唔會無乜人留意啦
利:玩乜GAME比賽都唔關我事

BTW好老實 假既問題 根本而家世上無一隻FPS夠真
屌你老母 BF1識回血? 射中手腳仲識郁?
無撚玩啦 拎假唔假黎講 屌你老母
屌你老母剩係個血量表已經假撚到仆街

ARMA2算唔算

其實我都係覺唔夠真
認真玩過所有FPS既GAME既人
一定唔會拎 "真實度"黎嘈 又打晒飛機又剩

ARMA / SQUAD/INSURGENCY
你班傻鳩講真實 呢上面呢D超接近真實程度既先出黎講野啦

但cs呢d唔洗舉槍瞄準既又真係膠左少少wor 同埋d畫面,模組都好肉酸

利伸:冇留意電競

直頭on9啦cs

濛濛查查起晒角起晒格咁
LM一陣睇
之前班傻鳩迷TOYZ
又話咩香港之光
屌你老母 人地代表台灣出賽架 柒下柒下
個個打撚晒飛機
反而呢D真係代香港出賽既唔支持唔緊要 但唔好踩到仆街

但係你班傻鳩又唔好屌CS啦 CS已經係經典作
你可以話佢太假 但唔見得R6呀 B1 呢D係好既作品
如果真係好 唔會無乜人留意啦
利:玩乜GAME比賽都唔關我事

ARMA2算唔算

其實我都係覺唔夠真

但cs呢d唔洗舉槍瞄準既又真係膠左少少wor 同埋d畫面,模組都好肉酸

直頭on9啦cs

濛濛查查起晒角起晒格咁

CS 轉舉槍瞄準實比人屌到臭化啦 唔好玩啦
唔通其他fps 係舉槍瞄準佢就要跟人地咩
睇到巴打你既經歷好有感觸
我本身係LOL個面既業餘選手
近年係香港大大小小既比賽拎過唔少冠軍
奈何要做全職選手既話 香港並冇咁既舞台比我地
最近都要去台灣留居 因為台灣先有固定的職業聯賽 並且一定要線下打
我同隊員都係學生 如果真係要轉做職業選手 即係要放棄學業
Quit U/唔考DSE 對我地黎講代價太大
導致香港唔少人即使有實力 都唔可以係國際舞台大放異彩
巴打你敢冇資助既情況下行出呢一步 我真係好羨慕

最近我地報左個台灣搞既比賽 係100幾隊入面打入左4強
除左我地之外個3隊 全部都係前職業/職業選手組成既隊伍
我地過幾日就去台灣打 主辦方唔資助機票住宿
不過機會難得 我地都想試一次出國打比賽 再唔係咪當旅行
可能到時完左都學巴打咁開番個post寫包膠

共勉之
路過
同幾位巴打講聲加油
連登只係贏人流,輸質素既討論區,
睇留言真係好明顯大部都係思想小學雞到不得了既垃圾廢物,
雖然呢啲留言真係好滋擾,
但樓主呢度總有正常會員支持你,
有機會做自己想做既野,就全力去做!
小心一有人贊助就比人屌你地搵錢

唔洗小心架啦,一定會出現呢件事

講真 比人屌有咩問題
打機就打機啦 電競
唔想無人問津就咪玩冷門game啦
樓主後生追下夢好事黎
屋企負擔唔重又支持既話無問題啦
至於玩咩game就自行判斷
邊有得比較
加上如果宜家先走步打lol都好遲了
Rainbow six! 好野黎
咁我鳩嗡兩句啦

(單發另計)

點睇R6都係運氣成份大啲喎

睇你點睇啦,始終兩隻game玩法都唔同
我講彈道問題都係上邊有人問起姐
冇話踩低邊個既意思

無論樓主係玩csgo定r6出賽我都支持
喺香港 啲game少少就變冷門game㗎啦 大把人攞少少錢出黎買隻game都唔制
其實都唔算冷門啦
你地可check 下steam 上線人數都唔弱雞

ARMA2算唔算

其實我都係覺唔夠真

直頭on9啦cs

濛濛查查起晒角起晒格咁

咪on9啦 仲係cs1.6咩
人屌你又屌 用下個腦啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞