[推到完場] 林奠首份施政報告

623 回覆
61 Like 26 Dislike
份野係邊到有得睇

轉頭網上有得睇

Policy Address個網仲係689個份,好心改吓話俾人聽
而家d行文大陸化,勁多無意思既字,句子冗長。比你煲到50000字都無用。

自689之後,依家一定要奶共先架

越大力奶越著數

依家係有無著數都要奶左先
而家d行文大陸化,勁多無意思既字,句子冗長。比你煲到50000字都無用。

越大力奶越著數

咩底氣呀、加大力度、政策到位

難聽過粗口
資助房屋可以拎出私人市場賣跟本就係on撚9
需求依家係用「堅挺」黎形容架

越大力奶越著數

咩底氣呀、加大力度、政策到位

難聽過粗口

D中文真係好難頂
好多冇用既字
又話簡潔無廢話,點解聽極都係廢話
講左搭車未?
護理人手輸入外勞

應該係老人院護理員果d
唔係護士醫生

老人院呢啲厭惡性工作,幾乎唔會有香港人做

公院rn 呢家次次收親老人院case個陪診7成都唔識廣東話 唔鹹唔淡既都少見 次次都要打去問睇場個個rn先問到野
所以好好奇呢到既人手指緊咩

屌佢老母竟然唔係諗點改善待遇吸引多啲人做
而係輸入外勞

遲下就到醫生護士

外勞係又係上面落黎既 廢老就好啦

政府 9up 你唔係信吖嘛?
WHY政府要協助月入7萬既人置業???

7萬都搵唔到根本唔應該學人買樓

因為真係買唔到
買到都係最蚊個隻
我同我未婚妻加埋月入8個
供就一定供得起
首期最大問題
排一手樓又唔知排唔排到

認同

同女朋友加埋搵緊70k
首期得1m真係買條鐵

係lor. 可唔可以直接d.
4萬9字 希望唔好係水份多 內容少
咁之前整創科局黎做咩?
一聽倒咩高層次、誇部門,已經知果樣野係廢既
成程照稿讀,搵個報新聞既幫佢讀啦
起碼都知點樣將寫出來個D轉番口語D來講
而家聽到好梗耳
聽佢講野都覺得佢好micro-management,係佢手下做野都幾惡頂

1000字真內容,48000係水份
WHY政府要協助月入7萬既人置業???

7萬都搵唔到根本唔應該學人買樓

因為真係買唔到
買到都係最蚊個隻
我同我未婚妻加埋月入8個
供就一定供得起
首期最大問題
排一手樓又唔知排唔排到

認同

同女朋友加埋搵緊70k
首期得1m真係買條鐵

e o的原本租大單位等大回調的購買力都推埋入場玩,仲唔gogogo?
聽佢講野都覺得佢好micro-management,係佢手下做野都幾惡頂

講得無錯 有frd做特首辦 777一上台勁慘

1000字真內容,48000係水份

1000字係同你講聲點樣幾億幾億潑出去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞