[推到完場] 林奠首份施政報告

623 回覆
61 Like 26 Dislike
屌..個租置屋上限去到8萬得唔得
過撚左呀

唔撚返工
G技木木牛寺
交通支助

五毛你幾時死?
交通支助

屌你老母死全家
起多三倍 公屋居屋 好過呢啲濕鳩政策啦

連登仔:公屋比大陸人住,應該欖炒

事實 起居屋好過 搵5-7萬個班買私樓啦去
屌教育嘅重點係裝冷氣機
搞掂學童自殺問題先啦屌
btw真心一問 乜依家仲有學校冇冷氣架咩

教育真係有啲問題 連「更新」都有人唔明
想問如果想睇全文正本可以邊度拎?

中午12時起,可於網上瀏覽《施政報告》全文

■中午至下午7時,可於民政事務處或政府總部索取報告全文正本和相關刊物

中午12時起,可於網上瀏覽《施政報告》全文

■中午至下午7時,可於民政事務處或政府總部索取報告全文正本和相關刊物

Thanks
留名等睇避重就輕講重點
好興奮
今日有得睇施政報告發表,琴晚成晚訓唔到
WHY政府要協助月入7萬既人置業???

7萬都搵唔到根本唔應該學人買樓
屌..個租置屋上限去到8萬得唔得
過撚左呀

咁你畀啲心機應該買到樓
最欣賞個利得稅兩級制

德政
首置盤冇單身人仕份?咁單身搵2萬幾3萬嗰d乜都買唔撚到

先處理中產買唔到新樓問題

政府根本冇必要照顧單身人士上車

單身人士唔撚駛住?

on撚9

政府鼓勵單身人仕自己處理咗單身呢問題先

同感
佢想間接地谷高個婚姻率
同時想改變有樓先結婚既思維
lm 咗先
http://www.policyaddress.gov.hk

貼定先 過兩個鐘會更新
外勞 請撚晒d支那豬 投放多d資源落醫療政策福利好過啦
行政長官施政報告
10月11日 早上10:55
護理人手輸入外勞

應該係老人院護理員果d
唔係護士醫生

老人院呢啲厭惡性工作,幾乎唔會有香港人做

出三皮人工
由沙頭角排到旺角
5.2-7萬

二人家庭6萬以上要供私樓根本冇難度

空姐空少結婚都唔夠

佢哋買800萬單位喎,如果500萬果d咪冇事囉
其實睇咗咁多年呢啲所謂施政報告
有邊一份唔係掛羊頭賣狗肉
名為助民解困
實質赤裸裸利益輸送俾權貴
佢哋從來都冇喺平民百姓問題嘅根本上落墨解決問題
從來都只係做下樣

佢哋都從內冇企圖解決平民百姓嘅住屋問題
佢哋只係千方百計咁推香港人去買樓

actually, 首置屋要起幾耐幾多先夠?其實根本buy time呃like用,實際係出條橋俾地產商搞囤好左嘅地,如果有心搞住屋問題開徵房產增值稅,租金管制等咪仲快!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞