[推到完場] 林奠首份施政報告

623 回覆
61 Like 26 Dislike
護理人手輸入外勞

又話唔撚夠人,又唔俾輸入外勞?

加人工咪得囉五毛

護士加到3萬,22歲就做到
依然供不應求

外國都搶護士
大把讀完就移民

要係香港拎幾年經驗,話移就移咩

肯搞都係好事

扮好人,寧願佢唔搞

患着罕見病果d, 真係好慘喎,藥選擇唔多又貴,係應該幫下佢地。

乜都反
搞又話扮好人 痴線

真心痴線
有d藥真係貴到痴線

攪呢啲都叫幫到人冇謂屌啦,好過又攪大白象送錢比大陸

講真 逼每人買保險已經搞店啦 係d on9自己唔信唔買保險

罕見疾病啲藥好貴,一年閒閒地過百萬 ,你份保險要買幾大額先掂
重建街市

重建完貴撚到喊

街市又係冷氣
學校又係冷氣

收左邊間冷氣公司錢

你都痴線,全港禁冷氣好無?
護理人手輸入外勞

加人工咪得囉五毛

依然供不應求

之前有學者提議過參考日本
點解日本咁多後生仔同家庭主婦part time都去做
係因為日本幫護理人員鋪左條好靚既career path
人工高工時低

香港加得你愈多人工就愈要你做到隻狗咁
同埋之前講過話加裝機器可以減少體力勞動
i.e搬起老人家過床過輪椅

但50萬裝置費政府津貼5萬
護理人手輸入外勞

加人工咪得囉五毛

一邊整到無人做,一邊輸入大陸外勞

我見過d 新移民護理員(佢係大陸做護士),攤張紙巾就分藥
同埋佢地通常唔會有cross check 藥既習慣,佢地認為餵藥果個check就得。

護理員做到狗咁又係得過一萬鬆d
做保安鳩坐無壓力又係差唔多價
認識中國歷史、中華文化及國情

132. 讓學生認識自己國家歷史、文化、經濟、科技、政治體制和法律等各方面的發展,培養他們的國家觀念,是學校教育應有之責。教育局會在2018/19學年落實中國歷史在初中成為獨立必修科,並在目前的課程基礎上,持續增潤課程內容,推動學生認識中國歷史和中華文化,現正就課程的修訂再次諮詢業界。同時,教育局會繼續採取多元化策略,包括強化《基本法》教育、舉辦更多校長及教師專業培訓、發展教學資源、豐富師生內地交流及學習活動、以及鼓勵姊妹學校加強交流合作等,以促進師生全方位認識國情,欣賞及傳承優秀的中華文化。因應國家的發展策略,教育局會優化內地交流計劃,讓更多師生藉實地考察「一帶一路」沿線省市、大灣區發展,以及創新科技企業等,理解相關發展策略為香港帶來的機遇和拓寬視野。期望學生能藉着學習中國歷史和有意義的活動,建立正面的價值觀和態度,成為有識見、富責任感、具國家觀念的公民,對國家及社會作出貢獻。

中國食人史會唔會教
護理人手輸入外勞

加人工咪得囉五毛

同埋佢地通常唔會有cross check 藥既習慣,佢地認為餵藥果個check就得。

食死0的廢老就解決埋人口老化問題
護理人手輸入外勞

加人工咪得囉五毛

等D廢老享受下上面高水平既護理服務,我支持呀
重建街市

重建完貴撚到喊

街市又係冷氣
學校又係冷氣

收左邊間冷氣公司錢

你都痴線,全港禁冷氣好無?

笑撚死
d垃圾五毛多撚到
全部acc一個post都未撚開過
今日上撚哂水
收皮啦屌你老母
降低政府中文入職要求
幫南亞狗支那狗入政府

你最撚有資格講野 返你嘅1823啦地底泥

五毛今日賺左幾多?咁低人工都肯做 五毛肯定唔洗需入外勞
護理人手輸入外勞

加人工咪得囉五毛

護理員做到狗咁又係得過一萬鬆d
做保安鳩坐無壓力又係差唔多價

院舍有撚錢請人咩

扮好人,寧願佢唔搞

患着罕見病果d, 真係好慘喎,藥選擇唔多又貴,係應該幫下佢地。

乜都反
搞又話扮好人 痴線

真心痴線
有d藥真係貴到痴線

攪呢啲都叫幫到人冇謂屌啦,好過又攪大白象送錢比大陸

講真 逼每人買保險已經搞店啦 係d on9自己唔信唔買保險

罕見疾病啲藥好貴,一年閒閒地過百萬 ,你份保險要買幾大額先掂

討論施政報告,連保險佬都出黎...
不如我地強積金]5%供出黎,政府包醫療啦
d垃圾五毛多撚到
今日上撚哂水
收皮啦屌你老母
降低政府中文入職要求
幫南亞狗支那狗入政府

其實你心中係咪唔同你意見就係5毛?
d垃圾五毛多撚到
今日上撚哂水
收皮啦屌你老母
降低政府中文入職要求
幫南亞狗支那狗入政府

其實你心中係咪唔同你意見就係5毛?

有幾個出晒名啦
認下人啦
護理人手輸入外勞

加人工咪得囉五毛

我見過d 新移民護理員(佢係大陸做護士),攤張紙巾係地下就分藥

等D廢老享受下上面高水平既護理服務,我支持呀
護理人手輸入外勞

加人工咪得囉五毛

依然供不應求

外國都搶護士
大把讀完就移民

淨係移民post都大把,澳洲墨爾本個省玩到有2年經驗加ielts 全7個省已經肯擔保,知道有人3個月就批咗
女人管埋d小事,點做大事
歷史獨立成必修科,以前不嬲都係咁,只要你教正確既歷史就得。

但個個反對就係知你唔會
歷史獨立成必修科,以前不嬲都係咁,只要你教正確既歷史就得。

但個個反對就係知你唔會

中國近代史你點美化都遮唔到的
好過689不停講一帶一露
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞