[推到完場] 林奠首份施政報告

623 回覆
61 Like 26 Dislike
國民教育借屍還魂
補貼埋渣車人士啦屌你老母
班人搭車搭得幾多錢呀

無錢你咪搭公共交通工具囉
好過689不停講一帶一露

睇左3章全文
一樣好鬼多關於一帶一路

睇左3章全文
一樣好鬼多關於一帶一路

佢就醒啦,攞彩既就講
有爭議既就收收埋埋
班人搭車搭得幾多錢呀

On9 不嬲唔鼓勵你班仆街揸車架啦

~教育

1.教育局會在2018/19學年落實中國歷史在初中成為獨立必修科,並在目前的課程基礎上增潤課程內容,推動學生認識中國歷史和中華文化

2.強化《基本法》教育

3.建議設立120億港元宿舍發展基金,以單位成本資助模式為大學提供興建宿舍撥款,以增加大學宿位

4.由2018/19學年起,為中小學提供經常「空調設備津貼」,支付電費及日常維修保養費

解決到學童自殺?

睇左3章全文
一樣好鬼多關於一帶一路

佢就醒啦,攞彩既就講
有爭議既就收收埋埋

大家既討論焦點就去左車費資助 同埋 首次置業度
綠置居
睇落好過689少少
睇落好過689少少

689根本就係精神病人
認識中國歷史、中華文化及國情

132. 讓學生認識自己國家歷史、文化、經濟、科技、政治體制和法律等各方面的發展,培養他們的國家觀念,是學校教育應有之責。教育局會在2018/19學年落實中國歷史在初中成為獨立必修科,並在目前的課程基礎上,持續增潤課程內容,推動學生認識中國歷史和中華文化,現正就課程的修訂再次諮詢業界。同時,教育局會繼續採取多元化策略,包括強化《基本法》教育、舉辦更多校長及教師專業培訓、發展教學資源、豐富師生內地交流及學習活動、以及鼓勵姊妹學校加強交流合作等,以促進師生全方位認識國情,欣賞及傳承優秀的中華文化。因應國家的發展策略,教育局會優化內地交流計劃,讓更多師生藉實地考察「一帶一路」沿線省市、大灣區發展,以及創新科技企業等,理解相關發展策略為香港帶來的機遇和拓寬視野。期望學生能藉着學習中國歷史和有意義的活動,建立正面的價值觀和態度,成為有識見、富責任感、具國家觀念的公民,對國家及社會作出貢獻。

中國食人史會唔會教

仲有六四文革大躍進啊
睇落好過689少少

689根本就係精神病人

佢有d似有反社會人格
班人搭車搭得幾多錢呀

引人搭交通工具
香港太多車啦
差唔多樣樣都係用語言偽術幫商界搵錢
班人搭車搭得幾多錢呀

引人搭交通工具
香港太多車啦

無錯
更本就要鼓勵市民搭多d公共交通公具
仲補貼駕駛人士既話交通意外數字一定直線上升
而家就黎連閒日都可以塞到爆
班人搭車搭得幾多錢呀

引人搭交通工具
香港太多車啦

無錯
更本就要鼓勵市民搭多d公共交通公具
仲補貼駕駛人士既話交通意外數字一定直線上升
而家就黎連閒日都可以塞到爆

~教育

1.教育局會在2018/19學年落實中國歷史在初中成為獨立必修科,並在目前的課程基礎上增潤課程內容,推動學生認識中國歷史和中華文化

2.強化《基本法》教育

3.建議設立120億港元宿舍發展基金,以單位成本資助模式為大學提供興建宿舍撥款,以增加大學宿位

4.由2018/19學年起,為中小學提供經常「空調設備津貼」,支付電費及日常維修保養費

解決到學童自殺?

依d 00 後咁廢柴
無冷氣實自殺

睇左3章全文
一樣好鬼多關於一帶一路

佢就醒啦,攞彩既就講
有爭議既就收收埋埋

Pr勁
用d小著數蓋過d鳩屎野
以後冇得借意收冷氣費

睇左3章全文
一樣好鬼多關於一帶一路

佢就醒啦,攞彩既就講
有爭議既就收收埋埋

睇下香港人,人人都只係講個交通
777醒目

132. 讓學生認識自己國家歷史、文化、經濟、科技、政治體制和法律等各方面的發展,培養他們的國家觀念,是學校教育應有之責。教育局會在2018/19學年落實中國歷史在初中成為獨立必修科,並在目前的課程基礎上,持續增潤課程內容,推動學生認識中國歷史和中華文化,現正就課程的修訂再次諮詢業界。同時,教育局會繼續採取多元化策略,包括強化《基本法》教育、舉辦更多校長及教師專業培訓、發展教學資源、豐富師生內地交流及學習活動、以及鼓勵姊妹學校加強交流合作等,以促進師生全方位認識國情,欣賞及傳承優秀的中華文化。因應國家的發展策略,教育局會優化內地交流計劃,讓更多師生藉實地考察「一帶一路」沿線省市、大灣區發展,以及創新科技企業等,理解相關發展策略為香港帶來的機遇和拓寬視野。期望學生能藉着學習中國歷史和有意義的活動,建立正面的價值觀和態度,成為有識見、富責任感、具國家觀念的公民,對國家及社會作出貢獻。

中國食人史會唔會教

仲有六四文革大躍進啊

課程唔會有,但讀得中史嘅老師通常私底下講

中國食人史會唔會教

仲有六四文革大躍進啊

以前中學修中史,miss會講

中國食人史會唔會教

仲有六四文革大躍進啊

講條撚咩,問多兩句都唔撚講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞