[推到完場] 林奠首份施政報告

623 回覆
61 Like 26 Dislike
重建街市
首置... 安達

係咪近秀茂坪?

正喎
好過梅窩先啦

屌你安達不知幾正

全港最長服務時間巴士帶你落山

仲要多蝗到呢
個單位設計又尻下尻下感

首置應該係私人發展商起喎

但問題係可能仲衰過公屋
這個收入上限即是單身人士的每月收入不超過34,000元,而二人或以上家庭則不超過68,000元。

屌你老母 又話72000 呢個過左啦

收皮啦係度晒命

屌你 30歲人先搵6萬 有咩命可以晒...

有幾多人30歲冇6萬?

30歲過六萬有咩咁難

連登仔最叻,人人過100k﹐點會仲得閒日屌夜怨,去叫雞好過
這個收入上限即是單身人士的每月收入不超過34,000元,而二人或以上家庭則不超過68,000元。

收皮啦係度晒命

月入6萬r資助

收皮啦係度晒命

有幾多人30歲冇6萬?

75% 6萬 25%

我估大約係咁, 1/4 有咩好晒...
產假加幾多?
家庭 6萬8以下

個人 3萬4以下

屌你老母下年加人工就過68000啦家庭

叫老細唔好加囉

68000 儲下錢夠買私樓LA, 唔洗多多限制

68000都買唔到

兩邊家用都起碼無左30000啦
又要子女供書教學又要租樓
其實都係儲得好少錢

你自己大洗者,搵得68000又生仔,抵你死

收皮啦係度晒命

有幾多人30歲冇6萬?

應該好少

屌你老母,有錢買私樓啦,同我地班乞兒爭乜春

無謂拗,條線點定都實有人唔鐘意。大家體諒下

體你老母仆街臭閪

究竟賣幾錢先?一陣又600萬起就好笑

我都係咁諗 地產佬咁順攤賣平D?
鋪上網線都係政績?
大隻講
賣新公屋都唔賣舊
你一日唔賣舊公屋
舊公屋班人不斷分戶 你咪仲衰

無得分戶的

生多幾個咪得

啲仔女結婚之後生仔女加戶籍
然後話迫就申請到分戶啦
唔係點會起咁多公屋
新住戶先得個幾千啊
首置... 安達

係咪近秀茂坪?

正喎
好過梅窩先啦

屌你安達不知幾正

仲要多蝗到呢
個單位設計又尻下尻下感

但問題係可能仲衰過公屋

起多d納米樓等你班首置撚
估到你啦。唔係一早搞左旱見病藥物,你會星期日親自見佢地?又出來扮野
鋪上網線都係政績?

延長行人過路燈時間都係政績
首置... 安達

係咪近秀茂坪?

正喎
好過梅窩先啦

屌你安達不知幾正

仲要多蝗到呢
個單位設計又尻下尻下感

但問題係可能仲衰過公屋

蚊型豪宅
公私混合發展

我們的初步構思是透過地契條款,要求發展商作混合發展,即除興建私人房屋單位外,須設計、興建及出售指定數目的「首置」單位,出售對象的資格由政府規定,包括是居港滿七年的香港居民,從來沒有在香港置業,而收入介乎居屋收入限額和居屋限額加約三成之間,以今天居屋限額計算,這個收入上限即是單身人士的每月收入不超過34,000元,而二人或以上家庭則不超過68,000元。「首置」單位的售價和面積會參考合資格人士的負擔能力,而轉讓的年期限制亦可能須較居屋更嚴緊,轉讓時如何處理購入單位時的補貼,即補價問題,則仍須進一步研究。

34000咁低
大把30歲單身都過左啦

29 未過 仲有一大段距離
佢已經算做得幾好
佢岩岩有提過公務員學院
係乜野黎

收皮啦係度晒命

月入6萬r資助

所以咪叫佢食屎啦,仆街啦,搵咁多錢收爹啦,on9,自撚私

30歲月入三萬已經係香港好高個批
取消對沖係好,但你不如索性成舊野取消啦
唔好撚再搞強姦金啦好嗎

強積金呢樣野養起好多人架

屌佢老母幫我齋儲我都話忍佢丫
仲要倒蝕真係on99
我擺落豬仔錢罌唔撚好?
利申,學生,番份part time 8000都要供,弱撚智

上年賺好多喎

蝕果陣點計啊?
邊撚個政府會逼人投資咁撚得意?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞