[推到完場] 林奠首份施政報告

623 回覆
61 Like 26 Dislike
首置... 安達

係咪近秀茂坪?

正喎
好過梅窩先啦
家庭 6萬8以下

個人 3萬4以下

屌你老母下年加人工就過68000啦家庭

叫老細唔好加囉

好撚煩,有人工加,搵咁多都晌到嘈

on9到冇得頂 68000自己買私樓啦

咪就係
唔拆灣仔運動場

我們決定先放棄早前政府公布的灣仔運動場選址,將灣仔北會展中心毗鄰的三座政府大樓拆卸重建,並將新址與現址改建連結成為可互相通達和連成一體的會展新翼
唔拆灣仔運動場
首置... 安達

係咪近秀茂坪?

正喎
好過梅窩先啦

只要係香港市區內都冇符冤架啦
因此,我們決定先放棄早前政府公布的灣仔運動場選址,將灣仔北會展中心毗鄰的三座政府大樓拆卸重建,並將新址與現址改建連結成為可互相通達和連成一體的會展新翼。初步估計,新增的相連會展設施面積約23 000平方米。設施上層可建酒店,作為會展相關設施,亦可建甲級辦公大樓,增補市場不足。
這個收入上限即是單身人士的每月收入不超過34,000元,而二人或以上家庭則不超過68,000元。

屌你老母 又話72000 呢個過左啦

收皮啦係度晒命
這個收入上限即是單身人士的每月收入不超過34,000元,而二人或以上家庭則不超過68,000元。

屌你老母,有錢買私樓啦,同我地班乞兒爭乜春

.........800萬買400尺??? 你買埋我果份啦

無謂拗,條線點定都實有人唔鐘意。大家體諒下

乞兒學咩人買樓
返工放工用都會票無車費補貼
首置過左入息上限
而家開始反林鄭喇

都會票425蚊喎, 過左400會唔會都有, 仲未計你有機會搭下巴士小巴
連登個個50k月薪,無人有份 可以skip
首置... 安達

係咪近秀茂坪?

正喎
好過梅窩先啦

屌你安達不知幾正
唔拆灣仔運動場

我們決定先放棄早前政府公布的灣仔運動場選址,將灣仔北會展中心毗鄰的三座政府大樓拆卸重建,並將新址與現址改建連結成為可互相通達和連成一體的會展新翼

未必係好事啦
灣仔運動場唔明點解唔拆得
搵個新場俾田總仲好
首置過左入息上限
而家開始反林鄭喇

都會票425蚊喎, 過左400會唔會都有, 仲未計你有機會搭下巴士小巴

唔係話要用八達通咩
唔拆灣仔運動場

33. 建議的會展新翼不足以應付欠缺的場地,我們會繼續進行在沙中線會展站上蓋興建會議中心的計劃,為市場額外提供15 000平方米的會議設施的面積。更長遠的計劃是當灣仔運動場的重置問題獲得圓滿解決後,有關用地可預留作進一步的會展發展,鞏固及提升灣仔北作為亞洲會展業樞紐的地位。我們亦會繼續探討擴建其他現有會展設施的可能性。

唔拆
公私混合發展

我們的初步構思是透過地契條款,要求發展商作混合發展,即除興建私人房屋單位外,須設計、興建及出售指定數目的「首置」單位,出售對象的資格由政府規定,包括是居港滿七年的香港居民,從來沒有在香港置業,而收入介乎居屋收入限額和居屋限額加約三成之間,以今天居屋限額計算,這個收入上限即是單身人士的每月收入不超過34,000元,而二人或以上家庭則不超過68,000元。「首置」單位的售價和面積會參考合資格人士的負擔能力,而轉讓的年期限制亦可能須較居屋更嚴緊,轉讓時如何處理購入單位時的補貼,即補價問題,則仍須進一步研究。

賣平過普通私樓兩舊水
取消對沖係好,但你不如索性成舊野取消啦
唔好撚再搞強姦金啦好嗎
首置... 安達

係咪近秀茂坪?

正喎
好過梅窩先啦

屌你安達不知幾正

全港最長服務時間巴士帶你落山
首置過左入息上限
而家開始反林鄭喇

唔係話要用八達通咩

無謂拗,條線點定都實有人唔鐘意。大家體諒下

體你老母仆街臭閪
唔拆灣仔運動場

未必係好事啦
灣仔運動場唔明點解唔拆得
搵個新場俾田總仲好

你鬧市邊搵到第二個場
擺明推翻689決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞