土木工程畢業生搵工討論區

1001 回覆
16 Like 14 Dislike
有無已經有offer
有無人已經有offer
聽聞個市淡左?
留名睇下工程今年咩環境

利申:師兄 上兩年個屆畢業
師弟加油
x昌依間main con係咪好西?
利申:出年intern會去果度做

出年可能已經執9咗啦

wtf 其他人抽到x門 法國佬 x利
屌 4月拎佢5k scholarship 會唔會凍過水ga

祝你好運

好撚彩係煙腸 grad job就仆街啦

當年我都係拎左x門scholarship
跟住intern迫住入去做左3個月鴨仔
喊出黎 有得揀過寧願唔拎佢個5千
法國地基 呢間野好唔好

好似幾高人工

法國佬ok架 夠專 唔驚無project

出年可能已經執9咗啦

祝你好運

咩係鴨仔?
聽聞個市淡左?
留名睇下工程今年咩環境

師弟加油

如果無記錯
Paul y今年個價低咗
recruitment talk聽返黎
Build king 出左interview

巴打星期二in?

星期四

巴打咩U?

紅磚

巴打幾時申請?
同埋email報名係咪唔會出acknowledgment?
聽聞個市淡左?
留名睇下工程今年咩環境

師弟加油

如果無記錯
Paul y今年個價低咗
recruitment talk聽返黎

Basic Salary $19k
5% site allowance

出年可能已經執9咗啦

祝你好運

咩係鴨仔?

我隨便叫姐 post係trainee 但我覺得係根本係做鴨仔

出年可能已經執9咗啦

祝你好運

咩係鴨仔?

我隨便叫姐 post係trainee 但我覺得係根本係做鴨仔

做緊
點鴨仔

出年可能已經執9咗啦

祝你好運

咩係鴨仔?

做緊
點鴨仔

我個陣佢好似開最低工資多一兩蚊
慘在工時極長同工作量極多
學野角度黎講ok
但感覺就係比人搵笨
建築界既朋友 可唔可以幫我做份問卷

-------------------------------

小弟做既FYP係關於以AHP既方去搵安全主任所需既才能同技能。
希望你地可以幫我做份問卷,份問卷需要你地既卡片,可能你地會卻步,但我保證完成Project後,刪哂你地既個人資料!!否則我被皇天擊殺,落地獄!!!! 希望你地可以幫我!!!!!

中文版:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSffHdkjgLaAYH9uihK0biZH2hTrQbiFmGXlIvmffZmS4X1p-g/viewform
英文版: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejfB838RIe9XhsFNCqT1dX_GpYiv7TpuS8W5Kin6Z1f7Zr0g/viewform

問卷可能有1999既地方 歡迎各位怒屌/問!!

出年可能已經執9咗啦

祝你好運

咩係鴨仔?

做緊
點鴨仔

學野角度黎講ok
但感覺就係比人搵笨

依家我都係得35一個鐘
做下啲好簡單嘅工作
有得簡千奇唔好入AXXXX

祝你好運

咩係鴨仔?

做緊
點鴨仔

學野角度黎講ok
但感覺就係比人搵笨

有最低工資已經好好
Intern 大部分都係比5-6k
有得簡千奇唔好入AXXXX

點解咁講
建築界既朋友 可唔可以幫我做份問卷

-------------------------------

小弟做既FYP係關於以AHP既方去搵安全主任所需既才能同技能。
希望你地可以幫我做份問卷,份問卷需要你地既卡片,可能你地會卻步,但我保證完成Project後,刪哂你地既個人資料!!否則我被皇天擊殺,落地獄!!!! 希望你地可以幫我!!!!!

中文版:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSffHdkjgLaAYH9uihK0biZH2hTrQbiFmGXlIvmffZmS4X1p-g/viewform
英文版: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejfB838RIe9XhsFNCqT1dX_GpYiv7TpuS8W5Kin6Z1f7Zr0g/viewform

問卷可能有1999既地方 歡迎各位怒屌/問!!

唔識安全野 不過幫推

祝你好運

咩係鴨仔?

做緊
點鴨仔

學野角度黎講ok
但感覺就係比人搵笨

煙腸竟然有野學
留名
咁多間structural consulting firms 大家會點排?
e.g. 3A2M, WSP|PB, CMW...
咁多間structural consulting firms 大家會點排?
e.g. 3A2M, WSP|PB, CMW...

CMW應該係學野最多 如果頂得順
CIVIL呢行就收皮架啦 夕陽行業
freshgrad 有得走好走
CIVIL呢行就收皮架啦 夕陽行業
freshgrad 有得走好走

可以走去邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞